Kyron Deri Döşemelerimi Temizledim, Tamir Ettim , Bakımını Yaptım

Merhaba arkadaşlar,
Bej renkli döşemeler çok güzel ve ferah oluyor ama temizliği bakımı bir o kadar uğraştırıcı. Aracımı yeni aldığım için hevesle tavanını döşemesini ve koltuklarını temizletmek istedim.

İlk önce koltuklar oldukça kirli olduğu için bu konuyu araştırdım.

İnternette Deri Klinik diye bir siteyle karşılaştım. http://www.deriklinik.com/Home/
incelediğimde işlerinde uzman olduklarını fark ettim. Adresine baktığımda aynı semtte olduğumuz gördüm.:smile-new: cumartesi ilk işim hemen gidip görüşmek oldu. Doruk bey firmanın sahibi ve deri ve mamulleri konusunda çok donanımlı. Aracımı inceledikten sonra ,bu araç daha bize gelmeye uygun değil deriler iyi durumda, sadece kirli ve özellikle söför koltuğu sol yanakları yıpranmış. Bu temizliği size önereceğim malzemeler ve tarif ile rahatlıkla kendiniz yapabilirsiniz bu size daha ucuza mal olur dedi. Kabul ettim kafalıklardan birisini söküp renk tutturma konusunda alıp, yarım saat sonra malzemeleriniz hazır dedi ve ücret olarak da 230 Tl fiyat çıkardı.

Fiyata dahil olanlar.
- Güçlü deri temizleyici (koltukları temizlemek için)
- Hafif deri temizleyici (vinleks ve plastik kapı malzemeleri için)
- Solvent Temizleyici alkol (boyamadan önce son derin temizlik için)
- Deri Rengi boya ( Deri klinik tarafından özel boya)
- Deri kalkanı (Temizlik ve onarım bittikten sonra deriyi 3 ay süre ile korumak için)
- Özel temizleme fırçası.
- Özel deri için zımpara , boya için sünger, Deri kalkanını sürmek için tüy bırakmayan bez.

Ayrıca 2 adet içine su koyacağınız kap ,tüy bırakmayan kiri kolay emebilen yıkanınca temizlenen pamuklu bezler , deriyi ıslatmak için yumuşak sünger türevi gerekiyor.
- Isı tabancası veya saç kurutma makinesi ve ambalaj bandı da gerekli..

Ekli dosyayı görüntüle 2482Ekli dosyayı görüntüle 2483Ekli dosyayı görüntüle 2484

Fırtınanın olduğu Pazar günü Bismillah başladım temizliğe,

İlk önce Doruk beyin tarif ettiği gibi ıslak bir sünger ile deri ıslatılıyor. Küçük küçük parçalar halinde uygulama yapılıyor. Güçlü deri temizleyici derinin üzerine direkt sıkılmıyor renk değişimi olabilir diye fırçanın üzerine 3-4 fıs sıkılıp , dairesel olarak fazla bastırmadan fırçalamaya başlıyorsunuz. Yeterince temizleyince nemli temiz bezi alıp fırçalanan kısmı bulaştırmadan tek tarafa hareketle temizliyoruz. (Ovalamadan)

Ekli dosyayı görüntüle 2485Ekli dosyayı görüntüle 2486Ekli dosyayı görüntüle 2487Ekli dosyayı görüntüle 2488Ekli dosyayı görüntüle 2489Ekli dosyayı görüntüle 2490Ekli dosyayı görüntüle 2491Ekli dosyayı görüntüle 2492Ekli dosyayı görüntüle 2493Ekli dosyayı görüntüle 2494Ekli dosyayı görüntüle 2495Ekli dosyayı görüntüle 2496Ekli dosyayı görüntüle 2497Ekli dosyayı görüntüle 2498Ekli dosyayı görüntüle 2499Ekli dosyayı görüntüle 2500Ekli dosyayı görüntüle 2501Ekli dosyayı görüntüle 2502Ekli dosyayı görüntüle 2503Ekli dosyayı görüntüle 2504Ekli dosyayı görüntüle 2505Ekli dosyayı görüntüle 2506Ekli dosyayı görüntüle 2507

Temizlemenin işi bitti ,ama inanın bende bittim :ambivalence::ambivalence::ambivalence:

Ekli dosyayı görüntüle 2508Ekli dosyayı görüntüle 2509Ekli dosyayı görüntüle 2510Ekli dosyayı görüntüle 2511Ekli dosyayı görüntüle 2512Ekli dosyayı görüntüle 2513Ekli dosyayı görüntüle 2514Ekli dosyayı görüntüle 2515

Koltuklar kendi hali ile kuruduktan sonra (ben 48 saat bekledim) Sıra boyanacak kısımları boyaya hazır hale getirmeye geldi. İlk önce solvent temizleyici alkol ile güzelce kalan yağ kalıntılarını temizliyoruz ısı tabancası veya saç kurutma makinesi yardımı ile kurumasını sağlıyoruz. Yıpranan kısımlar eğer el yordamı ile kontrol edilerek ele gelen pütürlü kısımlar varsa özel zımparası ile fazla bastırmadan pürüzsüz hale getirene kadar zımparalıyoruz.

