Kyron Alacağım Aklıma Takılanlar

şu anki kullandığım araba satılır satılmaz kesin ve son kararım kyron alacağım. aracı normal günlük kullanım dışında doğa gezileri ve fotoğraf çekmek için zorlu off roada girmeden hafif arazide kullanacağım. aracın merdiven şase ve 2h, 4h ve 4l seçenekleri olması bana cazip geldi. at lastikle kullanmayı düşünüyorum. çok zor yollara girmedikçe bana yeter diye düşünüyorum. aklıma takılanlar:

- tam ful olanlarında 2010 modelleri ile 2011 arasında iç dizayn olarak bir fark var mı

- tam full olanlarda (deri koltuk, sunroof vs olanlarda) jantlar 18 inc. 16 inc olanlarda tam full göremedim. deri koltuk ve sunroofdan vazgeçip 16 inc jantlı almak istemiyorum. 18 inç jantda standart lastik boyutu 255 60 18. 16 inç olanda 225 75 16. 18 inç olanda doğal olarak lastik yanak boyu düşük oluyor.18 inç jantta lastik yanak boyutunun düşük olması konforu fazla azaltır mı

- 18 inç olanı alıp sonradan 16 inç janta geçsem sorun olur mu?

- bazılarında 8 hava yastığı bazılarında 6 hava yastığı yazıyor. hangi modeller 8 hangileri 6 hava yastıklı?

-muayenede sorun çıkmaması için ruhsata kaç kişilik yazılması gerekiyor? 5 mi?

- yan basamaklar. genelde türkiyede satılanlarda yan basamakları gördüm. yurtdışı resimlerde yan basamaklar türkiyedeki gibi değil. bu yan basamaklar aracın altını alçaltıyor mu?

- beyaz ve siyah renk arasında biraz kararsız kaldım ?

Cevap: kyron alacağım- aklıma takılanlar

Beyaz aracı daha büyük gösteriyor siyah daha asil duruyor temizli

Beyaz aracı daha büyük gösteriyor siyah daha asil

cengiz67

Moderator

aksesuar yapacaksan siyah, sade kullanacaksan beyaz almanı öneririm

toranaga

Moderator

Ahmet bey Kyron 4x4 2011 model aracın 2011 yılındaki acente sıfır fiyatı (anahtar teslim) 58.000 ila 78.000 TL arasında. Model donanımına göre farklılık göstermektedir. Bu günkü fiyatlarla 2015 modelinin en az sıfır Korando jeep fiyatı kadar olması (karşılaştırma kabul etmemesine rağmen) düşünüldüğünde 4x4 full donanımlısının güncel sıfır fiyatları en az 95-110.000 TL olmalıdır.
Model değer düşüklüğü yıllık %5 olarak (amortisman oranı) değer düşme öngörülür ise 4 yaşındaki 2011 model Kyron ikinci el satış fiyatlarının 95.000-58.000= 37.000 x 0,20= 7.400 TL : 58.000-7.400 TL = 50.600 TL ila 110.000-78.000= 32.000 x 0,20= 6.400 TL : 78.000-6.400 = 71.600 TL arasında olması matematiksel olarak öngörülebilir.
Buradan yola çıkarak aracın donanımına göre 2011 model 4x4 Kyron fiyatının 51.000-72.000 aralığında olması ve bunun altında veya üstünde aracın temizliğine, ihtiyaç durumuna, Km'sine göre değişken fiyatlarla ikinci el satışa arz edilmesi kabul edilebilir fiyat oluşturmaktadır.
Kyron'ların en fazla donanım içerenlerinde diğer modellerinden farklı olarak 10 Hava yastığı, arka koltuk ısıtma, şoför koltuğu hafızası ve yan aynalarında sinyal bulunmaktadır. İnceleme yaparken ve fiyat karşılaştırması yaparken dikkate almanızı öneririm. İnşallah sizi de Kyron sahibi olarak aramızda görürüz.

