Kyron 4x4 Lastik Önerisi

İsmail Erol
aracım: Ssnagyong Kyron 2009 4x4
meslek: Esnaf
burcum: İkizler
takım: sonuna kadar Galatasaray
Karabük / Safranbolu
Kendi çapımda offroad yapmayı severim. akvaryum ve puzzle la ilgilenirim.
kan grubu: A rh+

Arkadaşlar öncelikle merhaba. ssangyong ailesine 1 yıl önce aranıza bugün katıldım. Aracıma lastik almayı düşünüyorum. 265 75 16 nasıl olur bu araçlara kullanan var mı ? yakıtı çok etkilemez belki ama davlumbazlara sürter mi merak ediyorum. genelde asfaltta kullandığımı düşünerek kışlık ya da çamur lastiği değil de 4 mevsim kullanabileceğim bi lastik düşünüyorum.bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. herkese iyi günler !

Omeer14

Moderator
Cevap: Kyron 4x4 lastik önerisi

hoşgeldiniz erol bey.
bende de 2009 kyron var.
kdz ereğlide oturuyorum.
deniz kenarı olduğu için kar burada max.4-5 gün yerde kalır.hem kışlık hem yazlık almayı düşünüyorum ben.petlas 225x70x16 kışlık için,
brıdgestone 245x70x16 yazlık düşünüyorum.bence 265 davlumbaz dışına taşar ve yakıta biner.kitapçıkta 225 lastik ebatımız...

Hoşbuldum Ömer bey teşekkürler. Dün Maltepe servisle görüştüm. Aracın fabrika çıkışı 235 70 16 ve 255 65 18 olduğunu söylediler. 18 inç jantın 255 taban olması düşündürdü beni. 18 inç jant 255 tabanla fabrika çıkışı veriliyorsa 16 jant 265 taban pek bir şeyin farkettirmeyeceğini düşündüm.
Ayrıca 225 ve 235ten ziyade önceliğim 75 yanak olmasından yana. bununla birlikte geniş taban olursa ne ala :) aracın diriliğini mükemmel derece de etkiliyor özellikle yanak ebatları. şu an aracım da arka lastikler 70 yanak ve farkedilir derece pısık duruyor.

cavdare

Moderator

dediğini ebat orjinalden 3cm daha yüksek..muhtemelen davlumbaza sürter, davlumbazları pürmüzle ısıtıp geri bastırmanız gerekebilir..benim tavsiyem bringstone dualer at lastik alın yaz kış kullanın..245.75.16 alırsanız 1.5 cm yükseltmiş olursunuz bir yere sürtmez aracı zorlamaz...biraz pahalı-415 tl- 215.80.16 alırsanız 3mm civarı yükselme olur, artısı fiyatı çok uygun olur..275TL

anladım. teşekkürler ancak taban büyütmek için lastik arıyorum. 225 çok ince olacaktır.
Orjinalinden 2 cm geniş olması herhangi bir sıkıntı yaratmıyor ama 3 cm geniş düşündüğüm için sıkıntılardayım.

baturalpoghan

Moderator

A/T lastik düşünüyor musunuz? Düşünürseniz Bridgestone Dueler A/T'yi tavsiye ederim. Ben kullanıyorum çok memnunum

F

falken34

hoşgeldiniz hocam..
lastik olarak arkadaşların dediği gibi at lastik alırsanız 4 mevsim binersiniz.
bir büyük çap bağlamak yakıtı cok etkilemez.aksi gibi alt mesafesini yükselterek arazide daha avantajlı hale gelir

Omeer14

Moderator

235x70x16 kışlık lastiklerimi dün taktırdım.lassa competus.deseni güzel bence yazlık olarak ta brıdgestone düşünüyorum.aracımı asfaltta kullanıyorum toprak zeminde ve arazide kullanmadığım için A/T lastik düşünmedim.
yazlık olarak 245x75x16 düşünüyorum.yoksa yazlıklarda bende mi tabanı genişleteyim

hocam geniş tabanları sürüş zevki bambaşka. bununla beraber yanak genişliği de olması lazım ki ufak tefek sarsıntıları yok sayıyor. arazi de aracı yükseltmesi de cabası. çoğunlukta asfaltta kullandığım için A/T lastik düşünmüyorum. 255-265 / 75 / 16 lastik kullanan olsaydı iyi olurdu. :)

dtandogan

Moderator

ben 235 70 16 bf goodrıch all terraın taktım arabada cok güzel duruyor ama normalde 255 55 19 jant lastikte daha hoş oluyordu. 255 55 19 la çok heybetli duruyor bf ile de seksi duruyor arada kaldım ikisinden de vazgecemiyorum. birde 315 35 21 porsche cayenne turbo jant lastik jantım vardı araba cok sarsıntılı oluyordu. eğer sürtme yapmazzsa 265 75 16 bf goodrıch takmanızı öneriirm kenarı yazılı cok güzel durur bence

ben 235 70 16 bf goodrıch all terraın taktım arabada cok güzel duruyor ama normalde 255 55 19 jant lastikte daha hoş oluyordu. 255 55 19 la çok heybetli duruyor bf ile de seksi duruyor arada kaldım ikisinden de vazgecemiyorum. birde 315 35 21 porsche cayenne turbo jant lastik jantım vardı araba cok sarsıntılı oluyordu. eğer sürtme yapmazzsa 265 75 16 bf goodrıch takmanızı öneriirm kenarı yazılı cok güzel durur bence
tam da düşündüğüm lastikten bahsetmişsiniz bende kararsız kaldım alıp almamak konusunda sürteceğinden korkuyorum.kullanan çıkmadığına göre ilk tecrübe edecek olan benim sanırım. :)

ugurdeniz

Moderator

bende de bringstone dualer a/t lastikler var. yaz ve kış ortak lastiği oldugunu ben de duydum.
ama henüz bu lastiklerimle karda tanışmadım. karda bunlar nasıl , tecrübesi olan var mı ?