Koltukların yıpranan kısımlarının boyaya hazır hale geldiğini ambalaj bandı sayesinde anlayabiliyoruz. :fat: Temizliği yapılan bölüme bantı yapıştırıyoruz eğer bant tutarsa hazır tutmaz hemen atarsa temizlemeye devam ediyoruz . :chargrined::chargrined:

Ekli dosyayı görüntüle 2452Ekli dosyayı görüntüle 2453Ekli dosyayı görüntüle 2454Ekli dosyayı görüntüle 2455Ekli dosyayı görüntüle 2456Ekli dosyayı görüntüle 2457Ekli dosyayı görüntüle 2458Ekli dosyayı görüntüle 2459Ekli dosyayı görüntüle 2460Ekli dosyayı görüntüle 2461Ekli dosyayı görüntüle 2462

Sıra geldi boya yapmaya ,Boyayı güzelce çalkalıyoruz, süngere bir miktar boya döküyoruz yıpranmış kısımlara emdirerek, sürerek yediriyoruz . Birkaç dk. bekleyip ısı tabancası veya saç kurutma mak. yardımı ile kurutuyoruz.(ben ısı tabancası kullandım) Bej açık bir renk olduğu için soyuk kısımların kapatması zor oluyor. Ben 10 seferden sonrasını saymadım :upset:
Bir çok tekrardan sonra hem gözle hemde elle kontrolle pürüzsüzlük ve soyuk kısımların kapandığı fark ediliyor.:mshareketliifade445:mshareketliifade445:mshareketliifade445

Ekli dosyayı görüntüle 2463Ekli dosyayı görüntüle 2464Ekli dosyayı görüntüle 2465

Boya işi bitince bir miktar kurumaya bırakıyoruz . Ben saat 01:30 olduğu için ısı tabancası ile kuruttuktan sonra yarım saat bekledim. Daha fazla beklenirse daha iyi olabilir. Sonra DERİ KALKANINI alıyoruz güzelce çalkaladıktan sonra verdikleri iz yapmayan bezin üzerine bir miktar döküp derilerin her tarafına güzelce yediriyoruz. Deri hemen kendini belli ediyor daha canlı pürüzsüz bir hal alıyor.. :nazarlik::nazarlik::nazarlik:

Ekli dosyayı görüntüle 2466Ekli dosyayı görüntüle 2467Ekli dosyayı görüntüle 2468Ekli dosyayı görüntüle 2469Ekli dosyayı görüntüle 2470Ekli dosyayı görüntüle 2471Ekli dosyayı görüntüle 2472Ekli dosyayı görüntüle 2473Ekli dosyayı görüntüle 2474

Bu şekilde sabaha kadar bıraktım . İş yerine gelince Bir kat daha Deri kalkanı sürdüm. Görünüş çok güzel oldu . Deriler daha canlı hala geldi. Bu şekilde her 3 ayda bir sadece basit bir temizlikle deri kalkanı kullanarak yıpranmanın önüne geçebiliyormuşuz.

Ekli dosyayı görüntüle 2475Ekli dosyayı görüntüle 2476Ekli dosyayı görüntüle 2477Ekli dosyayı görüntüle 2478Ekli dosyayı görüntüle 2479Ekli dosyayı görüntüle 2480Ekli dosyayı görüntüle 2481

Evet arkadaşlar benim yaptıklarım şimdilik bu kadar daha, vinleksleri Hafif deri temizleyicisiyle aynı derileri temizler gibi fırça vasıtasıyla temizlemek var . Bu hale getirene kadar yaklaşık 10 saat emek harcadım. Değip değmediğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Sormak istediğiniz bir şey varsa memnuniyetle cevaplandırırım. Ürünleri satın aldığım firma bu işi gerçekten bilen kişiler zaten ürünler alman patentli . Unutmadan kullandığınız bütün ürünleri iyice çalkalayıp kullanıyoruz. Firmanın 2. bir internet satış adresi var onu yeni öğrendim.
http://www.shopderiklinik.com Doruk beye de istediğiniz zaman soru sorabilirsiniz hiç sıkılmadan cevaplıyor. İnanın cuma gününe kadar bu firma ile hiç bir yakınlığım yoktu. Sakın ha reklamını yaptığımı da zannetmeyin, ben sadece bu işlere zaman ve para harcayacaksanız işin uzmanı profesyonel bir firmadan yararlanmanız açısından öneriyorum.

