Korando Sports Rolanti Vuruntu Dalgalanma

ali

Moderator
Arkadaşlar biliyorsunsuz diğer konuda aracımda program güncellemesi
yapıldığından bahsetmiştim. Güncelleme sonrası aracımda zaman zaman
rölantide dalgalanmalar meydana geliyor. Distribütor firma ile de görüştüm
sorunu biliyorlar. 1000-1500km kullandıktan sonra geçer şeklinde
açıklama yaptılar. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu?

ali

Moderator
Cevap: Düzensiz rölanti, dalgalanma

Bu sorunun kaynağını Ssangyong Rusya kulübünde yaptığım uzun araştırmalar neticesinde sonunda buldum arkadaşlar.
Aracımda yaşadığım başka bir sorundan ötürü servis motor kontrol ünitesinde yazılım güncellemesi yapmış ve hemen
ardından bu sorun başlamıştı. Bu araçlar için çıkmış en son yazılım versiyonu UCE50AM04 tür ki benim aracıma da yüklenen
program budur. Ancak birde teknik servis bülteni varki buna göre bu yazılım yüklenen bazı araçlarda vuruntu sensörlerinin
(ki 2 adet var) polaritesini değiştirmek gerekiyor. Polarite değişikliği sokette pinlerin yerleri değiştirilmek suretiyle yapılıyor. Bu işlem
benim aracımda yapılırken ustanın ne yaptığına dikkat etmiştim. Daha sonra rusya sitesinde bültenin aslını görüp inceledim.
Ve sonuç: Benim aracımda yapılan işlem yanlış yapılmış. Bu gün öğleden sonra kendim soketi açıp düzelttim.
Sokette yapılması gerekli işlem:
Ekli dosyayı görüntüle 1227

Teknik servis bülteninin aslı aşağıda:
Ekli dosyayı görüntüle 1228Ekli dosyayı görüntüle 1229Ekli dosyayı görüntüle 1230Ekli dosyayı görüntüle 1231Ekli dosyayı görüntüle 1232Ekli dosyayı görüntüle 1233

Rusya sitesinde ilgili konu http://syclub.ru/showthread.php?t=7796

SsTeam

Yönetici

tebrik ederim abi kendi sorununu araştırıp çözebilmen takdire şayen.

SsTeam

Yönetici

cok onemlı bılgı tesekkurler . bu sekılde teknık bılgılere ve paylasımlara ıhtıyacımız var

ali

Moderator

Rus forumunda içerik çok fazla ve gerçekten çok bilgili insanlar var. Hemen hemen tüm
forumu okudum google'dan çevirebildiğim kadar. Bizde ise servisler bile
bir teknik servis bültenini okuyup uygulamaktan aciz. En azından Ankara' da durum böyle.
Aslında buradaki servisi seviyorum, hemen ilgileniyorlar, yardımcı olmaya çalışıyorlar
ama ilgi yetmiyor bilgi de lazım. Keza Şahsuvaroğlu'na e-mail göndermiştim bu sorunla ilgili,
hemen telefondan dönüş yaptılar, ve bilgi verdiler. Bu da hoştu.

SsTeam

Yönetici

servıserslerın bıldıgı tek sey yag degısımı , enjektor kodlamak. turbo avans ayarı . motor ıc basıncı ıle oynayıp tork artısı vs hıc bır ileri teknık bılgıye sahıp degıller , klasık memur zıynıyetıyle ıs yapıyorlar . cok pısmelerı lazım ınanılmaz acemıler . ama ıyı nıyetlılıler lakın yeterlı degıl .

Ç

çakır61

çok önemli bir paylaşım bu tip arızası olanların üstesinden gelebilecekleri güzel bir ön bilgi
yalnız söket kısmında sadece 12 ve 13 yer değişikliği yapmak yeterli oldu mu?
şu andan aracınızın duru mu nedir?

ali

Moderator

Vuruntu sensör no-1 : 12 ve 13 nolu pinlerde (doğru polarite için pinler yer değiştiriliyor)
Vuruntu sensör no-2 : 14 ve 15 nolu pinlerde (doğru polarite için pinler yer değiştiriliyor)

Yukarıdaki değişikliği yaptıktan sonra araçta her şey normale döndü.

SsTeam

Yönetici

Motorun yan tarafında Egr nın altındakı 2 adet vurunu sensörünün polarıtelerını degıstırıyoruz dogrumudur ?