Kyron Navigasyon ve Geri Görüş Kamera

2010 model kyron aldım. xetec dtm 665 model multimedia sistemi takılı. 1- geri görüş kamerası taktıracağım. geri görüş kamerası takılırken kabloyu geçirmek için iç aksamda fazla sökülecek kısım olur mu. önerilen bir kamera markası var mı?
2- navigasyon hiç güncellenmemiş. nasıl güncelleyebilirim? sanırım navtürk navigasyon yazılımı var. basarsoft yüklenebilir mi?

Cevap: kyron navigasyon ve geri görüş kamera yardım

öncelikle hayırlı olsun..

kamera için fazla bir şey sökülmüyor bildiğim kadarıyla ama ustadan ustaya değişiklik gösterecek bir konu bu.. ayrıca kameraların genelde sadece modelleri değişiyor kalite aynı..

navigasyon yazılımı için de.. içerisinden çıkanı kullanmanızı tavsiye ederim (bazen hata veriyor disardan yuklenenler.) sadece güncellemelerini yapınız.

güncellemeleri de Buradaki adresden yapabilirsiniz. kayıt olmanız desktop programı kurmanız model numaranızı seçmeniz ve sd kartı pc ye bağlamanız yeterli olur.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

cavdare

Moderator

geri görüş için plakalık üstü aydınlatmaya takılan kameralardan almanız lazım... teybi sökecek birde bagaj kapağı döşemesini, diğer yerlerde kablo geçirmek için birşey sökmesine pek gerek yok..wireless kameralarda var ama şekli çok uygun değil, yinede aynı yerleri sökmesi lazım....kamera markası değil araçla uyumlu olmasına bakacaksınız, plaka lambasının terine olabilmesi için....

navigasyonu güncellemeyi bilmiyorum ama muhtemelen program cihaza takılı bir micro sd kartta. güncel bir navigasyonu bu karta yüklerseniz güncellemiş olursunuz....

geri görüş kamerasını taktırdım. geri vites sensörünün altına, plastik siyah kısıma yanin tamponun altına monte edildi. üstte tampon koruma olduğu için dikkat çekmiyor. navigasyonu sd kartı çıkarıp güncellemeye çalışacağım.
kamera takıldıktan sonra saat ekranı 5-6 dk ara ile gidip gelmeye başladı. arabayı çalıştırınca saat ekranda görünüyor. 3-4 dk sonra saat ekranı kapanıyor. daha sonra saat geri geliyor, 3-4 açık kalıyor. geri gidiyor.. neden acaba ?

cavdare

Moderator

saate yorum yapamayacağım ama kamera seçimini yanlış yaptınız...söz dinelmiyorsunuz...

(ahmet abicim, hoca alışkanlığı azarlamadan duramıyorum :) )

kameranın yerinin ve verdiği görüntünün fotoğrafını koyabilirseniz kamera taktıracaklar için bir fikir olur...
benim önceki kamera tampondaydı ve ne kadar yaklaştığımı tam anlayamıyordum, şimdi plaka aydınlatma yerine takılı, yukarıdan gördüğü için doğrudan diğer araçla aranızdaki mesafeyi görebiliyorsunuz.

plaka aydınlatma yerine takınca orjinal lamba çıkacaktı. çıkartmak istemedim. plaka üstünde olunca açılı oluyor ve görüş açısı daralıyor. neden mesafeyi daha doğru göstersin?

cavdare

Moderator

kamera yukarıdan bakınca hem kendi aracınızın arkasını hemde arkadaki aracın önünü görüyorsunuz, buda daha iyi bir park imkanı sağlıyor...unutmazsam araca gittiğim zaman bir fotoğraf çeker koyarım....
dediğim gibi önceki kameram tampondaydı, ikisini kıyaslayınca plakalık daha iyi diyebilirim...önceden arkadaki araca yaklaştıkça aracın plakası yaklaşıyor ama diğer alanlardaki görüntü kayboluyordu, şimdi görüntü kaybı olmadan mesafeyi görebiliyorum...

kameranın alt yapısı hazır olduğu için ileride bu kameraya bir şey olursa plakalık üstü denerim. bu arada saat ekranı gündüz hic gitmedi
acaba geceyle mi ilgili diye akşam 4 gibi park edince farı yaktım. saat ekranı gitti. dün de akşam farlar açıkken periyodik olarak gidip gelmişti. galiba saatte gece modu gibi bir durum var.

cavdare

Moderator

saat görüntüsü giderken kamera görüntüsü geliyorsa kamera bağlantısını sadece geri vites lambasına değil prklarada bağlamışlardır.. kamera görüntüsü gelmiyorsa,
bir ihtimal kameranın şase kablosu(parkın negatife bağlanan kablo) böyle birşeye sebep oluyor olabilir....(sonuçta aydınlatma aksamının nötrleri aynı yerde toplanıyor, parklar yandğında kamera içinden akım geçmemekle birlikte nötrüne azda olsa akım gelmiş oluyor...
tabi yorum...işi uzmanına sormak lazım...

kyron arkası yüksek olduğu için tamponda da olsa arabaların çoğunu yakın mesafeden de gösterir. kamera takanlar kameranın mesafe ölçümleri aldatıcı olabilir, park sensörleri daha hassas dediler.
bu arada direksiyon kontrol düğmelerinin ayarını sıfırlayıp yeniden düzenleyince saat göstergesinin kapanma sorunu kalktı.

Diresiyon kontrol dügmelerinin ayarları nasıl sıfırlanıyor

"kaynak" yazısına basınca sağ üst köşede "setup" a basın. sonra çıkan ekranda sağ üst köşede next butonuna basın. direksiyon şekli çıkacak. direksiyondaki istediğiniz düğmeye istediğiniz fonksiyonu atayabilirsiniz. örneğin ben mute düğmesini kapatma düğmesi şeklinde ayarladım. direksiyondaki düğmelerinin şekli farklı olabilir.

Ahmet bey kusura bakma yeniden yazıyorum yanlışlıkla yazacaklarımı tamamlamadan yanlışlıka gönderdim özür dilerim

navigasyonu güncellemek naviextras programını kurdum. sd kartı bilgisayara taktım. kartın içinde license dosyası yokmuş. o nedenle program tanımadı. adana ve mersinde güncelleyen yok. murtaş elektronikle görüştüm. ön paneli kargo ile gönderince güncelleyip basarsoft harita kuracaklarmış. fiyat 60 ila 90 dolar arasıymış. zaten başka seçenek de kalmadı.

cavdare

Moderator

ben navigasyonu 6-7 ay önce aldım içinde igo var...harita ne kadar güncel bilemem ama dilersen sd kartı gönder bendekini yükleyip göndereyim...sadece kargo ödemiş olusun..yada bakayım zipleyip whatsuptan gönderebilirmiyiz...boyutuna hiç bakmadım...eğer kartı göndermediysen acele etme..bir şekilde bendeki programı sana gönderirim...

cavdare

Moderator

boyutu 198 mb...
adminim siteye dosya yükleyebilmenin bir yolu varmı..varsa siteye yükleyeyim belki başkasınada lazım olur..

cavdare

Moderator

Map klasörü 90 mb. Sadece o yeterlimi. Bu arada dosya tarihi 2013 9.ay

geri görüş kamerasını taktırdığım kişi de başka sd karta yüklü bir map denemişti. çalışmadı. muhtemelen her lisans sadece bir cihazda çalışıyor. özelden mail adresimi yazdım. yine de denemek de fayda var. gönderebilirseniz maile gönderin.denerim.