Kyron Hata Kodu

merhaba bende obd 2 cihazı aldım torque ile hata kodu verdi p2300-p2317 ve u3fff diye ancak dashcommandda hata vermiyor ne önerirsiniz teşekkürler
p2300(powertrain - ignition coil a primary control circuit low)
p2317 (powertrain - ignition coil f secondary circuit)
u3fff bilinmiyor

toranaga

Moderator
Cevap: hata kodu

Osman bey öncelikle hataların geçici hata olup olmadığını test ediniz. Serviste aynen öyle yapıyor. Hata kodlarını silip, bir müddet sonra tekrar OBD cihazından okutunuz. Bu sefer de aynı hata kodlarını verir ise ve aracınızda kontak-marş esnasında bir sıkıntı yok ise arıza algılayan sensör hatalı olabilir. Olası bu hatanın düzetilmesini yada sensör hatalı değilde gerçekten arıza verip vermediğini ve arıza giderilmesi için ise yetkili servise müracaat etmeniz gerekecektir. Yetkili servis olarak size İzmir yerine Bursa servisini öneririm. Bursa da çok miktarda ssangyong var ben geçen hafta uludağa gittim yolda veya park halinde çok sayıda ssangyong araç gördüm.

cavdare

Moderator

turan beyinde söylediği gibi eski hatalar olabilir.. silindikten sonra yenilemiyorsa sıkıntı yok.. farklı programlar deneyebilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsa obd car doctor diye bir programvardı birde onla bakın..
birde hata kodlarının karşılığına service manuelden mi baktınız yoksa programın verdiği hatalarmı... eğer programda yazan hatalar ise onlar farklı bir araç içindir..
programdan sadece hata koduna bakın - karşılığını service manuelden bulun...

obd car doctor torque dashcommand (demo) üçüylede baktım sadece torque hata kodu veriyor diğerleri normal yada demo olduğu için vermiyor bilemiyorum hata kodları zannedersem programın hata kodları servis manuelden nasıl bakıcam ertuğrul bey yarın silip tekrar bakarım yalnız aracın çekişi biraz düşük geliyor bana birde ilk çalıştırmada yüksek bir ses çıkarıyor ilk aldığımda vardı aracı bursa şahsuvaroğlundan aldım ekspertiz raporunu gösterdiler banda güvenip tekrar ekspertiz yaptırmadım bu arada ikaz ışıklarından herhangibiri yanmıyor