Kyron 2011 Model Aranızdayım

merhaba geçen hafta 407 aracımı takasa verip kyron aldım aracım 79000 km de 4*4 koltukları deri olmayan model içi bej renkte lastikler nexen 235*70*16
birkaç sorum olacak
1-lastik basınçları ne olmalı
2-xetec 665 cihaz var navigasyona giriş yaptığımda kullanıcı kodu istiyor nasıl çözebilirim
teşekkürler

Cevap: 2011 kyron kırmızı ile aranızdayım

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. aracınız hayırlı olsun güle güle güzel günlerde kullanın.

şoför kapısının iç kısmında etikette lastik basınçları yazıyor olması lazım. ben 235 75 16 lastik kullandığımda kapıda 36 yazmasına rağmen 32 34 civarında kullandım. şehir için kullanımda daha az sarsıntı yaptığı için. eğer etiketiniz yoksa bu bi fikir olabilir sizin için.

navigasyon cihazınızı bilmiyorum ama navigasyona giriş yaptığınızda istediğine göre muhtemelen haritanız lisanslı olmadığı için kullanıcı girişi istiyordur.

hayırlı olsun.

pejodan sonra bu araba size çok konforlu gelecektir.

orijinalin 225 75 16r olduğunu düşünüyorum.

32-34 hava yeterli olacaktır.kitapçıkta bu tavsiye ediliyor.40 üstü basarsanız araba çok zıplamaya başlar. yük taşımıyacaksanız 32-34 kullanın.

allah kaza bela vermesin.bu araçlar hız için üretilmemiştir.130-140 geçmeyin.nacizane tavsiyemdir.

Selamlar;

navigasyon için navigasyon sd kartını pc nize bağlayın ve www.naviextras.com/ adresinden kayıt olarak güncelleme yapın buyuk olasılıkla sorununuz çözülecektir.

hayırlı olsun. kyron ben de yeni aldım. arabadan gayet memnunum. üstünde xetec 665 cihaz var. navigasyon çalışıyordu. güncellemek istedim. naviextras programını kurdum fakat lisans dosyası olmadığı için güncellemedi. sağ olsun siteden bir arkadaş kendi navigasyonundaki igo haritalarının dosyasını gönderdi. yükledim fakat cihaz tanımadı. artık fazla uğraşmayıp murtaş elektronikle görüştüm. ön paneli servise istediler. bugün kargo ile yolladım. ücretini ödeyeceğim son sürüm basarsoft harita yükleyecekler..

lastik basıncı genelde arabaların üstünde yazan, türkiye yollarına biraz düşük olur. lastikçiler çoğunlukla 32 yaparlar. benim arabanın kullanma kılavuzunda (18 inc 255 60 18 lastik) 30 yazıyordu. ben 31 yaptırdım. çok yüksek basınçlarda arabalar çok sert oluyor.

16 inc olanlarda jant 6.5x16 ise orijinal lastik boyutu: 225 75 16 basınç: 30 psi
16 inc olanlarda jant 7.0x16 ise orijinal lastik boyutu: 235 75 16 basınç: 30 psi
18 inc olanlarda jant 7.5x18 ise orijinal lastik boyutu: 255 60 18 basınç: 30 psi

görüldüğü gibi 16 inc olanlarda iki çeşit jant ve jantın enine göre lastik var.

cavdare

Moderator

ahmet bey sizden bir ricam olacak, güncel navigasyon programı gelince içindeki map klasörünü gönderebilirseniz benim programla çalışıp çalışmadığını deneyeceğim.. muhtemelen daha güncel olacaktır. bendeki 2013...

