Kyron 2,0 Xdi Enjektör Sorunu ve Revizyonu

Merha forum dostlarım 2009 dan beri actyon sport aracımızı kullanıyoruz gayette memnunuz ve ılave olarak gecen sene 2008 model otm kyron aldım arac cok bakımlı vede guzel km 200 binde ancak son bırkac aydır hafıf sıyah duman atma sorunu baş gösterdi ve motor soğukken az titreme yapıyor sonra duzelıyor..

aslında aracın yakıtından ve cekısınden sıkayetcı deılım. 100km de 7lt yakıyor sehır ıcı hatta 80lıralık mazot ıle nerdeyse 350km yol yapıyor sehır dısı.. velhasıl dün ymy oto yetkılı servıse goturdum ve enjektör sorunu var dedıler ve delphi marka enjektor oldugundan delphi servıse kontrol ettırmısler ve 2400 lıra fıyat almıslar. ancak ıstanbul ve ankara gıbı yerlerdekı dıger delphi yetkılı servıslerde bu rakamları bana kod lamaları dahıl komple orjınal tamır setı ıle revızyon yapılırsa enyuksek fıyat 1850 lira gıbı verıldı. ama aynı marka aynı servıs bursa da neden 2400 dedı anlamadım.. bu servisler arasındakı fıyat farkı nedendir acaba? hepsı orjınal delphi tamir seti kullandıkları iddiasında. !!!

esas sormak ıstedıgım sey ise '' illa bu enjektörlerin 4ü bırden yapılmak zorundamı? aynı anda 4üde arıza yapacak hali varmı? genel gorus illa biri veya 2si sorunlu olur ancak tıcarı kaygıdan dolayı 4üde bakım yapılır ve adisyon kalın cıkar seklınde oldu.. !!!

pekı bu enjektörlerin esas sounlu olanları yapılıp takılsa malıyet ciddi anlamda dusecek ancak randımanda deısıklık olacakmı? ewet 4 ün 2 si saglam dıyelım 2 sıde sorunlu ancak sadece sorunlu olanları yaptırıp takmak sorunu çözermiii yoksa keske 4 ünüde yaptırsaydık dermıyız? son karar aracım kalıcı degıl ve yakın zamanda model yukseltmek amacıyla satılacaktır.

ahmetersin

Moderator
Cevap: 2008 kyron 2,0 xdi enjektör sorunu ve revizyonu ???

Rıza bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Yaşadığınız sorunu ben yaşamaya başlamışdımki würth ün ürünleriyle hallettik şuan hiç bir sıkıntı yok. Bursa servis konusunda pek çok şehirden ilerlemiş durumda. Bildiğim bir yer yok ama internette arattığımda dahi pek çok seçenek çıkmakta. Ufak araştırmalar neticesinde tatmin edici sonuçlar çıkaracak servisleri bulabilirsiniz yada ticari araç kullanıcıları ile görüşürseniz yaptırabiliceğiniz yer konusunda daha sağlıklı bilgi verirler. Diğer sorunuz hakkında bir bilgim olmadığı için fikir yürütmekle yetinmek zorundayım. Eğer biri veya ikisi bozulduysa diğerlerindede sıkıntı yavaş yavaş baş gösterir. Aynı işlemi birden fazla yapmaktansa tek bir seferde halletmek daha mantıklı gelmekte. Bu konuda benden çok daha bilgili abilerim sorularınızı cevaplayacaktır.

benim aracımda aynı problemi yaşadım enjektorden sıkıntı deil icindeki ara parcalarını degiştiriyorlar durum düzeliyor ararsanız bilgi veririm 05315187654

tsk edr forum dostlarım Mahmut bey ve Ahmet bey cok saolun.. arastırmaya devam edıyorum delphi yetkılı servıs cok fena haşlıyor abuk rakamlar telafuz edıyor revızyon ıcın muhtemellen benı würth kurtarmıyacak :( delphi yetkılı bursa servıs 2400lıra dedı ıstanbul servıs ve ankara servıs 1800-1850lıra dıyor !!! bende ozel bır enjektor ve pompa servısıne gıttım bugun bıraktım aracımı bakalım sonuc ne cıkacak gelısmelerı buradan paylasacagım..