dtandogan

Moderator

Dueler i karda rahat rahat kullanabilirsiniz benim dediğim lastigide sikinti olmaz lastiklerimi ben sadece mart Atina kadar kullanıp 255 55 19 u takacagim

at lastik; 255 60 18 boyutta yani orjinal ebatta şu anda stoklarda tek seçenek var. o da pirelli scorpion at/r. kullananların yorumları iyi. ben de yeni aldım. izlenimlerimi yazarım

falken wild peak a/t 265/70/16 aldım. herhangi bir sürtme olmadı hatta daha büyük bile takılabilir diyebilirim :mshareketliifade332

http://www.ebay.com/bhp/falken-265-70-16

Lastiğin performans yüzdelerini incelemedim ama desenine bakarsak %70 asfalt %30 arazi gibi duruyor. sadece karda deneme fırsatım oldu. üzmedi beni işimi gördü her yerde.kar performansını beğendim.
asfalt performansını da beğendim. eski lastiklerime nazaran az bir uğultu var ama rahatsız etmiyor hatta dikkat bile çekmiyor kulak verip dinlemezsek. yol tutuşu farkedilir seviyede arttı.
ürüne malzeme kalitesi olarak bakacak olursak, şehirlerarası yolda yaklaşık 300 km yol gittikten sonra mola yerinde lastiklerimi kontrol ettiğimde hiç ısınma yoktu. kış aylarının etkisini de göz önüne almamız gerekir tabi. ama ben şimdilik memnunum lastiklerimden. çekinmeden tavsiye edebilirim herkese.

Falken Wild peak geçer not aldı :encouragement:

Merhaba arkadaşlar,
255/60/18 Lastik araştırıyorum 3 seçenek arasında kaldım.

1.si Bridgestone Dueler H/T684 255/60R18 112H XL M+S 4X4 Lastik
2.si Pirelli Scorpion ATR 255/60R18 112H XL RB M+S 4X4 Lastik
3.si MAXXIS AT771 255/60/18 112H 4x4 Lastik

Yaz ve kış kullanmayı , arada sırada araziye çıkmayı , ama genelde asfalatda kullanmayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlardan eksileri artıları hakkında bilgi verirlerse çok sevinirim. Özellikle Asfaltta ses ve yakıt durumu, Kış şartlarında ki durumu, arazideki performanları nelerdir.
Veya bu seçeneklere alternatifler varsa nelerdir.

Sağlıcakla kalın :)

toranaga

Moderator

Nail bey bende lastik arayışı içerisindeyim. 1 Cm. Sırt ve 0,5 Cm.Yanak artısı ile stoğu var ise aşağıda linkte verdiğim Hercules Amerikan lastiğini düşünüyorum. Yanağın 6,5 Cm. daha iyi olur kanaatindeyim. Benim aracımda şu anda 255x55x18 Kış Lastiği takılı. Forumdan arkadaşların ebad ile ilgili önerileri olur ise memnun olurum.
https://lastikburada.com.tr/lastik-detay.php?hercules-265/65r18--terratraca/towl&pid=7789

Turan bey günaydın,

Benim lastiklerim 255x60x18 orjinal hankook daha hiç değişmemiş. Ben fabrikasyon ölçüleri dışında bir ölçüde lastik almak taraftarı değilim. Bu yüzden seçenekler az ama genede sizin verdiğiniz linki araştıralım ilginize teşekkür ederim.

lastikleri aldınız mı bilmiyorum.. bazen hayat insana seçenek bırakmıyor. ya da tek seçenek bırakıyor.. ben de orjinal boyutların dışına çıkmayı sevmiyorum. grand vitara kullanırken de içimde ukde olarak kalan istediğim boyutta bf goodrich at lastik yoktu. yokohama at lastik almıştım ve memnun kalmıştım.
kyron alınca 255 60 18 boyutta at lastik araştırdım. bf goodrich yine yoktu. seçenekler çok azdı;
1- continental at. şu anda türkiyede stoklarda yok
2- general grabber türkiyede yok
3- maxxis 255 60 18 at stoklarda yok görünüyor
4- pirelli scorpion at tek seçenek kalmıştı ve aldım.
pirelli scorpion at aldıktan sonra 1000 km kadar arazi- asfalt kullandım. yaklaşık yokohama at lastik ayarında. asfaltta bir at lastik için oldukça sessiz ve frenlemesi iyi. 150 km hızda yol tutuşu iyi. 165 km üstüne henüz çıkmadım. arazide de bir at lastikten bekleneni verebiliyor. at lastik adı üstünde yüzde 50 asfalt, yüzde elli arazi. bir mt lastik performansı beklemek yanlış.
sonuç; alırken pirelli lastiğe ön yargılarım vardı. kullanıyorum ve şimdilik mennunum. ayrıca çindeki fabrikalarda değil Romanya'da ki fabrikada üretiliyor.