lastik konusunda ben araç kitapçığına uymuyoorum, kullandığınız lastik üzerinde(lastiğin yanağında küçük yazılarla) maksimum basınç yazar...ben 38 ile kullanıyorum, özellikle ön lastikler ancak kendine geliyor....
bir tansporter veya transit şoförlerine sorun- daha küçük latiklere ne kadar hava vurduklarını...bence 37-38 iyi..(tabi lastiğin maks basıncını kontrol etmek koşulu ile)

cavdare

Moderator

bu arada konu açılmışken lastik basıncı ile ilgili bilgileri hatırlamakta fayda var- gerçi hepiniz biliyorsunuzdur ama kısaca özetleyelim.
lastik basıncı düşük olursa lastiğin yere basan kısmında yanaklar dışa doğru çıkıntı yapar-lastik tabanının kenarları yere daha çok basar, lastik dişlerinin arası kapanır- buda yol tutuşunu olumsuz etkiler, lastik çapı düştüğü için yakıt tüketimi artar, lastikler tabanın kenarlarında yıpranır.
Basınç fazla olursa lastik çok sert olduğu için yol tutma kabiliyeti düşer, lastik tabaın ortasından yıpranmaya başlar....

cavdare

Moderator

bu arada lastik basıncı lastik soğukken ayarlanmalıdır. lastik sıcakken ayarlarsanız lastik soğuyunca basınç düşer- ya soğukken ayarlamalı yada sıcakken 3-4 psi fazla basmalı...

(1 bar 14.50 psi)

ahmet bey sizden bir ricam olacak, güncel navigasyon programı gelince içindeki map klasörünü gönderebilirseniz benim programla çalışıp çalışmadığını deneyeceğim.. muhtemelen daha güncel olacaktır. bendeki 2013...

lastik konusunda ben araç kitapçığına uymuyoorum, kullandığınız lastik üzerinde(lastiğin yanağında küçük yazılarla) maksimum basınç yazar...ben 38 ile kullanıyorum, özellikle ön lastikler ancak kendine geliyor....
bir tansporter veya transit şoförlerine sorun- daha küçük latiklere ne kadar hava vurduklarını...bence 37-38 iyi..(tabi lastiğin maks basıncını kontrol etmek koşulu ile)
navigasyon bugün kargoya verdim. gelince dosyaları gönderirim. lastik basıncında arabayı üreten firmanın rakamlarına uymak daha doğru olur.
değil 37 psi, 32 psi basınca bile araba kasılıyor ve sertleşiyor. bence 37 çok fazla.

hoşgeldiniz.aracınız hayırlı olsun.kazasız ,belasız ve cezasız dileklerimle.lastik basıncı da bu ölçüdeki lastikler için bana göre yazılan değerler düşük gibi geldi.ben kendi aracımda 215/60/16 için 30-32 psi basıyorum.

lastik boyutuna göre lastik basıncı ayarlanmıyor. arabanın ağırlığına, aerodinamiğine, yüküne, süspansiyonuna vs.. göre üretici firma belirliyor.
lastik basıncı lastiğin içine sıkılan hava miktarı değildir. küçük lastiğe makine daha az hava basarak, büyük lastiğe daha çok hava basarak aynı basıncı sağlar. yan lastik boyutu büyüyünce basıncı fazla yapacaksın demek yanlış olur.
tüm markalar için lastik basıncı aşağıdaki linkte derlenmiş.

http://www.puretyre.co....rmation/tyre-pressures/

cavdare

Moderator

fabrika verilerinin dışında değerler önerirken doğruluğunu savunmuyorum ..sadece kişisel tercihim-- lastik yanağı ne kadar yüksek olursa(yandan baktığımısda jantla yer arasındaki mesafe) havaya binen yük okadar artıyor..sonuçta lastiğin basınç kapasitesi varsa- lastiğin şekline göre - yükünüze göre ayar yapabilirsiniz- mesela actyon sportların arka lastik için 2.2 -2.8 bar aralığı verilmiş- yükünüze göre seçersiniz--önler için aynı aralık verilmemiş ama yinede beni 37 psi daha çok tatmin ediyor- lastiğin duruşu düzeliyor...
dediğim gibi kişisel tercih....transporterların lastiklerini inceleyin- araç ağırlığına bakın- lastiğin max psi sine bakın... kıyaslmayı yapın... birde denemesi bedava 37 psi yi vurup lastiklere bir bakın ....(önce lastiğin max psi sine bakmayı unutmayın- muhtemelen41-42 psi dir)

