Korando Yakıt Tüketimi

Herkeze slm aranıza katılı lali çok olmadı dostlarım bende Korando SUV var bendeki aracın yakıt tüketimi şehir içi ve şehir dışı aynı yani 10 lt benimle aynı sorunu olan varmı veya aynı araca sahip olan arkadaşların yakıt tüketimini bilmek isterim ilgi ve alakasız
için şimdiden teşekür ederim saygilarimla

SsTeam

Yönetici
Cevap: Korando yakıt tüketimi

merhaba murat şehiriçi nomarlde şehir dışı nasıl 10 lt yakıyor onu anlamadım

O

orçun81

Şehir dışında çok hızlı kullanırsanız pek bi fark olmaz.

O

orçun81

Valla 32 inç mt lastik 110 km de cruise sabit; bir tam depo 740 km. 30 inç at lastik ile 800 rahat yapardı.
Az değil ama çokta değil...

- - - Updated - - -

Valla 32 inç mt lastik 110 km de cruise sabit; bir tam depo 740 km. 30 inç at lastik ile 800 rahat yapardı.
Az değil ama çokta değil...

- - - Updated - - -

Hatta bana en çok sorulan soru. Ne yakiyo kaç yakıyor?

Bende artık ne koyarsan onu yakıyor diyorum iş bitiyor...

- - - Updated - - -

Hatta bana en çok sorulan soru. Ne yakiyo kaç yakıyor?

Bende artık ne koyarsan onu yakıyor diyorum iş bitiyor...

korandosports

Moderator

Benimkide ne koysam onu yakıyor ilk aldığım zamanlarda 30 l yaktırmıştım şehir içi her dur kalkta rolling yapıyordum

SsTeam

Yönetici

Valla bana çok geldi. Ben de 2011 korando düz vites var. Karma 7- 7.2 arası yakıyor. çok hızlı değil ama çok yavaş da değilim...;);)

Merhaba arkadaşlar.ümit ercan,43 yaşındayım,adıyaman merkez doğumluyum,adıyaman merkez de zabıta memuru olarak görev yapmaktayım.
2012 model korando 4*2 otomatik vites aracımı yeni aldım.adana dan getirdik 120 km-160 km hız ile 335 km 31 lt yakıt sarf etti.şu an şehir içi ortalama 100 km de 11 lt sarf ediyor diye gösteriyor ekranda.
Yalnız aldığım arkadaş 18 inç jant ve 235/50 zr 18 101 y lastik takmış.banada fazla yakıyor gibi geldi.

okn_bey

Yönetici
Merhaba bi guncel cekeyim. Dun istanbul samsun arasi yaptim. Istanbulda fulledim 4 yetiskin bagaj tavana kadar dolu. Temde tabiri caizse yolu yararak geldik :) otobandan cikinca geredede ilk benzinlikte tekrar fulledik 183 tl atti. Pompa tabanca atinca uzerine ekletmedim bu arada yakit aldigim zamanlar. geredeye kadar 330 km yapmisim. 0.55 kurus yakmisim. Bu aracimla ilk uzun yolum. Suan samsundayim gerededen samsuna sakim geldim 90 110 arasi. 6.5 ortalama tüketim gosteriyor. İstanbuldan beri trip a ile ortalama tüketimi sifirlamadim burdan orduya devam edecegim. Tekrar yazarim. Cok yakiyoruz ama çok fena kaçıyoruz :)) heleki İstanbuldan geredeye yarim deponun bi diş altinda gelince 330 kmyi aklim gitmedi degil :)))))

Iyi akşamlar arkadaşlar. Bende korando aldım. Ama 11 litre altına düşeremedim.Yakıt çok fazla değil mi. Motor açıldıkca yakıt tüketimi düşer diyorlar. Pekte düşecek gibi gelmiyor.

Arkadaşlar merhaba, Mehmet karatay ismim bitlisliyim, memum, benzinli korando almayı düşünüyorum, kullanan varsa şehir içi ve dışı yakıtı nasıldır, çok zorlar mı bilgi veren olursa sevinirim

YvzNazli

Moderator
Önce sizi şu konu başlığından bir tanımak isteriz.

Sonra :)
Fabrika Verisi
Şehir içi: 8.3Lt
Şehir Dışı: 6.4Lt

1.7ton'luk bir araç için baktığımız zaman bu verileri yakalamak pek mümkün olmayabilir.
İstanbul trafiğinde sakin kullanımda 9-10Lt yakar, Şehir dışı sakin kullanımda ise 6.5-7Lt arası gezinir.

Eğer büyük şehirde değilseniz sakin bir şehirde yaşıyorsanız, şehir içi:8-8.5Lt civarında yakar.

En doğru veriyi kullanıcıdan alırsınız tabi ki ama yarın öbür gün şehir dışında 4 yaktı şehir içi 6 yakıyor diyenleri duyarsanız bunlar fazlası ile astronomik rakamlardır.

okn_bey

Yönetici
merhaba aklıma gelmişken bi güncel çekeyim dedim güncel fiyatlarla

5 şubat 2022 tarihindeki motorin fiyatlarıyla depom 585 tl ye doldu, istanbul eyüp - ısparta merkez olarak 600 km yol yaptım hız olarak 100 120 160 km lerde ancak genel olarak 120 ile gittim.

depo tek dişe düştüğünde fullemiştim

ıspartada 705 tl ye doldurdum aynı gün ve dönüş yolum aynı hızlarla 630 km civarı geldim beylükdüzüne.

hava hep 0 ila eksi 3 derecelerde seyretti

ek olarak şunu ekleyeyim bilindik yerlerden alırım mazotu po opet shell bp gibi ama bu sefer gerçekten shell’in kesinlikle bi tık üst yakıt olduğuna kanaat getirdim performans olarak kendini belli ediyor tüketim konusunda belki cok cok az fark etti artış yönünde ama değer 😄

mart başı aynı güzergahta gidip geleceğim kısmetse yine yazacağım son durumu.

araç
2012 4x4 korando c
165 k da
lastikler lassa competus A/T-2 225 70 16