İlk yardım çantasın'da olması gerekenler

SsTeam

Yönetici

İlk yardım uygulamaları için, evde, okulda, iş yerinde, arabalarda, fabrikada, havaalanında, tren istasyonlarında ve diğer tüm aklımıza gelebilecek her yerde ilk yardım çantası bulundurulması gerekmektedir.

İlk yardım çantası direkt bir ısı kaynağından ve çocukların erişebileceği yerden uzak, ne çok nemli ne de kuru bir yerde tutulmalıdır. Mutfak ya da banyo ilk yardım çantasının bulundurulması için uygun bir ortam değildir.

Evde yaşayanların ilk yardım çantasının nerede olduğunu bilmeleri gerekir. Kullanılan malzemelerin sayılarını yeniden tamamlamak ve yerine koymak çok önemlidir. Son kullanma tarihi olan ve tüketilen malzemeleri yenilenmeli ve temiz bir şekilde muhafaza edilmelidir.

İLK YARDIM ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN MALZEMELER

CİNSİMİKTARI
Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m) 2 Adet
Hidrofil gaz steril (10×10 cm 50’lik kutu) 1 Kutu
Üçgen sargı 3 Adet
Antiseptik solüsyon (50 ml) 1 Adet
Flaster (2 cm x 5 m) 1 Adet
Çengelli İğne 10 Adet
Küçük makas (paslanmaz çelik) 1 Adet
Esmark bandajı 1 Adet
Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden) 1 Adet
Yara bandı 10 Adet
Alüminyum yanık örtüsü (Avusturyadan İthal) 1 Adet
Tıbbı eldiven 2 Çift
El feneri (LED IŞIKLI)1 Adet

Arabada 3 tane trafik seti ve ilk yardım seti var evde aynı derecede 2 tane yangın tüpü de aynı
az çok ilk yardım bilgimizde mevcut herkesin belirli derecede bilgisi ve malzemeside olması şart bence
kaza veya doğal afet durumunda ilk yardım gelene kadar doktor sizsiniz yapılabilecek en ufak bir yardım bile çok hayat kurtarır
bilinçsizce ve ne yapacağını bilmemiş halde yapılan yardımlar kötü sonuçlanabilir herşeyin başı sağlık o yüzden herşeye hazırlıklı olmakta fayda var eğitim ve malzemeyi eksiksiz tamamlamak gerekir