Kyron hdc arizasi

Arkadaşlar merhaba,2010 model kyron sahibiyim.Bir suredir normal yolda giderken hdc lambası yanıyor ve araba kendini kasıyor.Kontağı kapatıp açtığında şanzıman check lambası da yanmaya başlıyor.Bu tur bir arıza ile karşılaşan varmı.ne yaptınız

cavdare

Moderator
gerçi benim araç kyron değil- hdc de yok ama yorum yapayım....
hdc düğmesini kontrol et. ıslanma- kaplo kopması- kısadevre türü bir şey olabilir...

konu açılmışken; yokuş aşağı inerken hdc' ye alınca balatalardan ve disklerden çok ses geliyor ve gürültülü çalışıyor. o nedenle kullanmak istemiyorum. onun yerine manuel vitese alıp eğime göre vitesi 1 ya da 2 ' ye alarak kontrol etmeye çalışıyorum. hdc' nin sesli çalışması normal mi acaba?

toranaga

Moderator
Hdc modunda şanzuman aracın vitesini düşük devirde konumlayarak eğim durumuna göre devir yükseltip motor freni ile düşürüyor ve ara sıra disklere bas bırak yaparak aracın hızını azaltıyor. Yani ABS benzeri düşük hız uygulaması diyebiliriz. ABS devreye girdiğinde de küt küt vurma sesi duyulmakta, bu nedenle özellikle belirli bir meyil üzerinde açı ile inişlerde biraz balata ve kontrol sesi normaldir. Benim aracımda 2011 model kyron, HDC Modu yukarıda değindiğim gibi çalışmakta. Çok anormal vuruntu ve inişte çok fazla vuruntu HDC'nin aracın hızını motor freni ile düşüremediği durumda daha sık fren yapması nedeniyle balatanın daha sık kullanılmasından kaynaklanabilir yada Ertuğrul hocanın tespitleri veya geçici bir arıza olabilir. Ahmet bey ön fren balatalarınızı kontrol ettirmenizi öneririm.

toranaga

Moderator
Arkadaşlar merhaba,2010 model kyron sahibiyim.Bir suredir normal yolda giderken hdc lambası yanıyor ve araba kendini kasıyor.Kontağı kapatıp açtığında şanzıman check lambası da yanmaya başlıyor.Bu tur bir arıza ile karşılaşan varmı.ne yaptınız

Pamukkale nickli değerli arkadaşımız. Profil bilgileriniz yok ne ismin ne cismin nede resmin bilinmiyor. Profil bilgilerinizi tamamlamanız ve güncellemeniz gerekmektedir. Yoksa cevap verirsek Sn.Adminimiz bize kızıyor. Kendinizi gizli tutmak yada sahte isim resim kullanmak bizlere karşı saygısızlık olur. Lütfen profil bilgilerinizi tamamlayınız.

toranaga Kusura bakmayin tapatalk programını kullanıp. Facabook üzerinden giriş yaptım demek bilgileri gostermiyor.

Slm benim de 2008 model kyron arabam var ve bi kaç gündür hdc lambası ve chek lambası yanıyor ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olurmusunuz

Merhaba ben karşılaştım umarım sizin probleminiz kablo temassızlığı yada başka basit bir şey olsun..
Bende hdc lambası yandı araç vites atmamaya ve kasmaya başladı servise gittim çıkan problem şanzuman hafıza kartı problemi ve yanında birkaç problemden bahsedildi 10.000 - 15.000 tl civarında masraf var dedi Bostancı sanayi sitesinde Cafer ustaya gittim.
Zaten kızdırma bujilerinden bir arızalıydı onunla beraber enjektörlerinde temizliği bakımı yapıldı toplam 9000 tl ücret ödedim.
Yazdığınıza göre sanki hafıza kartı problemi gibi görünüyor masraflı bir durum var bilginiz olsun.
Tavsiyem önce servis yada güvendiğiniz bir yerde teşhis koydurup daha sonra uygun bir yerde yaptırmanız.

Slm benim de 2008 model kyron arabam var ve bi kaç gündür hdc lambası ve chek lambası yanıyor ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olurmusunuz

Merhaba gecen hafta bende de yandı bir gün sonra söndü.Fakat dün Ankaraya gittiğimde geldiğim yerde araç birden gaz yememeye başladı check lambasını yaktı Bursa YMY Yalçın Bey ile telefon trafiğinden sonra(Bu arada Yalçın Bey ve Ankara YMY Servise sonsuz teşekkürler)servise gittim.Bilgisayara bağlandı 3 adet arıza kaydı verdi sonuç olarak modülatör değişti problem halloldu.İbrahim bey daha önce HDC lambası yandımı diye sordu evet dediğimde şanzuman elektronik kartta problem olabileceğini belirtti.Bence servise mutlaka uğrayın derim.Geçmiş olsun inşallah önemli değildir.