Ilgilenen arkadaşlar olması güzel.
1. Ürün linki :
Car Dimming Mirror 4" Parking Rearview Mirror Compass Temperature Function | eBay
Ancak üzülerek gördüm ki satıcı ürünü satıştan kaldırmış. Satıcıya mesaj attım. Ürünün, her marka araca montaj imkanı
var, sipariş ederken uygun bracket tipini söylemeniz gerekiyor. Bizim araçlara Bracket #17 (Hyundai, Kia, Ssangyong)
uygun oluyor. Ürün 2 adet sıcaklık sensörü (iç + dış) ile birlikte geliyor.
2. Ürünün boyutları ve yerine montajı: Ürün, orijinal aynadan 1cm kadar uzun. Genel olarak sağdan soldan hafifçe büyük.
Orijinal aynanın yerinden çıkarılması son derece kolay. Aynanın ayağından tutarak cam boyunca aşağıya doğru sağa sola sallayarak
kaydırınca kızaklarından kayarak çıkıyor, cama yapışık olan parça yerinde kalıyor. Aynı şekilde yakarıya doğru kaydırarak
yeni aynayı takabiliyorsunuz.
3. Kabloların döşenmesi ve elektrik bağlantısı: Bunun için tavan lambasını, sol güneşliği ve sol ön direk üzerindeki plastik
döşemeyi söktüm. Kabloyu tavan döşemesinin altından geçirdim ve sol ön direk boyunca aşağıya indirdim. Sıcaklık kablolarından
birini içerde bıraktım, diğerini motor bölmesinden geçirip ön ızgaraya kadar getirip kablo bağıyla bağladım.
En zor kısım elektrik bağlantısı oldu. Bunun için uygun bir soket bulmam ve soketteki +12V ve GND pinlerini
tespit edip lehimleme yapmam gerekti. Bununla ilgili detay isteyen olursa yazarım.
4. Geri görüş kamerası: Bu ürünle birlikte geri görüş kamerası gelmiyor. Ben kamerayı ayrıca aldım.
Kamera linki:
Amazon.com: By lovelive-5 stars Selling CCD Color Monitor Image CAR REAR VIEW PARKING REVERSE CAMERA FOR Ssangyong Rexton / Ssang yong Kyron: Car Electronics
Bu kameranın özelliği ise orjinal plaka aydınlatma lambasının yerine monte edilebilmesi. Ben kameranın
montajını henüz yapmadım. Ancak evde ayna ve kamerayı birlikte denedim , görüntü kalitesi gayet iyiydi.
Kamera montajı için bir hafta sonu uğraşmam lazım , onuda yapınca yazarım.