SsTeam

Yönetici

dizel aracların en buyuk sorunu , enjektor ve turbo baskada birsey kolay kolay bozulmaz

dostlar is ıyce arap sacına döndü servıste ve yetkılı delphi servısınde verılen yuksek fıyatlardan dolayı careyı ozel servıslerde aramak zorunda bırakıyorlar bızleri

ozel bır delphi servısıne cok tavsıye uzerıne gıttım adam oyle bır anlattı ki tamam dedım derdımın dermanı burası ama gel gör ki sonuc oyle olmadı.. ewet duman atma olayını %60 belkıde 75 azaltmıs gorundu ve teslım aldım.. ılk etapta hosuma gıttı ancak yola cıkınca farkettımki cruse control yani el gazı calısmıyor!!! aradım hemen ustayı savunmaya gectı otomatıkman. abı bızım mudehale ettıgımız yerle el gazının alakası yok sen servıse baktır bız ısımızı guzel yaptık dedıler..

velhasıl yetkılı servıs ymy otomatıve gıttım ordakı baş usta ıle samımıyız adam bı baktı abı egr ıptal edılmıs abuk sabukl ısler yapılmıs hatta enjektorlerınde 2si dıbınden kacırıyor dedı şok oldum.. egr de bozulmus halıyle.. sımdı 600lıra yenı egr takıldı el gazı hemen calısmaya basladı enjektorlerın dıbındekı pulları contaları takıldı sorunum cozuldu.. bu bana acı tecrube oldu.. bakalım yarın teslım alcem aracımı enson durumu gene yazcem

nneecoo

Moderator

dostlar is ıyce arap sacına döndü servıste ve yetkılı delphi servısınde verılen yuksek fıyatlardan dolayı careyı ozel servıslerde aramak zorunda bırakıyorlar bızleri

ozel bır delphi servısıne cok tavsıye uzerıne gıttım adam oyle bır anlattı ki tamam dedım derdımın dermanı burası ama gel gör ki sonuc oyle olmadı.. ewet duman atma olayını %60 belkıde 75 azaltmıs gorundu ve teslım aldım.. ılk etapta hosuma gıttı ancak yola cıkınca farkettımki cruse control yani el gazı calısmıyor!!! aradım hemen ustayı savunmaya gectı otomatıkman. abı bızım mudehale ettıgımız yerle el gazının alakası yok sen servıse baktır bız ısımızı guzel yaptık dedıler..

velhasıl yetkılı servıs ymy otomatıve gıttım ordakı baş usta ıle samımıyız adam bı baktı abı egr ıptal edılmıs abuk sabukl ısler yapılmıs hatta enjektorlerınde 2si dıbınden kacırıyor dedı şok oldum.. egr de bozulmus halıyle.. sımdı 600lıra yenı egr takıldı el gazı hemen calısmaya basladı enjektorlerın dıbındekı pulları contaları takıldı sorunum cozuldu.. bu bana acı tecrube oldu.. bakalım yarın teslım alcem aracımı enson durumu gene yazcem

Merhaba;

Uzun bir zaman geçmiş ama kimsede sormamış sonuç ne oldu diye. Ben sormak istedim. Sonuç Ne oldu? :courage:

Selam herkese. 2008 kyron sahibi oldum. Tabi sorunlar da beraberinde geldi. Ilk olarak kızdırma bujilerinde sorun vardı. Ikaz isigi yaniyordu zaten masrafları duserek almistim araci. Bujilerin ikisi kaynamis cikmiyordu ancak enjektorlerin geri donuslerinde sıkıntı oldugunu gorduk. Sukur hepsi elle sokuldu ancak enjektorlerin ic aksamlarinda parca degisimleri oldu. Masraf 3 bin masraf artinca kapak sokulmesin bari dedik kizdirma.bujileri icin depo temizligi diferansiyel ve sanziman yaglari degisimiyle biraz daha bayıldık. Aracin arka.tarafindan ugultu geliyor diferansiyel veya safttan oldugunu dusundugum sese servis arka diferansiyelden oldugunu soyluyor. Masraf çok. Neyseki daf tır servisinden tanidik usta biz bakariz ona bi ara deyince.actirmadim baska yerde. Tabi tum bunlarin sebebi ucuz mazot kullanimi ve bakimlarin duzenli ve kaliteli eller tarafindan yapilmamasi. Bir de sofor kapisi icten acilmamamya basladi oto.kuafor sonrasi😊 sebebini bulamadim bilen varsa soylesin.
Su an tek sıkıntımiz ugultu adeta kamyon gibi😊
ancak arazi kabileyeti donanimi vs gayet guzel tatmin ediyor.

nedimkolat

Moderator
Dşkkatimi çeken bir husus var son dönemlerde bu Trabzon ilinden aramıza katılan kişilerde benzer durum yaşandı.

Arkadaşlar trabzon yada orduda turbo ve enjektör.revizyonu yapabilen bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz usta varmı