Kyron Almak İstiyorum Ama Emin Değilim

bariskonor

Moderator
Kyron almak istiyorum. Ancak bana karşı çıkan o kadar çok kişi var ki. "Gidip Çin arabası mı alıyorsun?" diyen var. Çin aracı olmadığını biliyorum. Yengem Güney Koreli zaten. Ama çok fazla satış yapmayan bir araç. Fiyat performans olarak çok uygun gibi. Ancak Kyron'un üretiminin durması beni sonradan çıkacak yedek parça sorunları için endişelendiriyor. (Yedek parçanın bulunmaması değil, geç ve maliyetli gelmesi endişelendiriyor.) Ya da bekleyip 2. el bir Rexon da olabilir.
Genel olarak servis masrafları, genel sorunlar, konfor ve memnuniyet konusunda fikirlerinizle bana yol gösterebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Cevap: Kyron almak istiyorum ama çekiniyorum.

Merhaba barışkonor, öncelikle hoş geldin diyor ve yeni yılını kutlarım.
sırası ile servis masrafları: normal fiyatlı. 10 bin km de bakımı var. 10 bin bakımı 350 tl civarı. ağır bakım 60 bin de 700 tl civarı.
Genel sorun: yaklaşık 17 aydı kullanıyorum, mekanik olarak inanamadığım kadar sağlam bir sitemi var. zaten mekanik alt yapısını merak etme, Mercedes imzalı.
Konfor: alman arabalarındaki konforu bulamazsın. sert bir süspansiyona sahip. arka koltuktakiler sarsılıyor (göreceli bir kavram bu...). bu aracı da kendi sınıfı ile kıyaslamak lazımdır.
Memnuniyet: gayet memnunum. yıllarca binmeyi ciddi olarak düşündüğüm bir araba. önceki aracım opel zafira 1.9 cdti at olarak beni çok üzdü. aslında araçları kıyaslamak hiç huyum değildir.
hele ki ankara da ikamet ediyorsun gözüküyor. bu araç ankaranın yollarında sizi üzeceğini sanmıyorum. temizini bulduğunuz müddetçe. ben de 1 tem 2013 de ankara dan almıştım aracımı.
başka soruların var ile elden geldiğince cevaplarım.

SsTeam

Yönetici

Merhabalar ssangyong ciddi manada saglam bir arabadır bakimlarini ve diger bilgileri keyifana bey vermis. Ben 2009 actiyon sport kullanicisiyim sitedeki abilerimle kiyaslanirsa hard kosullarda kullanan 2 veya 3ncü kisiyim. Saglam ve yedek parca skintisi olmayan bir araç. Bahsettiginiz alman arabası konforuna ulasmak icin arka amartisorleri monreo magnum marka 550mm acan amartsorle drgistirdiginzde ulasabilirsiniz. 250tl civarinda bir fiyati var.

Oğuzhan YILDIRIM

1.bir arabanın üretiminin durması o arabanın yedek parçasının bittiğini göstermez. kaldiğı ssangyong ailesindeki birçok parça aynı.
2. size açık ve net söyleyim o lafları size söyleyenlere aldırış etmeyin.çünkü onlar daha ssangyong kullanmamış. kaç tane arkadaşım ilk başta söylediklerini araçları kullandıktan sonra geri almak zorunda kaldılar.

3. tabii ki biz bu araçları seviyoruz.ve belki fazla seviyoruz.bu yüzden farklı düşünebiliriz ama inanın bu araçlar oldukça kullanışlı,konforlu ve yakıtta cimri araçlar.

4. ben kyron alacağıma şuanda eski kasa 2.7lik rextonlardan alırdım.

5. ayrıca kendi görüşüm bir araba yedek parçası var mı yok mu diye bakılıp alınmaz.hangi çağda yaşıyoruz.

SsTeam

Yönetici

Kesinlikle 2.7 tavsiye edrm vergi indrmnden yarrlnip ayni vergiyi veriyosunuz ve yakkitta kyrondan bi kademe altta guc konfor ve performansi bambaska

