Cevap: SsangYong Kyron tuning
Beyler chip (motor yazılım güncelleme ) ile Box arasında ciddi farklar var motor ömrü ve performans açısından , öncelikle box takıldığı zaman motorun ateşleme sistemine yükleniliyor yani motor sürekli aldatılıyor diyebiliriz ayrıca zengin karışıma meyilli olup tren gibi duman çıkartıyor , bu iyi bir yöntem değil ama epromm güncelleme ile yakıt basıncı turbo basıncı turbo devri egr gibi onlarca parametrede hassas şekilde oynama imkanınız oluyor , malum her otomobil fabrikadan potansiyeli kısılmış olarak çıkartılıyor malum bakım periyodlarına özen göstermeyenler olabilir , çok tozlu yerlerde bu araçlar çalışabilir yada çok hor kullanılsa bile hemen arıza çıkmaması için potansiyel azaltılıyor , chip tuningte bu azaltılan potansiyel geri kazandırılıyor yani 100 hp olarak satın aldığımız araç zaten 125 hp için dizayn ediliyor . Amma velakin siz chip tuning işleminden sonra bakımınızı artık muntazam yaptırmanız gerekiyor , ilk çalıştırmada ve seyahat sonrası turbomuzu rolantide 1-2 dakika beklemelere dikkat etmeniz en önemlisi her zaman araca yüklenmemeniz gerekiyor . 100 hp üreten araca bilinçsiz ellerde 130 hp üzeri yükleme yaptırırsanız tabii ki macera kaçınılmaz olur . Ben 2005 model Kia Cerato 1.5 crdi aracımı 80.000 km lerde 102 hp den 125 hp ye çıkarttım ve 144.000 km ye kadar keyifle kullandım , orjinal turbo ile aracımı sattığımda 10.000 km de 250 ml yağ eksiltmiyordu bile . Ben aracı kullanırken genelde ekonomik modda kullanmayı severim ihtiyaç halinde mesela sollamalarda gücü severdim , yada yokuşlu yollarda tırmanışlarda , yani bu gücü açığa çıkarıp eski alışkanlığınızda kullanmaya devam eder bakımlarınızı da muntazam yaptırırsanız cihp tuning motora zarar vermez , sakin kullanımlarda yakıt tüketimi de yapar hatta bir üst viteste aracınız rahat gezeceğinden daha düşük devir çevirme akabinde daha az da aşınma sağlayabilirsiz

İşin püf noktası teknik bilgisi ve ekipmanı modern olan bir firma ile çalışıp güvenlik sınırı içerisinde chip tuning yaptırmak ve bu gücü sürekli sürekli açığa çıkarmak için motoru hırpalamamak
Box tuninge kesinlikle karşıyım onu da belirteyim ..