İBB beyaz masa Şerit ihlaline tweet'le ihbar

SsTeam

Yönetici
Şerit ihlaline tweet'le ihbar
Acil durumlar için ayrılan emniyet şeridini ihlal eden sürücüler, vatandaşlar tarafından fotoğraflanıp Twitter üzerinden ihbar edilecek.

ntvmsnbc
İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne bağlı Beyaz Masa Birimi, emniyet şeridi ihlalleriyle ilgili yeni bir uygulama başlattı.

Sosyal medyayı aktif bir biçimde kullanan İBB Trafik Kontrol Merkezi, vatandaşlardan emniyet şeridini ihlal edenleri fotoğraflayıp Twitter'dan kendilerine göndermelerini istedi.

Beyaz Masa'ya ait @ibbbeyazmasa adresinden yapılan açıklamada, ihlal fotoğraflarının Twitter'da @4441154 ve @ibbbeyazmasa adresiyle paylaşılmasını istedi.

Böylece trafik polisininin olmadığını zannedip şerit ihlali yapan sürücüler, vatandaş tarafından denetime tabi tutulacak.

Trafik Müdürlüğü, fotoğraflarda emniyet şeridi ihlalinin tam gözükmesini ve plakanın da okunabilir olmasını istedi.

Vatandaşların gönderdiği fotoğrafları incelemeye alacak olan Trafik Kontrol Merkezi, plakadan ceza kesip sürücünün adresine postalayacak.

Özellikle büyükşehirlerde büyük sorun haline gelen "emniyet şeridi ihlalleri" cezası Karayolları Trafik Kanunu'ndaki değişiklik taslağı ile, geçtiğimiz hafta 72 liradan 650 liraya çıkartılmıştı.

çok iyi olmuş.

en sinir olduğum şey en sağda giden akıllı arkadaşlardır.

polise bile yol vermedim geçenlerde sinir oldu arkamda :cool:

ambulans harici en sağ yolun kullanılmasına gıcık oluyorum.

SsTeam

Yönetici

[h=3]Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü <trafik.denetleme@iem.gov.tr>[/h]
11:44 (35 dakika önce)

Alıcı: bana

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6’ ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.
Bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmaktadır. Bahse konu araç sürücüsünün kural ihlali yaptığının ekiplerimiz tarafından tespit edilmesi halinde gerekli cezai işlemler uygulanacak olup, kural ihlalleri ile ilgili denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir.

From: 155a [mailto:155a@iem.gov.tr]
Sent: Sunday, October 05, 2014 12:29 AM
To: trafik.denetleme@iem.gov.tr
Cc: 155.admin@iem.gov.tr
Subject: Trafikte kuralları ihlal eden sürücüler hakkinda

Zaman
05:10:14 00:19:45 ( Bu gün )
İp
176.240.109.185
İsim
İsmail dilme
info@yerindeservis.com
Adres
Ata sok ata 1 sitesi b 13 blok k 8 d 33
İlçe
Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü
Telefon
5322074770
Tür
ŞİKAYET
Konu
Trafikte kuralları ihlal eden sürücüler hakkinda
Merhaba hayırlı bayramlar. Trafikte emniyet şeridi ihlali yapan ve trafiği tehlikeye sokan sürücülerin fotoğrafını çekip sizlere twitter veya mail vs gibi yollarla gonderdigim de cezai işlem yapıyormusunuz acaba. Teşekkür ederim

SsTeam

Yönetici

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü <trafik.denetleme@iem.gov.tr>
11:44 (35 dakika önce)

Alıcı: bana

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6’ ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.
Bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmaktadır. Bahse konu araç sürücüsünün kural ihlali yaptığının ekiplerimiz tarafından tespit edilmesi halinde gerekli cezai işlemler uygulanacak olup, kural ihlalleri ile ilgili denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir.

From: 155a [mailto:155a@iem.gov.tr]
Sent: Sunday, October 05, 2014 12:29 AM
To: trafik.denetleme@iem.gov.tr
Cc: 155.admin@iem.gov.tr
Subject: Trafikte kuralları ihlal eden sürücüler hakkinda

İlçeŞişli İlçe Emniyet Müdürlüğü
TürŞİKAYET
KonuTrafikte kuralları ihlal eden sürücüler hakkinda
MesajMerhaba hayırlı bayramlar. Trafikte emniyet şeridi ihlali yapan ve trafiği tehlikeye sokan sürücülerin fotoğrafını çekip sizlere twitter veya mail vs gibi yollarla gonderdigim de cezai işlem yapıyormusunuz acaba. Teşekkür ederim