Kyron Arka Amortisör Önerisi

toranaga

Moderator
Tüm arkadaşlar merhaba hepinize iyi günler diliyorum... Forumun bir yerinde Kyron için amortisör önerisi okumuştum. Bir arkadaş amerikan arabaları gibi konforlu sürüş sağladığından bahsetmişti. Ancak sanırım Monreo-Magnum amortisör ve 115 mm. açan şeklinde bir ibare kullanmıştı. Ben bu amortisörü bulunduğum yere nasıl getirttirebilirim. Sipariş için gerekli olan diğer bilgileri bilen bir arkadaş varmı. Monreo Magnum amortisör ve varsa çeşitleri hakkında bilgi alabileceğim bir yer varmı. Bilgi verirseniz sevinirim.

ahmetersin

Moderator
Cevap: Kyron arka amortisör önerisi

Turan bey bende o amortisörden alıcam ancak yükseltme parçalarını bekliyorum bütün hepsini bir seferde halletmek adına. Kyronda kullanan olmadı diye biliyorum o actyonsports da kullanıldı aynı etkiyi verirmi vermezmi bir yorum yapmak zor araçların kasa tipleri farklı çünkü. Eğer zamandan yana bir probleminiz olmaz ise ben değiştirdikten sonra izlenimlerimi paylaşayım ona göre karar verip temin edelim

toranaga

Moderator

Ahmet bey 3 ay önce servis benim aracın arka amortisörlerinin patlak olduğunu tespit etmişti. O günden itibaren ben değiştirmek için bekliyorum. Sürüşte bozuk yerlerde zıplatıyor. Çok fazlada rahatsızlık vermiyor işin doğrusu. Ancak değiştirecekken daha yumuşak huylu bir amortisör kullanmak istiyorum. Sizin işleminiz 1-2 ay içinde sonuçlanırsa izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.......

ahmetersin

Moderator

Orjinalini taktığınız takdirde çok fazla bir değişiklik olmayacığını belirteyim(aracı aldığımız günden beri yaşadığımız sıkıntıdan ve servisin verdiği bilgiler doğrultusunda). Kenan abi (falken34) yapıyor yükseltme için parçaları yoğunluğunun azalmasını bekliyorum. Kullanmaya başlayınca seve seve paylaşırım

F

falken34

amortisörleri yedpa da özel otodan veya başka bir amortisörden temin edebilirsiniz.
sarı renkli monroe magnum amortisör...

ahmet senin işi halledicem ama işler boka sardı...elenmarın 2si işten ayrıldı..biri de askere gitti..
ortada kaldım walla..eleman arıyorum piyasada eli takım tutan adam yok...

ahmetersin

Moderator

Benim olayın acelesi yok kenan abi allah yardımcın olsun. Eli takım tutanı bırak eli tutsun yeter dediğimiz eleman bile yok abi

toranaga

Moderator

Kyron orjinal amortisörünün açıldığında boyunu bilen varmı acaba ? Monreo Magnum (sarı) amortisör ile karşılaştırma yapıldığında boy farkı varmıdır. Bilgisi olan arkadaş paylaşırsa sevinirim. ? Kyronla ilgili katalogda bulunan-bulunmayan birçok bilgi aşağıdaki linkte var fakat amortisör bahsi ile ilgili bilgi yok.

http://arababara.com/lastik-jant/ssangyong/kyron.html

toranaga

Moderator
Falken34-Kenan arkadaşımızın ilgisi ve bilgisi dahilinde aracımın patlak olan arka amortisörlerini değiştirdim. Orjinalinin çalışma boyunda bir yükseklikle takıldı. Orjinalinin sağlam olduğu dönemde kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ancak kısa bir mesafe sürüş yapabildim. Daha önceden zıplama yaptığı bozuk asfalt bölümlerinde bunu hissetmedim.

Kenan bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Cengiz bey sizden övgü ile bahsetti ssangyong araçlar ile ilgili talep ve tecrübeleriniz konusunda hayranlığını dile getirdi. Bende sizler gibi dost kazandığım için onurlandım. Çok teşekkür ederim..

Omeer14

Moderator
kyron aracımda lassa competus yazlık lastik var.havasını lastikçi 44 psi olarak bastı.araç tüm çukurları hissettiriyor.acaba havayı mı düşürmek gerek yoksa bizim amortisörler verimsiz mi.

cavdare

Moderator
turan ai senin araca birde yükseltme yayı yaptıralım..tadından yenemez...kyron un alt actyonsportla aynı...yükseltme yapmadıysan muhtemelen amortisörler biraz uzun gelebilir...

kyron aracımda lassa competus yazlık lastik var.havasını lastikçi 44 psi olarak bastı.araç tüm çukurları hissettiriyor.acaba havayı mı düşürmek gerek yoksa bizim amortisörler verimsiz mi.

sanki havası fazla gibi.. bende 265/70/16 lastiklere 38-40 basıyorum 44 fazla gelmiş olabilir.