Kyron Ruhsatta Araç Cinsi ve Tipi

Arkadaşlar selamlar,

Kyron aracımı yaklaşık 2 ay kadar önce almıştım...

Bugün İstanbul Dudullu Tüv Türk muayne istasyonuna gittim. Araç muayneden kaldı. Kalma sebebininde araçla en ufak bir ilgisi yok. Tamamen Memur hatası.

Araç tescil belgesinde araca 6 kişilik yazmışlar.Ayrıca araç cinsi kısmınıda boş bırakmışlar. Bu sebepten dolayı muayneden kaldık.

Trafik tescile gittim Üsküdar o da aracın kaydı Beykozda dedi.

Sizden ricam araç tescil belgenizde araç tipi ne yazıyor. Birdaha para almazlar diyen var 67 tl diyen var kafam karıştı...

Bu konuda arkadaşlar beni bilgilendirebilirse sevinirim

SsTeam

Yönetici
Cevap: Kyron ruhsatta araç cinsi ve tipi

Benim ruhsatta rexton - otomobil olarak yazıyor

O

orçun81

Valla benimde eskiden bir aracimda 0 (sıfır) yerine o harfi yazmış memur beylerden birisi. Ilkin geçmişti bir sene sonra ayni ruhsat muayneden kalmıştı. Sonuç ne oldu emniyette kavga dövüş 120 tl ruhsatin bir yapraginin parasini almadılar vermedim desem daha dogru olur. Ama baya bi ugrastim aracı sıfır almistim gittim proforma faturasina kadar tekrar buldum aracin kendi kunyesi var onu da buldum emniyete gittim.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler... Araç kategorisi hatalı diye yazmışlar bende Jeep yazıyor araç tipinde cinsi olan kısım ise boş.

ahmetersin

Moderator

İbrahim bey 2011 model kyron sahibiyiz. Ruhsatta cinsi OTOMOBİL(Arazi Taşıtı) tipi de DJ yazıyor

İbrahim bey ben dün ruhsatı aldım. Cinsi : OTOMOBİL (Arazi Taşıtı) Araç sınıfı : M1G yazıyor.

toranaga

Moderator

Benim aracımda da Tip: M1G Cinsi: Otomobil (Arazi Taşıtı) yazıyor. Ruhsatı dolduran görevlinin alakasızlığı veya özellikle gıcıklık olsun diye davranışı sonucunda 6 kişilik yazılmıştır. Tipini de Ahmet beyinkinde olduğu gibi model nosunu yazarak geçmiş araç sınıflarında M1G yazan araçların sınıflandırması doğrudur.
şu linkten de detaylı bilgi edinilebilir..http://hizlimitleri.blogspot.com.tr/2009/12/arac-sinif-ve-tiplerinin-tanimi.html