Oğuzhan YILDIRIM

bariskonor

Moderator

Sevgili arkadaşlar. Ben de sitenize hoşbuldum. Ben de herkesin yeni yılını kutluyorum. Kazasız sağlıklı mutlu huzurlu bir yıl diliyorum. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
1. Keyifana çok teşekkür ederim. Güle güle kullanın. Bakım masrafları oldukça makul gözüküyor. Benim Cmax bile 550TL'den çıkıyor 15000 bakımlarında. Tabii artı değişen parçalar ekleniyor. Ben şimdiye kadar hiç arazi aracı kullanmadım. Aksine zenginlik timsali olan herşeye karşı olduğum kadar 4x4lere de karşıydım. Hatta tüm zenginler arazide mi oturuyor? diyordum :D Ama insan 40ından sonra azıyor sanırım. Alabileceğim fiyatta bu araçları görünce de ve belki de 41 yaşın etkisi :glee: ölmeden önce bu konforu yaşamalıyım dedim. Bir arkadaşımızda Toyota Land Cruiser var. Müthiş konforlu. Sanırım Ssangyonların da kalır yanı yok.
2. Sayın torukactiyon. Amortisör değişimi bence de iyi fikir gibi gözüküyor eğer aracın dengesini bozmayacaksa. Bu vergi indirimi olayını eski Amerikan arabaları için duymuştum. Eski arabaya sırf motorundan dolayı çok vergi alınıyor diye. Rexton için de geçerli mi? Prosedür hakkında bilginiz var mı? Sanırım Rexton Kyron'a göre daha konforlu gibi. Her ne kadar iç dizaynı ve konfor aksesuarları Kyrondan geri kalsa da.
3. Sayın Canakkale. Aldırış etmemeye çalışıyorum ama kayınpederim bile (MB ML320CDI kullanmışlığı var) Beş para etmez. Mercedes gidip motor mu verecek diyor. Ben Mercedes işbirliğine inanıyorum. Şu an 1.5 dizel motorları da Renault'dan alıyor Mercedes. Global dünya böyle bir şey. Jaguar'ı bile Tata üretiyor. Üretimin durması yedek parça bittiğini göstermez tabii. Ama zor bulmaya doğru gidebilir diye korkuyorum. Citroen Xzara Picasso aracım vardı bundan önce. Üretimi bittiği için her bakımda 2 3 gün kalıyordu. Parça İstanbuldan gelecek diye. Hatta bazen Fransa'dan getirtiyorlardı o zaman da 10 gün beklemek gerekiyordu. Yoksa yaşadığımız çağın ben de farkındayım. O yüzden de yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyorum.
Genel olarak airbag azlığı mevcut gibi. Benim arabada bile 6 airbag var. Yeni Rextona bile bakıyorum sadece öndekiler düşünülmüş. Oysa bir kızım var, bir köpeğim var ve arkada seyahat ediyorlar. Şimdiye kadar büyük kaza yapmadım Allah'a şükür ama bu yapılmayacak anlamına gelmez. O zaman arkadakileri sadece emniyet kemeri ne kadar korur bilemiyorum.

V

vedaterdönmez

Barış bey hosgeldiniz aramıza

bariskonor

Moderator

Vedat Bey çok teşekkür ederim. İyi ki böyle bir kulüp oluşturulmuş. Bilmediğim ve cesaret bulmaya çalıştığım bir marka hakkında bilgi sahibi oluyorum. Esenlikler...

SsTeam

Yönetici

Hoşgeldiniz barış bey konusunda uzman üyelerimiz kafanızda ki sorun işaretlerini giderip sizide ssangyong sahibi yapıcak dır :)

ahmetersin

Moderator

Bariş bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz. 04.01.2011 tarihinden beri Kyron kullanıcısıyız. Babam İstanbulun göbeğinde şehir içinde araca arazi şartlarını yaratabilecek derece hor bir kullanıcıdır. Araç şuan 112000 bin km dolaylarında ve bunun yaklaşık 90000 bini bana ait. Sağlamlığı konusunda içiniz rahat olsun çünkü 140 km hızla durma hızında giden araca vurmaya kadar iri ufaklı pek çok kazam mevcut buna yoldan çıkma gibi olaylarda dahil. Araç bugüne kadar airbag açmadı çünkü açmasını gerektirecek hasar oluşmadı tabi bu durumu karış taraf için söyleyemem. 2013 model hyundai i30 ile bakım tutarları hemen hemen aynı 50-100 tl civarında bir fark ya vardır ya yoktur. Kendi aracımız için konuşayım ekstradan araçla ilgili pek bir masraf çıkartmadı. Çıkan ekstra masraflar kullanımımızdan kaynaklı oldu. İstanbuldan başlayarak muhtelif zamanlarda gittiğimiz yerler rize samsun çorum kayseri 3-4 kere antalya sayısız kere bursa ve ankara izmir bodrum vs yani araç baya bir uzun yol gördü defalarca test etme fırsatı bulmuş olduk. Araçla ilgili tek şikayetim amortisörler onuda oğuzhanın söylediği amortisörler ile çözücem yakın zamanda. Uzun lafın kısası kyron u tavsiye edermiyim ? Kesinlikle ederim. Eğer yardımcı olabileceğim bir konu olursa her türlü sorunuza cevap verebilirim. İyi günler dilerim

bariskonor

Moderator

Teşekkürler Ahmet Ersin Bey.
Görüyorum ki sizi SSyangyong Ar-Ge bölümüne vermek gerek. Aracı limitlerde kullanıyorsunuz. Söyledikleriniz yardımcı oldu tabii ki.
Süspansiyon herkesin birleştiği bir eksi yön sanırım. O da yol tutuşu için sert olsa gerek.
XDI ile XDI-L arasında ne fark var? Bilgisi olan var mı?

