Korando sportsa 265 70 16 AT lastik

SsTeam

Yönetici
Actyon Sports'dan kalma bir takım bf goodrich vardı onları taktım malum kişi lastiği yasası var , arac zımba gıbı oldu yol tutusu arttı fren mesafesı kısaldı cok daha stabıl bir sürüş karakteri sergiledi arac ,

SsTeam

Yönetici
Hocam çok yakışmış valla araç canavar gibi duruyor!! Birkaç sorum olacaktı. Uzun yolda denedinizmi hiç; eskisine oranla içeri ses alma durumu var mı ya da azalma gibi? Birde direksiyon tam kırıldığında sürtme yapıyormu acaba? Yakıtta da büyük fark yaratıyor mu? Şimdiden teşekkürler.

SsTeam

Yönetici
daha dun taktım lastıkleri , ustundeki nekken lastiklere gore 120 km hız uzerınde ses eskısıne gore az birsey fazla ama asla rahatsız edecek boyutda degil , hic bir yukseltme yapmadan direk taktım surtme yok eski actyonda 180 km ye cıkmıstım , duz tip lastıge gore cok daha kısa mesafede arac duruyor ayrıca bariz bir yol tutus kabileyetınde artış var , yakıta gelırsel maksımum sehir ici trafıgınden dolayı en fazla yuzde on artar dur kalk dan dolayı , uzunyolda lastik capının artmasından dolayı aynı kalır , tek sorun km saaatınde yuzde 5 cıvarı sapma olması yanı arac yuzle gıderken aslında 105 ile gittigi lastık capının buyumesınden dolayı , onuda gps ile olcup tam olarak ne kadar fark oldugunu olcecegım , 2 sene once aynı lastıklerı actyona taktıgımda yuzde 7 civarı km ssaatınde sapma oldugunu hatırlar gıbiyım ama emin degilim , selamlar

SsTeam

Yönetici
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten sizin tecrübeleriniz sayesinde bir şeyler öğrenmek bizim için büyük bir şans. GPS ölçümlerinizi de merakla bekliyorum. Selamlar.

SsTeam

Yönetici
Yakıt sehır ıcınde 1 litre arttı ama değmezmı kesınlıkle deger , uzun yolda eskı degerlerı yakalar havaların soğumasına tuketımı artırman diğer bır etken

SsTeam

Yönetici
daha dun taktım lastıkleri , ustundeki nekken lastiklere gore 120 km hız uzerınde ses eskısıne gore az birsey fazla ama asla rahatsız edecek boyutda degil , hic bir yukseltme yapmadan direk taktım surtme yok eski actyonda 180 km ye cıkmıstım , duz tip lastıge gore cok daha kısa mesafede arac duruyor ayrıca bariz bir yol tutus kabileyetınde artış var , yakıta gelırsel maksımum sehir ici trafıgınden dolayı en fazla yuzde on artar dur kalk dan dolayı , uzunyolda lastik capının artmasından dolayı aynı kalır , tek sorun km saaatınde yuzde 5 cıvarı sapma olması yanı arac yuzle gıderken aslında 105 ile gittigi lastık capının buyumesınden dolayı , onuda gps ile olcup tam olarak ne kadar fark oldugunu olcecegım , 2 sene once aynı lastıklerı actyona taktıgımda yuzde 7 civarı km ssaatınde sapma oldugunu hatırlar gıbiyım ama emin degilim , selamlar

Tekrar merhabalar, geçen gün araçla giderken sizin bu sözleriniz aklıma geldi ve ben de GPS i çıkarıp bir bakayım dedim. Araç km'si 100 gösterdiğinde benim GPS de 93 civarıydı ve şaşırdım kaldım. Üzerindeki orjinal lastikler hiç bir değişiklik yapmadım. Acaba GPS in yanılma durumu olabilir mi ya da araçta mı bir sorun var şaşırdım valla. Daha önce siz orjinal lastiklerle denemişmiydiniz?

SsTeam

Yönetici
Tüm km saatleri aşağı yukarı 8/ 10 km fazla gösterir yanı kadran 160 iken aslında 150 veya 153 cıvarıdir hız tüm araçlarda olan bir durum ..

SsTeam

Yönetici
Aracın orijinal lastik ebadı 225-75-16. bu asfalt yol lastikleri ile 100 km de şehir dışında ortalama 100 km hız ile yakıt tüketimi 6.5-7 litre arasında değişiyor. Ancak toprak yolda , ıslak toprak yolda ve hatta çim üzerinde kayan lastiklerin değiştirilmesi gerekiyor. Ben Bu ebatlar için Bridgestone A/T lastik taktım. Asfat ve asfalt yol dışı. Araç çok daha güvenli bir sürüş yapıyor. Ve herhangi bir yol sesi de olmadı.
Bu araç ta tek sorun 1.vites ile geri vites konumunun çok yakın olması.

