kyron seçim

• Konbuyu başlatan cihangirx
  • Başlangıç tarihi
C

cihangirx

merhaba arkadaşlar ben 2008 2010 arası kyron almayı düşünüyorum bununla ilgili

2008 2010 modelleri arasındaki fark ve tavsiye

kyronun en dolusu hangisi

artıları ve eksileri

bunları bilen arkadaşlar varsa bizleri bilgilendirirse seviniriz şimdiden teşekkürler.

ahmetersin

Moderator
sayın cihangirx merhaba,

ben 2011 model exclusive yani o yılki en dolu modeline sahibim.

aracın en büyük eksisi süspansiyon sertliği nedeni ile şehir içinde fazla sarsıntı olması. bunun dışında bide bir eksi yönü var oda yakıt durumu. gerçi şöyle bir durum var yakıt kullanıcıya bağlı. aracı babam kullandığında istanbul içinde 100 tl ile 250 km civarında gidiyor ben kullandığımda 300-350 km arası gidiyor. aracın motorunu ve ağırlığını hesaba katarsak aslında gayet iyi rakamlar ama dediğim gibi size bağlı.

otobanda genellikle 130-140 km sabit hızda kullanıyorum hiç bir korkusu olmuyor aracın. güvenlik ve sağlamlık konusun aracın sonuna kadar arkasındayım. öyle aman aman arazide kullanmadım ama elimden geldiğince limitlerini zorladım aracın ve gözüm gerçekten arkada kalmadı.

benim şuan aklıma gelenler bunlar ama eğer aklınızdaki soruları yazarsanız elimden geldiğince cevaplarım.

C

cihangirx

aracın az yada çok yakması dediğiniz gibi kullanıma bağlı şu anki benim aracımda lpg li grand scenic bir depoyla 450 km de gidiyorum 300 km de gidiyorum kullanmaya bağlı. arazi aracı olduğu için tabiki suspansiyonları biraz sert olabilir bence normal. ben otobanda bu aracımla 130 140 hızdan dan sonra direksiyon hakimiyetinin yarısı benden çıkıyor bide asvalt aracı.
exclusive 4x4 bu arçların en donanımlısımı oluyor hepsi 2.0 xdi kimileri limited,plus,premium,AT ,MT, LXDI,xdı lüx, gibi çok karışık tipleri var. benim anladığım en dolusu 4x4 ,sunroof , deri koltuk ve ıstmalı otomatik vites bilemiyorum hangisi en dolusu.
busene yıllık ne kadar vergi ödediniz.
herhangi bir km bakımınız ne kadar
otomatik şanzumanda problem oluyor deniyor sizde oldumu.anladığım kadarıyla bu problem 6 ileri olanlarda yani pick-ap larda oluyormuş kyronlar 5 ileri bilmiyorum bunlardada oluyormu.
ayrıca cevap için teşekkürler.

ahmetersin

Moderator
saydığınız özellikler mevcut ama dediğim gibi donanım isimleri değiştiği için son olarak ne çıktı bilemiyorum. 2013 birinci dönem vergi tutarı 1147,50 tl. km bakım tutarı 500-600 arasında tutuyor. aracı sürekli kullandığım için birazda işle alakalı hor kullanıldığı için km bakımının yanında muhtelif onarımlarda yapılıyor oyuzden net bir tutar veremiyorum. şanzuman konusunda içiniz son derece rahat olsun ben hiçbir sıkıntı yaşamadım ve çevremden de duymadım

C

cihangirx

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 2009 2010 model düşük km li araştırıyorum denk gelirse değerlendirecğim bakalım.