Hiz sabitleyici sorunu

Herkeze merhaba bende korando c var arkadaşlar.ben aracımı hız sabitleyici ile kullandığım zaman araba kendi kendine gaz verip çekiyor sanki ara gazı veriyormuş gibi benle aynı sorunu paylaşan varmı veya geçmişte aynı sorun ile karşılaştımı ve nasıl sorun giderildi çünki yetkili servise göre normal bir durummuş

toranaga

Moderator
Nasıl kendi kendine gaz verip çekiyor. Hızı sabitlediğinizde hızınımı artırıyor ne yapıyor. Sorun nedir anlaşılamadı. Biraz daha ayrıntı verirmisiniz.

soyle anlatayim sayin abicim aracimla seyir halindeyken hizsabitleyici ile hizimi sabitliyorum,yolda giderken araba kendi kendine gaz verip cekiyor

evet seninde dedigin gibi hizini arttiriyor geri dusuruyor ufak ufak gaza dokunuslar yapiyor hizi sabit tutmuyor

toranaga

Moderator
Normal bir durum değil. Hızı sabit tutarak motor gücünü o hıza göre ayarlaması, gerekiyorsa vites düşürmesi, yükseltmesi ve gaz vermesi ama hızını artırmaması-azaltmaması gerekli.

Anlaşılan Cruise Control ünitesi hızı sabitlemiyor. Bu sensör hatası olabilir ve Ecu'ya doğru sinyal göndermiyor olabilir yada ünite arıza yapmış olabilir. Ecu hata kaydı sildirme (temizleme) ve hız sabitleme sensörlerinin temizliği yaptırarak kablo ve jack bağlantılarını kontrol ettirip denemenizi öneririm.

Geçmiş olsun bu arıza ile ilgili gelişmeleri bizimle paylaşırsanız sevinirim. İyi akşamlar.

pardon galiba yanlis anlattim hizi sabit tutuyor ama hizi sabit tutabilmek icin surekli gaza ufak dokunuslar yapiyor bunuda devir saatinden anliyorum surekli cikiyor dusuyor ve bunu duz yolda giderken bile yapiyor

toranaga

Moderator
Düz yolda belirlenen hız ve devirde sürüşü devam ettirmesi gerekli. Yine bir bağlantı ve sensör sorunu var gibi geldi bana.

Bilgi icin tsk sorunda burda basliyorya zaten servise bir turlu inandiramiyorum durumun normal olmadigi en son bana dedikleri butun korando c lerde hiz sabitleyici bu sekilde calistigi neyse artik sanyide baktiracagim.gelismeleri paylasirim iyi aksamlar

SsTeam

Yönetici
bende de korando c vardı ve aynı sorunu görsellemiştim. özellikle tatlı hafif yokuşlarda (e5 te uzunçayırdan altunizadeye çıkan yokuş gibi) çok daha fazla görülüyordu , tespit tabiki maalesef olamamıştı , ne inanmak istiyorlar nede arızyı tespit edebiiyorlar. yurtdışı dahil sorduk çözememişlerdi sorunu. Ben çözdüm ama sorunu?! CRUIZE KONTROL sistemini kullanmadım uzunca bir süre sonrada zaten aracı sattım başka sorunlarıda ortaya çıkınca, neyle diye sormayın , yağmurdan kaçarken doluya tutulduk anlayacağınız.. şimdide bekliyoruz..:acne:

Evet sizinde dediğiniz gibi sorun olduğunu bir türlü kabullendiremedim burda mersinde ssangyondan anlayanda yok en iyisi cruize kontrolü kullanmamak

Rampa çıkarken motor devrini sabit tutmak için gaz verebilir inişlerde; şeçilen vitese göre motor devrini sabitler

toranaga

Moderator
Murat bey servis yetkilisi ile birlikte yol testi yaptınızmı. Düz yolda giderken aracın kararsız şekilde gaz verip çekmesi olağan değil. Koray bey korando c aracında hafif rampalarda gaz verdiğinden bahsetmiş bu Metin beyinde açıkladığı gibi normal ama Tüm koradolarda da aynı sorunun olduğunu sanmıyorum. Aracınızda otomatik kontrol ile ilgili sorun yok diyorlarsa tüm korando c lerde aynı şekilde olması lağzım. Bunu bir kaç kullanıcıya (araba ilanlarından vb. ulaşarak) sormanız ve teyid etmeniz, aracınızın garantisi bitmemiş ise servis kaydı oluşturmanız ve yol testi verilerini yazdırmanızı öneririm.

merhaba Turan bey servis yetkilisi ile durumu ilk farkettiğimde teste çıktık ilk testimizde servis sorunlusuda bir anlam veremedi neden olduğuna dair daha sonra git geller başladı program atıldı ama bir türlü çözümü bulamadılar en son baktılar işin içinden çıkamıyorlar dediği şu oldu bütün korando c lerde var bu yani arabamda her hangi bir sorun olmadığını vurguladılar hatta araba bunu yakıt ekonomisi için yapıyor dendi.bende o yüzden bir fikir oluşturmak için burdan konu açtım acaba dedikleri doğrumu diye ama anladığım kadarı ile bu sorun tek bende var galiba sizin arabada cruize control çalışması nasıl

yazdıklarınıza aynen katılıyorum normalde çalışma şekli yazdığınız gibi ancak benim arabada rampa çıkarken gaz verip çekiyor ilginç değilmi

toranaga

Moderator
Murat bey benim aracımda 40 Km./Saat hızın üzerinde hız kontrolü çalıştırılabiliyor. İleri ve geri tuşları ile her basışta 1 Km. artırıp azaltabiliyor. Bağladığım hız limitine sabit kalıyor. Çok meyilli inişlerde hızı ayarlamak için motor freni kullanıyor. Vites düşürüp hızın artışına izin vermiyor. Balıkesir-Edremit arasında 84 Km. lambalarda bekleme hariç hız kontrolünü bozmadan sürebiliyorum. Hız kontrolüne bağlamadan kendim sürdüğümde nasıl gaz veriyor isem hemen hemen aynı gaz veriyor. Sadece gaz pedalı bağlantısı kalktığı için gaz tepkime hızı yükseliyor daha hızlı, çabuk gaz veriyor ve hızlanıyor motora daha seri hüküm ediyor. Araç daha seri oluyor.

Buda Gaz tepkime hızını proğramsal olarak artırmak üzere piyasada bu işe yarayan cihaz satıldığından yola çıkarak iyi bir durum diye görüyorum..

Ben Kyron aracımdaki gözlemlerimi anlattım. Farklı deneyim ve gözlemlemelere ulaşan arkadaşlar var ise paylaşırlarsa sevinirim.

Turan bey cruize controlün çalışma şekli aynen sizin yazdığınız gibi (diğer kullandığım araclardaki edindiğim tecrübe) size aynen katılıyorum.gidip servisle kavgamızı yapacağız yapacak birşey yok