Hem DOST hem SERVİS arayanlar için...

Merhaba,
2011 model Kyron'um var. İlk kez Ankara dışında bir servis arayışına girmiştim ve İnternetten Bolu SsangYong servisini buldum. 25 Nisan Cumartesi randevu aldım. Servisin sahibi Enver Usta ile bu vesile ile tanıştım. Otomobili bırakıp şehirde turistik bir gezi yaptık... Müze gezisi, yemek, alışveriş derken eğlenceli birkaç saat geçirdik.

İlk kez işine bu kadar önem veren, müşterisine bu kadar dost ve arkadaş bir yakınlık sunan bir servisle karşılaşmıştım. Enver Usta, Ankara'dan Bolu'ya piknik yapmaya gelip aynı zamanda oto bakım hizmetlerini verdiği çok sayıda müşterisi olduğunu da söyledi. Keşke daha önce tanımış olsaydım.

Ankara'dan gelecekler için ya da yolu Bolu'dan geçenler için İNANILMAZ BİR SERVİS DENEYİMİ yaşayacaklarını söyleyebilirim. Önceden arayıp alacağınız hizmetin fiyatını da sorun derim.

Servis sonrası fotoğrafları ve Enver Usta'nın kartvizitini de paylaşıyorum.
İyi pazarlar.

SsTeam

Yönetici
Hayırlı olsun güzel bir paylaşım olmuş Boluda ki arkadaşlarımız yanlız kalmasın

Necdet Bey'e katılıyorum. Ankara'da yaşamama rağmen ben de aracımı Bolu'ya servise götürüyorum. Herkese tavsiye ederim.

dtandogan

Moderator
Beyler 2011 4×4 kyron kullanıcısıyım. Hdc arıza lamba motor arıza lambaları sık ık yanıyor yetkili servis neden bulamayıp arizayi silip silip yolluyordu. Sonra sağ ön lastikten cik sesleri bazen geliyordu 2 kere yine yetkili servise götürdüm sorun bulamadılar sesi de duymamislar yine arıza lambalarini aracın beynininden silip gönderdiler. Ardından 1 hafta sonra bigun o ses çok arttı ve araç e5te optimum civarında hızı 80i geçmedi motor bağırdı arıza lambalari yanmiyordu.
Cafer ustayı aradım dinledi whtsupp video da attım. Yapacaklarımı anlattı ve bi sonraki gün garanti oto cafer ustadan yaptırdım. Sağ ön dişlilerde 4×4 geçiş lerde tam geçmeyip rulman. .vs sorun olmuş tornaci ile birlikte makul fiyata tamir ettiler . Allah Cafer Usta dan razı olsun. Yoksa dişliler dağılıp masraftan geçtim kazalara sebeb olacaktı. Sahsuvaroglu ustalarina güvenim bundan böyle bitmiştir. sorun bulamadık deyip Arıza lambalarini sil gönderle usta olunmuyo.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Keske su cafer usta benimle beraber tayin olsa. doguya tayin icin yer bakiyorum. Inanin hangi ilde ssangyong servisi var diye bakiyorum. Nasil icime islemis anlayamiyorum.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

baturalpoghan

Moderator
Beyler 2011 4×4 kyron kullanıcısıyım. Hdc arıza lamba motor arıza lambaları sık ık yanıyor yetkili servis neden bulamayıp arizayi silip silip yolluyordu. Sonra sağ ön lastikten cik sesleri bazen geliyordu 2 kere yine yetkili servise götürdüm sorun bulamadılar sesi de duymamislar yine arıza lambalarini aracın beynininden silip gönderdiler. Ardından 1 hafta sonra bigun o ses çok arttı ve araç e5te optimum civarında hızı 80i geçmedi motor bağırdı arıza lambalari yanmiyordu.
Cafer ustayı aradım dinledi whtsupp video da attım. Yapacaklarımı anlattı ve bi sonraki gün garanti oto cafer ustadan yaptırdım. Sağ ön dişlilerde 4×4 geçiş lerde tam geçmeyip rulman. .vs sorun olmuş tornaci ile birlikte makul fiyata tamir ettiler . Allah Cafer Usta dan razı olsun. Yoksa dişliler dağılıp masraftan geçtim kazalara sebeb olacaktı. Sahsuvaroglu ustalarina güvenim bundan böyle bitmiştir. sorun bulamadık deyip Arıza lambalarini sil gönderle usta olunmuyo.

Hocam hangi servise gittiniz, hangi usta baktı? Ve de bence böyle bir durum oluştuğu için arayıp şikayet etmelisiniz

Alper

Moderator

Geçmiş olsun hocam.

