Korando sports kullanıcıları kaç km hızla seyrediyor...

SsTeam

Yönetici
Arkadaşlar merhaba,

Ben şunu merak ettim. Bazı arkadaşlar 160 - 170 hatta 200 km gibi hızlardan bahsetmişler. Ki otomobille bile çoğu zaman çıkılmayan hızlar bu hızlar. Genel olarak kim hangi bölgede yada hangi yolda nereden nereye giderken kaç km hızla seyrediyor. Yada radar olan yerde kaçla geçiyorsunuz. Birde radar macerası veya hız cezası yiyen arkadaşlar var mı. Kaç la ne kadar ceza yediler. Şu hızla geçtim durdurmadılar yada şu hızla durdurup şu kadar ceza yazdılar gibi...

Antalya - Kaş arası sürekli gidip gelen bir arkadaşım var. O, 90 km ile gittiğini fakat radarlarda durdurmadıklarını söyledi. Otomobillere davrandığı gibi mi davranıyor polis ekipleri yoksa pikap görünce farklı davranıp durdurup ceza yazıyor mu. ( 80 +%10 88 km ye göre mi davranıyor.) Dediğim gibi. Bölge ve mümkünse yolu da belirtirsek herkes fikir sahibi olsun...

Cevap verecek herkese şimdiden çok çok teşekkür ederim...

SsTeam

Yönetici
Aslında benim burada asıl öğrenmeye çalıştığım şey ceza yemeden radar kontrolünden kaçla geçtiğiniz..! Yani polis nasıl bir muamele yapıyor. Birazcık esnetiyor mu mevcut şartları yoksa kanunu olduğu gibi mi uyguluyor.

Yani 89 da ceza yazması lazım normalde... O bakımdan... Bir arkadaşım binek araçlara göre kontrol yapıyorlar. Radarı 100 e kurup geçenleri ne olursa durduruyorlar. Binek pikap ayrımı yapmıyorlar gibi birşey söyledi ama ne derece gerçektir. Yada ona belki bir kaç defa böyle birşey denk gelmiştir bilemiyorum...

Bu arada 160-170 le geçerseniz de muhtemelen ikinci dilimden 355-TL falan yersiniz sanırım. Allah göstermesin... Dikkat edin...:cool:

SsTeam

Yönetici
Hız lımıtı gıdılen yol ile ılgılı bır durum emın olmamakla bırlıkte otobanlarda 120 km bölünmüş yollarda 90 km sehır merkezlerınde 50 km cıvarı , Ankara otobanında hem sabıt hem gezıcı radarlar var geçenlerde osmanıye Dönüşü 360 cıvarı ceza gemıs arkamdan .

SsTeam

Yönetici
2 ıncı 360 lıralık hız sınırını yuzde 30 dan fazla asmakdan dolayı cezamı yedım , makıne net 190 200 goruyor ozellıkle uzun rampa cıkıslarda tokatlmadgı en luks marka araclarda dahıl arac kalmadı .

cavdare

Moderator
geçen sene 1000 tl üzerinde radar cezası ödemiş biri olarak cevap vereyim, polisler aracın tipine bakıp bu jip demiyorlar,,her koşulda kamyonet sayılıyorsun ve polislerde bunu iyi biliyorlar,
bölünmüş yolda 90 km hız limitimiz var(taksiler110) 99-117 ye kar 180 civarı- 117 den sonra 360 civarı ceza kesiyorlar..
bizim araçların ibresi(actyonsport)muhtemelen sizinkide --%7-8 civarı fazla gösteriyor..yani ibrende 100 le giderken radar seni 93 civarı görüyor-
yollardaki radarlarda test edebilirsin...düz yolda gps le de test edebilirsin...
gelgelelim aracın kapasitesine,,düz yolda en fazla 180m bastım sonrası arabada sanırım koruma var gitmiyor...
normal şartlarda bölünmüş yollarda 110-140 arası yolculuk yapıyorum ve araç bu hızları rahat kaldırıyor..
yanlış bilmiyorsam sınır +%10 ceza yok %30 a kadar birinci düzey ceza %30 dan sonra ikinci düzey ceza...
TÜRKİYE'DE ARAÇLARIN UYMASI GEREKEN YASAL HIZ SINIRLARI
ARAÇ CİNSİyerleşim yerindeYERLEŞİM YERİ DIŞINDAOTOYOLLARDA
ÇİFT YÖNLÜBÖLÜNMÜŞ
Otomobil (M1), (M1G),5090110120
Minibüs (M2),508090100
Otobüs (M2-M3),508090100
Kamyonet (N1), (N1G),50808595
Panelvan (N1)5085100110
Kamyon (N2-N3),-çekici50808590
Motosiklet (L3),508090100
Motosiklet (L4, L5, L7),50708080