cengiz67

Moderator

Kyron almaya karar verdiyseniz alın memnun kalacaksınız. Full olduktan sonra gerisi inanınki teferruat alın arabanın keyfini çıkartın

bariskonor

Moderator

Turan Bey'i bu bilimsel yaklaşımından dolayı ayakta alkışlıyorum. Oldukça matematiksel olarak konuyu özetledi. Bir cümle ile de temizliğe değinmiş. Ben de ek yapmak istedim. Bence önemli olan şasi, motor ve vites sistemi. Az kilometre yapmış ama yıl olarak eski bir aracı, yıl olarak yeni ama çok km yapmış araca tercih ederim. Yani 2008 50.000 kmdeki bir aracı, 2012 100000 kmdeki araca tercih ederim. Çünkü aracı aldıktan sonra en büyük masraf servis olacak. Ne kadar az yorulmuş motor ve aktarma elemanları, o kadar az masraf.
Tabii aracın araziye girme ve yıpranma katsayısını sıfır olarak kabul ediyorum :)

cavdare

Moderator

km- model konusunda barış beye aynen katılıyorum...

cevaplar için teşekkür ederim. arabamı satınca direk kyron alacağım..

çevreden olumlu ve olumsuz yorumlarıyla çok kafa karıştıranlar var:apologetic::suspicion:

SsTeam

Yönetici

otomatik şnazıman alma , düz vitesi tercih et edeceksende :)

SsTeam

Yönetici

Ben 15 yıldır otomatik vites araç kullanıyorum en iyi şanzıman tam otomatik honda ve mercedes sanzimani çok ta pimpirikli olmaya gerek çoğunluk fikri ortalamin üstünde ise hiç düşünmeyin alın derim.

ahmetersin

Moderator

şu anki kullandığım araba satılır satılmaz kesin ve son kararım kyron alacağım. aracı normal günlük kullanım dışında doğa gezileri ve fotoğraf çekmek için zorlu off roada girmeden hafif arazide kullanacağım. aracın merdiven şase ve 2h, 4h ve 4l seçenekleri olması bana cazip geldi. at lastikle kullanmayı düşünüyorum. çok zor yollara girmedikçe bana yeter diye düşünüyorum. aklıma takılanlar:

- tam ful olanlarında 2010 modelleri ile 2011 arasında iç dizayn olarak bir fark var mı

- tam full olanlarda (deri koltuk, sunroof vs olanlarda) jantlar 18 inc. 16 inc olanlarda tam full göremedim. deri koltuk ve sunroofdan vazgeçip 16 inc jantlı almak istemiyorum. 18 inç jantda standart lastik boyutu 255 60 18. 16 inç olanda 225 75 16. 18 inç olanda doğal olarak lastik yanak boyu düşük oluyor.18 inç jantta lastik yanak boyutunun düşük olması konforu fazla azaltır mı

- 18 inç olanı alıp sonradan 16 inç janta geçsem sorun olur mu?

- bazılarında 8 hava yastığı bazılarında 6 hava yastığı yazıyor. hangi modeller 8 hangileri 6 hava yastıklı?

-muayenede sorun çıkmaması için ruhsata kaç kişilik yazılması gerekiyor? 5 mi?

- yan basamaklar. genelde türkiyede satılanlarda yan basamakları gördüm. yurtdışı resimlerde yan basamaklar türkiyedeki gibi değil. bu yan basamaklar aracın altını alçaltıyor mu?

- beyaz ve siyah renk arasında biraz kararsız kaldım ?

Ahmet Bey öncelikle hoşgeldiniz diyerek sorularınızı sırasıyla cevaplamaya çalışayım. Öncelikle aracımız hakkında bilgi vereyim. 2011 model bizim aldığımız dönemde lux 18 donanım ismi ile satılan araçlardan yani o dönemin full araçlarından.

- Cevremde gördüğüm diğer araçlardan ve internette gördüklerim kadarı ile modeller arasında iç dizayn farkı bulunmamakta. Görülen tek fark teypler onlarıda bayiler taktırdığı için farklılıklar var. Örneğin biz İstanbul Sultanbeyli bayisinden aldık üzerinde verdikleri cihaz JVC marka şahsuvaroğlu ise xetec marka cihaz ile sattı.

-O dönemki donanım ismindeki 18 ibaresi jant çapını belirtmekte idi. 16 inch isterseniz jantı değiştirmeniz gerekmekte idi. Bizim aracın lastik ebatıda 255 60 r18 konfor açısından sıkıntı yaratmamakta. Yalnız şöyle bir sıkıntı doğuyor bizim ebatta at lastik seçeneğiniz çok fazla yok. Ben pirellinin at lastiğini kullanmaktayım şuan memnunum eğer dediğiniz gibi ağır koşullara girmeyecekseniz sizide tatmin edecektir muhtemelen.

-18 janttan 16 ya tabikide geçebilirsiniz ozaman lastik seçeneğinizde artar.( ufak bir hatırlatma eğer lastik ebatınızı belirtilen aralıktan çıkartırsanız hız göstergenizin kalibrasyona sokulması gerekir yakıtı abartılı bir şekilde olmasada etkileyecektir)

-Bizim araçta 8 adet var ( şuan saydım :) ) Bu konu hakkındada bir bilgi paylaşımı yapayım; bizim araç ziyadesiyle kaza geçirdi hatta bunların içinde 140 km ile giderken yaklaşık 40-50 km ile giden araca arkadan vurmuşluğum dahi var yinede ihtiyaç olmadı hatta aracı o şekilde iki gün kullanıp öyle servise bıraktım. Umarım kimsenin hava yastığına ihtiyacı olmaz.

- Normal şartlarda zaten 5 kişi yazar ruhsatta. İstisnai durumlar oluşabilir hatta siteden bir abide yaşadı o durumu. O durum ruhsat bilgilerini yazan memur ile alakalı bir durum.

- Türkiyede satılan bütün kyronlar standart basamak ile satıldı. Bende şuan basamak değiştirmek için arayış içerisindeyim bunu yapabilmem için öncelikle marşpiyeller için bakalit olayını halletmemiz gerekmekte çünkü orjinal basamağı dışında hiçbir basamak o açıklığı kapatmamakta. Eğer rahatsız etmez derseniz o şekildede kullanılabilir tamamen görüntü ile alakalı bir durum. Orjinal basamağı ciddi boyutta alçaltmakta araç şuan burada değil gelince resim paylaşacağım bu konu hakkında.

- Bizim tercihimiz beyazdan yana oldu hem daha hoşumuza gittiği için hemde siyah renk aracın bakımının zorluğunu tecrübe edindiğimiz için. Bu kısım tamamen sizin zevkiniz. Eğer ufak tefek çizikler tadımı kaçırmaz takılmam diyorsanız siyah düşünebilirsiniz. Beyaz renk bu konuda biraz daha insaflı siyah kadar çok belli etmez.

Umarım yardımcı olur yazdıklarım. Eğer sormak istediğiniz başka şeylerde olursa bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışırım.

cevaplar için teşekkür ederim. satacak arkadaşla anlaştık. inşallah cuma günü alıyorum. alıp bir müddet kullanayım, at lastik sonra alırım. o boyutta pirelli, continental ve general grabber at2 var. bulabilirsem general grabber alırım. arabayı kullanmaya başladıktan sonra izlenimlerimi yazarım..

cavdare

Moderator

lastiğe acele etme- benim sekiz tane yeni lastiğim var, almak istediğim lastik daha hala duruyor..önce arabaya bir ısın , yükseltme işlerini hallet sonra lastiğe karar ver...,en azından bence...

inşallah yarın arabayı alayım. bir müddet kullanır duruma göre at lastiğe geçerim. genelde yükseltmeden orijinal halleri bana yetiyor. arazide gezintiye tek çıktığım için at lastik; kum, çakıl, ufak kaya parçaları gibi yerlerde daha güvenli oluyor. bir de önüme çıkan ufak tefek çamurlu yerleri geçmek için yetiyor.