Saygı ve Sevgilerimle Kazasız mutlu günler diliyorum. :e050::e050::e050::e050:

Nail KESER

bariskonor

Moderator
Cevap: Deri döşemelerimi Temizledim, Tamir ettim , Bakımını yaptım

Nail Bey
Sizde bir muhabir editör ruhu var. Neyi anlatsanız harika anlatıyorsunuz. Süper bir çalışma olmuş ve bence fark da gözle görülür şekilde gözüküyor. Ellerinize sağlık. Temiz temiz binin artık :)

Teşekkür ederim, o sizin teveccühünüz..

SsTeam

Yönetici

Hay maşallah dokturmussun abi deri döşeme ile ilgili kafasında soru işareti kalan üyelerimiz için aydınlatıcı ve bilgilendirici resimli bir anlatım olmuş elinize sağlık ; )

İsmail bey teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :smile-new:

mehmet82

Moderator

Nail Bey paylaşımınız çok güzel olmuş güle güle kullanın bizlere bir şeyler anlatmak için göstermek için o kadar uğraşmışsınız kimse reklam olarak algılamaz elinize sağlık.

dtandogan

Moderator

Çok güzel olmuş güle güle binin fotografli olarak ta çok güzel anlatmissiniz tesekkur ederim

Deniz bey ben teşekkür ederim....

ugurdeniz

Moderator

nail abi ,
eline koluna sağlık .
hem arabanı temizlemen için , hem de burda zahmet edip döktürmen için.
şapkamı çıkarıyorum :applouse: :RpS_thumbsup:

Rica ederim Uğur kardeşim. Şapka çıkartacak bir şey yok. Sadece ufak bir faydam dokunduysa ne mutlu bana :)

sabırla ugraştıgınız için ellerinize saglıl

ellerinize sağlık. Güzel bir uygulama ve dolayısıyla güzel bir sonuç olmuş.

Teşekkür ederim Doruk bey. Sayenizde ... :)

bugatti78

Moderator
Cevap: Deri Döşemelerimi Temizledim, Tamir Ettim , Bakımını Yaptım

Arkadaslar merhaba bej deri koltuklarimda sigara deligi var bolgesel degismesi gerekiyor. Orjinal ayni renkte deriyi nereden bulabilirim?

bugatti78

Moderator

Nail bey merhaba
Az önce aradım Doruk bey yerine Alman ortağı Peter ile görüştüm. Eskişehirde çalıştıkları birisine yönlendirdi. Resimlerden gördüğü kadarıyla yapılır dedi fakat bakalım Cumartesi gününe randevu aldm. Cumartesi günü belli olacak. İşlem başlayınca Önce Sonra resimlerini yükleyeceğim. Koltuğun şuanki hali ektedir.

Erdinç bey , Benim oturduğum yer tesadüf olarak deri kiniğe çok yakın kendilerini internetten buldum.Bu konuda şanslıyım. Ürünlerini kullanarak kendim tadilat ve temizleme koruma yaptım. Bu konuda Türkiyede ki en iyilerinden olduklarına eminim Doruk beyin ortağı Peter beyde bu konuda uzman ,önerdiği yer de umarım sizin isteklerinize cevap verir ,gönlünüze göre olur.

Fakat deriyi temiz ve sağlıklı muhafaza etmek biraz zor, ben resimlerde ki temizlik ve bakımdan sonra deri kalkanı dedikleri ürünü kullanımaya başladım., inanın muhteşem bir ürün 3-4 ayda bir hafif temizleme ürünü ile silip kuruduktan sonra deri kalkanı ile siliyorum deri resmen botoks yapılmış gibi canlanıyor .Sonrasında da yıpranmıyor. ŞİDDETLE tavsiye ederim...

bugatti78

Moderator

Nail bey gerçekten bu bilgi inanılmaz işime yaradı sadece 3 veya 4 kere koltuk başlığını söküp İstanbula gönderdim aynı renk deriyi bulabilmek için. İnternette günlerce sayfa araştırdım fakat nasıl oldu da bu sayfaya ulaşamadım anlamadım.
Umarım sonuç güzel olur.

Alper

Moderator
Abi konuyu hortlatıyorum fakat çok başarılı bir çalışma olmuş ellerine sağlık.
Deri klinikle zamanında ben de görüşmüştüm önceki arabam için.
Sigara kullanmayan biri olarak sigara yanığını hiç sevmem.
Standart renklerde ve hafif; sigara yanıkları, çizikler, boya sökülmeleri için Bundera deri tamir kiti var fiyatı çok uygun.

Tekrar tebrik ediyorum abi emeğini. Umarım hala o yaptığın günkü gibi temizdir.