göller bölgesi gezimiz...

• Konbuyu başlatan falken34
  • Başlangıç tarihi
F

falken34

iyi günler arkadaşlar...
haftasonu cuma akşamı hanımla canım cok sıkıldı..kaçamak yapalım mı derken cami,türbe ziyareti diyerek evden çıktık...planı kocaeli diye yaptık,sonra vazgeçtik bursa dedik...azdaha gidelim afyon olsun derken
az daha az daha az daha derken gözümü denizlide açtım...:D
ön fren balatalarım bitmiş..fren ötmeye başlayınca..denizli ssangyong serviste balataları değiştirdik.. daha güneye inmek istemedim...denizliden gezmeye başladık..

denizli-pamukkale-honaz-kaklık-yarışlı-burdur-ısparta-eğirdir-afyon-eskişehir bölgesinde 3 gün geçirdik..1600km yaptık..harika yerler gördüm...

SsTeam

Yönetici
muhteşem yerler gezmişsin kenan sen bu işi biliyorsun bu arada fran balataları kaç bin km de ne kadara değiştirdin.

SsTeam

Yönetici
bu arada bu gezinin rotasını da çıkartırsan bende ilk fırsatta senin izinden yol alacağım :)

O

orçun81

Kenan helal olsun çok güzel gezmissin. Kumda iş sakat battinmi Vinçleyecek sabit nokta ara da bulasin. :) Kafamda portatif çapa işi var kumda tek araç batarsam diye

F

falken34

sağolun arkadsaşlar..fırsat buldukça şehirdenn kaçmaya çalışıyorum işte...

balataları 200tl değiştirdim...orjinali 200tl dedi.muadil balataya 150 dedi..muadil taktım...
ustayla 1saatte değiştirdik...50tl işçilik verdim.:D

hocam o beyazlık kum değil...kireçtaşı..:D zemin kum gibi değil..biraz saha sert....kum olsa hayyatta girmezdim...:D

ismail abi sana bir rota çıkarıcam...kendime de bir trakya rotası çıkarıcam...:D

F

falken34

bu bölgeye giderken şuraları tavsiye edebilirim.:
afyon cumhuriyet te sucuklu yumurta...
afyon lokman özbek sucuk ve kaymak...(bence lokman özbek, cumhuriyetten ve ikbalden kat kat güzel)
afyon-denizli yolunda sandıklıdan sonra yol üzerinden patates mutlaka alın...

denizli delikli çınar caminin orada ege döneri ..(yatay döner)
denizli sosyete tostçusunda tost yiyin..
denizli hacı şerifte tatlı(special truf tavsiye ederim)

denizli honazda kiraz bahçelerine dal..hatta bir kasa kiraz alın...
denizli yatağan dan bıçak alın..yatağan çeliği meşhurdur.hatta bursa ve sürmeneden kat kat iyidir...

burdur harmanlıda buz gibi süzme ayran için..
burdurda sarılar restoranda burdur şiş yiyin..
burdur merkezde çeviz ezmesi birkaç yerde tattım ben pek beğenmedim..

ıspartada güzel yemek yenecek bir yer bulamadık...peynirli pide bile yağsızdı..tam ihtiyar işi :D
ıspartada gül suyu hatta imkanınız varsa gül yağı alın.ısparta merkezde fabrikalar var..ısparta gönen yolu üzerinnde birkaç yerde çiftçilerin kendi yaptıgı ürünler var tavisye ederim...(ambalajı kötü ama aldanmayın) :D
ısparta eğirdirde mutlaka babakeyf kafeye çıkın...adanın tam tepesinden göl manzarasına karşı çay için...
ısparta eğirdirde kaymakamlıgın orada ev yemeği yapan bir teyze var..orada yemekler harika ..ama akşam 7densonra açık değil...orası kapalıysa sönmez restoranda sulu yemek yiyin...

eskişehir merkezde porsuk çayının orada papagan börekte çiğ börek yiyin..
eskişehir eti fabirka önünde perakende mağazasına gidin taze topkek nasıl lezzetli oluyor görün...
eskişehir öğlen ve akşam üzeri çok kalabalık..istanbulu mumla ararsınız...aracı bir yere park etmek çok zor...hemen çekiyorlar...:D

o bölgede çok fazla gezmek istediğim yer vardı ama zaman kısıtlı oldugu için birçok yere gidemedim..
bu nedenle birçok şey yarım kaldı..

SsTeam

Yönetici
damak tadı muhteşem bir gezi olmuş ilk fırsatta bu rotayı kullanacağım kenan kardeşim teşekkür ederim.

SsTeam

Yönetici
Harika bir gezi olmuş. Isparta - Burdur 'a gelmişken; bir Antalya 'ya da uğrasaydınız keşke. Fotoğraflarla da ayrı bir lezzet katmışsınız. Tebrikler.

F

falken34

Harika bir gezi olmuş. Isparta - Burdur 'a gelmişken; bir Antalya 'ya da uğrasaydınız keşke. Fotoğraflarla da ayrı bir lezzet katmışsınız. Tebrikler.
fren balatassı ötmeye başlamasaydı antalyaya kadar inerdim sanırım..:D
antalyaya inersem size mutlak ugrayacagım hocam..aklımdasınız...:)

SsTeam

Yönetici
kenan valla enerjine hayranım ... 1600 km toplam kaç gününü aldı.. konaklamadan bahsetmemissin , konaklamayı nasıl hallettin... bu arada tuvalet vs. gibi hijyen problemi sayılacak detay problemlerle karşılaştınmı?

F

falken34

kenan valla enerjine hayranım ... 1600 km toplam kaç gününü aldı.. konaklamadan bahsetmemissin , konaklamayı nasıl hallettin... bu arada tuvalet vs. gibi hijyen problemi sayılacak detay problemlerle karşılaştınmı?
koray abi her gittiğm yerde otel bulup otelde kaldım zaten..tuvalet olarak da benzincileri kullandım..4 gece 5 gün sürdü gezi.:D

SsTeam

Yönetici
valla kenanım muhteşem olmuş , motorsikletle düşündük ama halfetideki 2 arkadaşımızın öldürülmesi (ki faili bulunmuş dün) sonrasında vazgeçtik.

O

orgasmatron

motorsiklet bende de var ssyongdan sonra hiç çekilmez bee abicim ...

O

orgasmatron

"duble yollar yaptık" ege ve akdenize ugramadı bu yollar zaten

SsTeam

Yönetici
valla bende enduro r1200gs var.. ki görmedim yolları ama , ege sahillerinde 1300cc paneuropean ile araziye bile girdim. yani bu farklı bir tutku k...ç kırılsada sorun yok . mevcut motosikletle arazi başka bir güzel bozuk yol vs. inşallah bir sefere daha sakin ve salim ortamlarda..