Hangi Marka Dizel yakıt tercih ediyorsunuz?

Enjektörlerimiz pahalı (1800 AD/TL).Enjektörlerimizin uzun ömürlü olması için en kaliteli dizel yakıtı tercih etmemiz şart.Enjektörlerin selameti için aşağıdaki markalardan hangisini tercih etmeliyiz.

Ben Shell Nitro+ kullanıyorum ancak yakıttaki katkı miktarının çok yuksek olmasından dolayı bizim Delphi marka enjektörlerin yakttaki katkı yuzunden daha cabuk arızalandığı gibi bir duyum aldım yetkili bir ağızdan .Bu sebepten dolayı sizlerin dizel yakıtla ilgili marka bazlı kullanım deneyimlerini öğrenmek istedim.Mumkun oldugunca aynı markayı uzun sure kullanan arkadaslardan bilgi alabilirsek daha gerçekçi bir bilgilendirme olacaktır.

Shell Nitro+
Total Excellium
Opet UltraForce
BP Ultimate Euro Diesel
PO VMAX

SsTeam

Yönetici
Türk Petrol kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım devletin kendi petrol istasyonu dizelin litresi şu an 3.99

ali

Moderator
Son iki depoyu Shell Nitro ile doldurdum. Ondan önce PO, OPET, BP ve TOTAL den değişik zamanlarda kullandım. Şu an sorun yok, gerçi 30 bin km deyim daha. Enjektör fiyatları da kol gibiymiş, iyi bakmak
lazım.

opetten şaşmadım. hiç bir sorun çıkmadı. bu arada tavsiyem opet olur en sık kontroller şu an opette yapılıyor. her hafta tank temizliği kontrolu yapılmakta. öğrenci servisi işiyle uğraştığım için diğer arkadaşlar PO dan sorun yaşadı mazottan su çıktı. kontrolleri seyrek yapılıyor petrol ofisinde.

cavdare

Moderator
en iyi peformansı opette hissediyorum... mecbur kalmadıkça opet dışında yakıt almıyorum..

rucar

Moderator
Kredi kartlarım o ay hangi markayla anlaşmışsa ordan alıyorum, megane 2 varken 180 binde sorun yaşadım, 500 liraya elemanlarını değiştirmişlerdi, fluence ile 50 bin yaptım şimdilik sorun yok, Kyron ile daha 1500 km yaptım

Ankarada; PO ağırlıklı olmak üzere, Opet ve BP de kullanıyorum. 2 Yıldır bir problem yaşamadım çok şükür.

Alper

Moderator
Güneşli mahmutbey caddesi üzeri Turkish Oil kullanıyorum. Bp ve shell ortalama 30km az götürüyor.

YvzNazli

Moderator
Nedim abi teşekkür ederim :) Depo yarıya gelmedi daha şu depo bitsin shellden kurtarıp Opet e yöneleceğiz bakalım ne olur.

Alper abi fazla km yapması mazot un kalın olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Sıkıntı yapmasın sonra.

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ahmetersin

Moderator
Abiler şirketteki ticari araçlar ile birlikte 7 adet aracımız var ve işimiz gereği türkiyenin yaklaşık 50-55 ilini gezdik dolayısıyla nerden aldığımıza hiç dikkat etmedik. Yaklaşık 1 senedir opette taşıt tanıma kullanıyoruz. Bugüne kadar çok şükür mazottan yana hiç bir sıkıntı çekmedik ama şunu açıkca söyleyebilirimki opetten aldığınız yakıt aracın gidişini ciddi boyutta değiştiriyor tabi bunu farketmeniz aracınızı ne kadar tanıdığınıza bağlı

Alper

Moderator
Nedim abi teşekkür ederim :) Depo yarıya gelmedi daha şu depo bitsin shellden kurtarıp Opet e yöneleceğiz bakalım ne olur.

Alper abi fazla km yapması mazot un kalın olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Sıkıntı yapmasın sonra.

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mazotun kalınlığının ya da inceliğinin nasıl bir etki oluşturduğunu bilmiyorum malesef.
Bildiğim şey Shell'deki mazotun aracımda son hızını düşürdüğü ve daha az km yol menzili olduğu.

dtandogan

Moderator
ben uzun yolda opet bayiine göre mazotumu ayarlıyorum. sık sık cocuklarla uzun yıl yapıyoruz cocuklar opet olmazsa tuvalete bile girmiyorlar. benim ufaklık az daha tutarım opet bul diyor. hijyen anlamında opet ii acık ara tek gecerim. mazot kalitesini bilmiyrum çünkü 4 yıldır iki defa hariç opet harici mazot almadım

ahmetkoksal1640

Moderator
Aynen bende Opet den alıyorum bir sorun yaşamadım iki depo shell den almıştım mazot separatoru ışığı yandı ankara da servise girdim filtre de su var di temizledik dediler tabii sonuc da kesin dönüş Opet é oldu

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi