Kyron Alacağım Aklıma Takılanlar

• Konbuyu başlatan Muhendıskafası
  • Başlangıç tarihi
M

Muhendıskafası

Herkese selam oncelıkle 21 yasında unıversıte 3. sınıfta okudugumu belırtmek ıstıyorum. 4 ay once babam bana vw polo 1.6 tdı 90ps manuel 2012 model 20bin km de 40bin lira civarı olan bir araç aldı allaha sukur 4 aydır kazasız belasız suruyorum aracı sadece okula giderken ve kız arkadasımla bulusurken kullanıyorum ayda max 700 800 km yapıyorum biliyorum az oldugunu ama ihtiyacım bu kadar keyıf turu atmıyorum sadece lazımsa binip gidip geliyorum o kadar ama ben jip istiyorum 4*4 otomatik bu paraya 2006 2008 arası kia sportage ve sangyong kyron var ikisinde aklım x trail tucson gibi araçlarda var ama ısınamadım ya sportage ya kyron olacak 2.0 dizel otomatik bu araçlar. Bu yıldakilerin vergisi yaş itibari ile düşük 1080lira zaten polonunda 859 pek bi fark yok sorun degıl o yuzden yakıtlarıda 50krs civarından bahsediliyor zaten poloda 3bin devirde 35 kuruş yakıyo 7 litrelerde şehir içi(fabrika verisi 5.1) mazot şuan 4.75tl 15kuruşluk fark 700 800 kmde 100 lira anca oynuyo buda sorun degıl tek sorunum kronık sorunları var mı 100 150bin kmler bu araçlar alınır mı otomatik sanzımanları nasıl kendısı ve ya esı dostu kullananlar bılgılendırme yaparsa cok sevınırım tesekkurler sımdıden saygılar.

korandosports

Moderator
Cevap: Sangyong kyron yardım

Otomotik şanzumanlar yanlış hatırlamıyorsam mercedes t tronic sorunsuzdur araç konforlu kmde 35 - 40 kr yakar konforu zaten aşikar

O

orçun81

Herkese selam oncelıkle 21 yasında unıversıte 3. sınıfta okudugumu belırtmek ıstıyorum. 4 ay once babam bana vw polo 1.6 tdı 90ps manuel 2012 model 20bin km de 40bin lira civarı olan bir araç aldı allaha sukur 4 aydır kazasız belasız suruyorum aracı sadece okula giderken ve kız arkadasımla bulusurken kullanıyorum ayda max 700 800 km yapıyorum biliyorum az oldugunu ama ihtiyacım bu kadar keyıf turu atmıyorum sadece lazımsa binip gidip geliyorum o kadar ama ben jip istiyorum 4*4 otomatik bu paraya 2006 2008 arası kia sportage ve sangyong kyron var ikisinde aklım x trail tucson gibi araçlarda var ama ısınamadım ya sportage ya kyron olacak 2.0 dizel otomatik bu araçlar. Bu yıldakilerin vergisi yaş itibari ile düşük 1080lira zaten polonunda 859 pek bi fark yok sorun degıl o yuzden yakıtlarıda 50krs civarından bahsediliyor zaten poloda 3bin devirde 35 kuruş yakıyo 7 litrelerde şehir içi(fabrika verisi 5.1) mazot şuan 4.75tl 15kuruşluk fark 700 800 kmde 100 lira anca oynuyo buda sorun degıl tek sorunum kronık sorunları var mı 100 150bin kmler bu araçlar alınır mı otomatik sanzımanları nasıl kendısı ve ya esı dostu kullananlar bılgılendırme yaparsa cok sevınırım tesekkurler sımdıden saygılar.

Kardeşim merhaba benim sana önce sormak istediğim bir soru olacak.

Sen arazi aracı mı istiyorsun; yoksa "hafif" (altını çiziyorum) karda yolda kalmayayım birazda görüntüsü olur işte jip havası hemde hatunun hoşuna gider modda mısın?
Ona göre anlatmaya başlayacam çünkü :)

M

Muhendıskafası

Merhaba araziye falan çıkmayacagım sadece jip havasını seviyorum o yüksek görüntü ve konforları hoşuma gidiyor e tabiki prestijleride iyi:)

O

orçun81

İkisinin fiyatlarını bilmediğimi söyleyerek söze başlayayım.
Senin bahsettiğin 2 araç birbiriyle aynı sınıfta değil.
Kia SUV diye tabir edilir, aktarma gücünü normalde önden alır. Araç patinaja düştüğünde ya da elle içeride bir düğmeye basılarak şanzımanın içinde ki mekanik bir parçayla 4 çeker sürüşe geçer. Ve alayı beyinli olduğu için zorlanmalarda ve aşırı soğukta korumaya geçer 4 çeker sistemini çaılşıtırmaz. Örneğini çok gördüm.
Kia ve suv türevlerinde bizim yavru şanzıman yani 2'inci arazi şanzımanı (LOW)dediğimiz şey yoktur. Low olmayan bir araç offroad yapamaz. Low olmadığı için Suvlar arazi aracı değildirler.
Suvlar monoblok şasedir; Kyron merdiven diye tabir ettiğimiz bir şase türünü kullanır ve en sağlam şase sistemi de merdiven şasedir. Allah korusun kazalarda daha eminiyetli ve sağlamdır.
Kyronun motoru zannedersem 2.7 mercedes motoru kullanıyor. Ki öyleyse CRD motordur bu motoru Jeep, Grand Cheeroke modelinde uzun yıllar kullanmıştır. Eğer motor o motorsa 10 numara performansı var. Kia yanında sağır dilsiz kalır.
bu sayacaklarım bu şekilde uzar gider...
Bana sorarsan Kyron Sportage'den 5 gömlek üstündür. Çünkü aynı segmentte değiller

SsTeam

Yönetici

kyronlarda actyon sportslardakı 141 beygirlık motor var 310 tork makıne

Arkadaslar bende 2009 kyron 2.0 tdi var mercedes serv.baktirdim yeni nesil orj. Mercedes motoru ve sanjimani var bende alirken tereddut yasadim ama iyiki de kyron almisim samimiyetimle soyluyorum segmentinden en iyilerinden abimde captiva var kyronun lastigini degisirsem namerdim camurda cok denedim manuele alip 4×4 on numara zaten low diyecek kelimem yok merdiven gibi her yere cikabilirsiniz yokus inisi super winter kis surusu var dopdolu bir arac

dtandogan

Moderator

bende yeniden jeep almaya karar verdiğimde ssangyong kyron, volkswagen touareg ve ınfınıty fx 35 arasında cok gittim geldim ve kararımı ssangyongtan yana kullandım 2 yıldan fazladırda kullanıyorum allah pişman etmesin cok ta memnunum ama kyron ile spoartage karsılaştırılacak araçlar değil. yanlış anlama istediğin aracı istediğin aracla kıyasla karsılastır ama kisinede bir bin öyle karar vere ne demek istediğimi anlayacaksın