Hocam hangi servise gittiniz, hangi usta baktı? Ve de bence böyle bir durum oluştuğu için arayıp şikayet etmelisiniz
Maltepe sahsuvaroglu servisi ... daha önce de hep gittiğim yer orada Cengiz Bey Turgay bey ve diğer çalışanlar ilgi ve hizmetlerinden Allah var çok memnunum. Şikayetimi sözlü olarak ilettim özür dilediler. Sorun araca bakan o ustada... tamir diye bir derdi yok iyice bozulsun 2bin 3bin liralık takım değişsin peşindeyse yazıklar olsun diyorum. Ya Dişliler dağılıp yol hakimiyetini kaybedip istanbul trafiğinde olacakları aklıma getirmiyorum.
Ben serviste" bazen sağ ön lastikten ses geliyor, sürekli arıza lambaları sık sık yanıyor "diye 2kere servise bırakıyorum bulamıyorlar. Cafer Usta telefondan tarifimden görmeden duymadan olayı doğru tahmin ediyor. Ne diyim Allah yardımcımız olsun.

Ben kyronum da bunun dışında şükür bi hiçbir sorun problem yaşamadım arıza lambaları o olaydan sonra bi daha yanmadı. Çok memnunum... sürekli araba değiştiren biriydim arkadaş bunu kullanalı yıl oldu halen bıkmadım bağımlısı olduk. Kendini nasıl sevdirdi bilmiyorum. Bnden görüp aracı tanıyan bakan 2 kişi de kyron aldı.
Ne yolda kalacağım derdi var
ne yokuşta napcam derdi var
Ne karda kışta arazi de kalcam derdi var. Zaten araç konfor
, full yok yok :)

atalay

Moderator
Dün aracımın V kayışını degiştirmeye maslak gürcan otoya gittim gayet iyi karsıladılar ve yardımcı oldular bilye varmış onunda degısmesı lazım dedıler.
fiyat olarak 338 tl ye bıttı iş usta hatta eskı kayısı aldı bagaja koydu (bak kedı gırer bırsey olur kopar en azında kalsın bagajda o an bulamazsın) dedi ve gayet guzel bı yaklasımdı bence.

Selamunaleykum arkadaşlar,

aracımın 80.000 bakımı geliyor ayrıca ramazan sonunda uzun yola çıkacağım o sebeple bakımlarını yaptırmak istiyorum ancak nereye gitmemi tavsiye edersiniz. 2009 model aracım tüm kayıtları avcılar YMY de yapılmış. Nereyi tavsiye edersiniz?

Bir de aracım ilk çalıştırıldığında titreme yapıyor 1 dk sonra yada p den d ye alınca geçiyor.

bariskonor

Moderator
Titreme hepimizde var. 30sn ile 1dk arasında çalışırsa kendi kendine ya da Dye alınca geçiyor. O bence önemli bir sorun değil. Kronik Kyron sorunu. Fakat çekiş vs engel olmuyor.

Alper

Moderator
Selamunaleykum arkadaşlar,

aracımın 80.000 bakımı geliyor ayrıca ramazan sonunda uzun yola çıkacağım o sebeple bakımlarını yaptırmak istiyorum ancak nereye gitmemi tavsiye edersiniz. 2009 model aracım tüm kayıtları avcılar YMY de yapılmış. Nereyi tavsiye edersiniz?

Bir de aracım ilk çalıştırıldığında titreme yapıyor 1 dk sonra yada p den d ye alınca geçiyor.

Hayırlı olsun aracınız. Dizel tüm araçlar rölantide titrer normal bir durum. Eğer aşırı titrediğini düşünüyorsanız yakıtı aldığınız markayı ya da istasyonu değiştirin 2 depo da oradan kullanın. Dizel nazlı bir motordur. Motorunuz mazotu beğenmemiş olabilir.

bariskonor

Moderator
Hayırlı olsun aracınız. Dizel tüm araçlar rölantide titrer normal bir durum. Eğer aşırı titrediğini düşünüyorsanız yakıtı aldığınız markayı ya da istasyonu değiştirin 2 depo da oradan kullanın. Dizel nazlı bir motordur. Motorunuz mazotu beğenmemiş olabilir.
Titreme öyle titreme değil. Arabanın rölantisinde bozukluk oluyor. Sanki 4 silindirin biri çalışımıyor gibi ya da tekliyor gibi motor tekliyor. Tekleyince sarsıntı yapıyor. Teklerken ben OBD ile rapor aldım motor hata vermedi. 30 sn sonra geçiyor o tekleme.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen Barış Hocam,

beni ilk başta bayağı korkuttu Shell den alıyordum yakıtı opete döndüm biraz daha azaldı ama dediğiniz gibi acaba silindirde mi enjektörde mi bişey var diye korkuyorum her seferinde sürüşte sorun yok ama :)

Alper

Moderator
Mazottan o mazottan :) Enjektörden olsa araba gitmez ve siyah duman ata ata gider sürekli. Yakıt katkısı atın kurumlar temizlensin.