SsTeam

Yönetici
Şubat sonunda orjınal nekken lastıklerı gerı takacağım su an sehir ici 11 litre yakıyor orjınali lastikle 9 yakıyordu , hıc bır zaman 7 litre göremedim biraz sert kullanıyorum sanırım , orjınal jastıkler ıslak zemininde cok cok kötü dediğiniz gıbı , aşinsin biraz bende 225 A . T lastıke gececegım ,

SsTeam

Yönetici
Benim aracın üstündeki orjinal lastikler kumho marka; yağışlı havada kalkışlarda fazla yüklenirsem patinaj çekiyor, fakat duruşlarda pek sorun yaşamadım bugüne kadar. Uzun yolda 90 km yi geçmediğim takdirde ortalama 6 lt kadar düşüyor.

SsTeam

Yönetici
Benim aracın üstündeki orjinal lastikler kumho marka; yağışlı havada kalkışlarda fazla yüklenirsem patinaj çekiyor, fakat duruşlarda pek sorun yaşamadım bugüne kadar. Uzun yolda 90 km yi geçmediğim takdirde ortalama 6 lt kadar düşüyor.

Hocam sizin araç düz mü otomatik mi. Birde ben de Antalya da yaşıyorum. Aracınızı ağırlıkla hangi güzergahta kullanıyorsunuz ve ne yoğunlukta. Ev iş arası yada gittiğiniz yerleri kabaca belirtirseniz. Antalya trafiğinde ne yaktığını hesaplamak istiyorum da.

Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.

F

falken34

lastikler fena olmuş...bf bu işi iyi biliyor...:D

lastik çapından dolayı tüm araçlar km eksik gösterir..her marka yaparbunu...özelikle yüksek hızlarda sapma daha fazla olur..

benim araçta orjinal lastikler takılıyken gps 93km gösteriyordu ama aracın ibresi 100 gösteriyordu..
şu an orjinal ebadından 40mm büyük bf AT lastiker takılı..km saati ve gps tam tamına uyusuyor..
gpsde 100km görüyorsam arabada ibre 100km gösteriyor..

SsTeam

Yönetici
Hocam sizin araç düz mü otomatik mi. Birde ben de Antalya da yaşıyorum. Aracınızı ağırlıkla hangi güzergahta kullanıyorsunuz ve ne yoğunlukta. Ev iş arası yada gittiğiniz yerleri kabaca belirtirseniz. Antalya trafiğinde ne yaktığını hesaplamak istiyorum da.

Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.

Genelde şehiriçi kullanıyorum, her ne kadar şehir içine girmeyi sevmesemde (malum Antalya trafiği ve yolların darlığı). Fakat yakıt, kullanım durumuna göre değişiyor. Ortalama 8 ile 9 litre arası değişiyor. Bazen süratli kullandığımda 10 - 11 litreyi bile görebiliyorum. Ama çoğunlukla sakin kullanırım. Uzun yol olarak çok fazla bir mesafe yapmadım. Bir keresinde Ant.-Demre-Ant. yapmıştım. Yakıtı hesaplamamıştım oyüzden hatırlamıyorum. Ama 100 TL lik mazot almıştım. Sanırım hemen hemen aynı noktaya gelmişti mazot ibresi. Araç da ozamanlar ya 5000 km. ya da 6000 km. falandı. Şuan bazen işyerime gidip geliyorum uzun yol olarak, Belek'te çalışıyorum. Gidiş geliş 30 TL mazot yakıyor. (45+45 km.) Mazot 4,65 dersek 6,5 Lt falan oluyor. 11750 km de araç. Bu arada araç manuel vites.

SsTeam

Yönetici
Eyvallah hocam. Cevaplar icin tesekkurler. Demre hattinda kac litre yaktiginizi bilmek isterdim ama bu anlattiklariniz da yeterince aydinlatici...

Ben Kaş tarafina sik gidiyorum da. O acidan benim icin aydinlatici olurdu... Belek tarafi turizm isiyle ugrasiyorsunuz sanirim. Ozelden (tabi oyle bir secenek var mi bilmiyorum) konusabiliriz. Yada musait biz zamanda bi çay icip sohbet etmek isterim sizinle....

Tesekkurler...

O

orçun81

Benim 265/75 16 bf mt'ler surtuyo valla. Davlunbazi kestim onleri hallettim arkaya surtuyo onu da isitip bi formül bulacam

konuyu hortlatayım ...
Bugün toyo 255/70 r 16 kışlık lastik aldım..
Orjinal ölçüler 225/75 r16 inşallah yakıt etki etmez..
aradaki çap farkı 19 mm..
tecrübelerimi yazarım..