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ben aldığımda lastiklerde 37 hava vardı fazla zıplatıyordu 33 yaptım daha iyi oldu 30 hava bana da az gedi.sanki biraz lastikler eziliyor gibi geldi
ahmet bey benim sd kartta da lisans dosyası yok aynı durumdayız galiba servisten cihaz geldiğinde bilgi verirseniz sevinirim.

navigasyon cihazı basarsoft yüklenip geldi. sd kartın takılı olduğu kısma garanti etiketi yapıştırmışlar. sökülürse garanti dışı kalır yazıyor. dosyalara ulaşıp göndermek için paneli çıkarıp usb girişinden bilgisayara taktım fakat herhangi bir bağlantı olmadı. ileride güncellemeler için basarsofta üye olmak istiyordum. kartın garanti etiketini sökmeden bilgisayara nasıl gösterebilirim bilmiyorum. pazartesi servisi arayıp soracağım.

SsTeam

Yönetici

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ben aldığımda lastiklerde 37 hava vardı fazla zıplatıyordu 33 yaptım daha iyi oldu 30 hava bana da az gedi.sanki biraz lastikler eziliyor gibi geldi
ahmet bey benim sd kartta da lisans dosyası yok aynı durumdayız galiba servisten cihaz geldiğinde bilgi verirseniz sevinirim.
Birde aracın resimlerini görsek sahane olur.

Birde aracın resimlerini görsek sahane olur.
türkiyenin bozuk asfaltlarında lastik basıncı 32 (+1 ya da -1 de olabilir) iyi gibi. yine de kullanıcın rahat hissettiğine göre değişiklik olabilir. navigasyon yüklenip geldi. gayet iyi oldu. sd kartın üstüne garanti etiketi yapıştırmışlar. o nedenle kartı çıkarıp dosyaları göremedim. pazartesi başka bir yolu var mı diye murtaş elektroniğe soracağım.
3 haftadır gezdiğim yerlere göre araç hakkındaki izlenimlerimi fotoğraflarla ekleyeceğim.

merhaba geçen hafta 407 aracımı takasa verip kyron aldım aracım 79000 km de 4*4 koltukları deri olmayan model içi bej renkte lastikler nexen 235*70*16
birkaç sorum olacak
1-lastik basınçları ne olmalı
2-xetec 665 cihaz var navigasyona giriş yaptığımda kullanıcı kodu istiyor nasıl çözebilirim
teşekkürler

Hayırlı olsun siz neden kyrona geçtiniz acaba?

teşekkür ederim sedat bey 407 mi 2008 yılında almıştım severek 7 sene bindim beni hiç üzmedi alırken alma demişlerdi (beğenmediğim bir araca sadece tutuluyor diye binmek istemem).artık arabamı değişim vakti gelmişti inanın işte bu benim beğendiğim araç dediğim bir otomobil olmadı özellikle suv ve jip tarzı araba almak için araştırmalara başladım birçoğu ya tipi hoşuma gitmiyordu yada konforu marka vermiycem bazı suvlarla test yapıp kendi 407 me bindiğim zaman dünya varmış diyordum velhasıl kyronu uzun zamandan beri inceliyorum bir arkadaşımda var tip olarak hoşuma gidiyordu bindiğim zaman rahatlığıda hoşuma gitti bu sebeplerden dolayı hiç düşünmedim sadece doğru arabayı bulmak için bekledim ve aldım.işin aslı ben bu aracı pek arazide kullanmyacağım ama yinede severek bineceğim bir araca sahibim.