SsTeam

Yönetici

Amartsör sknti degil biz onu cözdük abiler :)

Oğuzhan YILDIRIM

ahmetersin

Moderator

X: dört çeker
D: dizel
I: intercooler
Diye biliyorum ancak sondaki l nedir ne farkı vardır bir bilgim yok. Oğuzhanın dediği gibi amortisörde tamam ozaman barış bey eksi pek birsey kalmıyor :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

bariskonor

Moderator

Teşekkürler Ahmet Ersin Bey. 4X2lerde de X işareti var ama... Herneyse zaten L ile Lsiz olanların farkı önemli. Sanki L daha yeni modellerde var gibi.
Fren amortisör ve triger değişimlerinin maliyetleri nedir? Yakın zamanda yaptıran var mı?
Forumları okuduğum kadarıyla servis ve servis elemanlarının bilgisizliği konusunda şikayetler var gibi. Ankarada iki yetkili servis var. Şahsuvaroğlu ve ISUZU da satan Gençler Oto. Genel fikirleriniz nedir?

ahmetersin

Moderator

henüz araştıramadım Barış bey ama öğrenir öğrenmez yazarım buradan. En son 7. ayda değiştirmişim ön balata 183 tl arka balata 135 tl. Amortisörlerin orjinal fiyatı hakkında bilgim yok çünkü değişim yapmadım hiç ancak Oğuzhanın söylediği amortisörler 250 tl. Triger ne oldu ne bitti hatırlamıyorum şuan ama 120 bin bakımı ağır bakim demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam 850 tl civarı bir tutardan bahsedilmişti

bariskonor

Moderator

Desenize benim Cmax daha masraflı. Benim genel bakım, fren sistemi indirimli 1200 civarı. Bir de amortisör girince 1800 2000 olabiliyor. Tabii yetkili serviste. Bu büyüklükteki üst segment araçta bu fiyatlar çok uygun.
Tabii hiçbir zaman 1100kgluk 1,6 dizel ile aynı ekonomide olamaz ama SUV sınıfı içerisinde oldukça ekonomik gibi.
Neden tutmuyor ki bu araç o zaman? Yani bilinmiyor anlamında söylüyorum. Kime söylesem alaylı bakışlarla bakıyor bana. Paranı sokağa atıyorsun gibisine. Şahsuvaroğlu da sanki hiç reklam yapmıyor gibi. Böyle ikinci ligde kalmak onlar için de avantajlı sanırım. Yoksa bu fiyat performans Daciada bile yok :)

mehmet82

Moderator

Merhabalar Barış Bey ;
Aslında bilmeden yada araştırmadan yorum yapan insanlar (fiyatına oranla) çok şey kaçırdıklarının farkında değiller öyle de kalsınlar bence, ilk action sport umu üzülerek satmak durumunda kaldım, çok şükür 1 ay sonra aynısının biraz daha donanımlısını aldım insanlar hep bişeyler dedi 4x4 vergisi çok,bu araba çok büyük, çok yakar,vs.. şu ağna kadar bu arabaya binip veya kullanıp beğenmeyen birine rastlamadım çevremde, bu sitede teknik bilgiye sahip insanların yorumlarını da okudukca ön yargıla konuşan insanlara pek kulak asmıyorsunuz.

bariskonor

Moderator

Ben de önyargı ile hareket etmeyenlerdenim. O yüzden burada başınızı ağrıtıyorum. Burada yazılanları eşime de okuyacağım. Onun da ön yargıları var gibi. Okuyacağım ki insanlar kullanıyorlar ve her ne denirse densin dışarıdan, çok memnunlar. Gitgide daha çok içime sinmeye başladı.Almak için daha zamanım var. Şimdiki aracımın az bir kredisi kaldı. Ama sonra çok ciddi olarak Kyron veya Rexon almak istiyorum. Vergi biraz düşündürücü. Hele şimdi benim yıllık 400TL ödediğim düşünüldüğünde her yönüyle bana daha masraflı bir araç gelecek. Daha fazla yakan, daha fazla vergisi olan, lastik masrafı bile daha pahalı. Dışarıdan bakınca tabii çok akılcı durmuyor ama bazen duygularla da hareket etmek lazım diyorum. Baktım olmuyor bana bir gömlek fazla geldi satarım diyorum. Ama önce bilgi almak lazım.
Çok fazla servis ağı yok. Servisler de sorunlu herhalde. Bu kulüpte bile Şahsuvaroğlundan şikayet edilen konu başlıkları var. Bu kötü tabii.