Gerçek fiyat ?

SsTeam

Yönetici
1. araç ve 2. araç
Arkadaşlar bu iki araç arasındaki fiyat farkının nedeni ne olabilir ?
Epeydir maalum siteyi araçlar ve fiyatlar konusunda fikir edinebilmek için takip etmekteyim. Araçlar ve üzerindeki aksesuarlara göre fiyatlar yaklaşık aynılar ama istisnalarda vaar tabii. Kendimce bu farklılıklara nedenler bulabiliyordum ama bu ikisi son nokta oldular :confused:
Gerçektende sizlere sormak istediğim bir soru var. Bazı ilanlarda hasarsız boyasız diye sunulan ve km si düşük araçlar daha eski ve km si daha çok olanlara göre daha ucuz neden olabilir ? birde bana biraz anlamsız gelen de şu ; neden ikinci elinde neredeyse 20 bin lira kayıp olacağını bile bile birsi bu araçlardan alır ve en çok 15000 km de aracını elden çıkartmaya çalışır. :confused:

cavdare

Moderator
aynı araca iki farklı fiyat vermişler. ilan tarihleri ve veren kişide de aynı...herhalde biriyle piyasayı yükseltip diğerini satacak :) ..eğer gerçekten hatasızsa fiyat baya uygun...geçmiş tecrübelerime dayanarak hatasız denen araçların % 80 i hatalı çıkıyor...hatasız ilanlarında varsa önce bir tanıdığa baktırmak veya servis kayıtlarını sordurup sonra gitmek lazım...vandan bileciğe bir çamurlukta boya var diye gittiğim aracın yarısı değişen çıkmıştı.. masrafını bir tarafa bırakıyorum çektiğiniz zahmet - tekrar otobüse binip geri dönmek adamı perişan ediyor...
bizim araçların 2010 model 4*4 lerin piyasası 30 civarı temizlik aksesuar km gibi değişkenlere göre +- 4 bin fiyatı var... gerisi sizin bütçenize göre tercihinize kalıyor...
alırken turbo-baskı balata ve enjektörlerle ilgili bir sıkıntı olup olmadığına da bakmak lazım yoksa ucuz diye alıp hemen servise kalan parayı vermek zorunda kalmayın...
gönlünüze göre bir araç bulmanızı dileğiyle...

F

falken34

bu araçların ikiside aynı araç...sanıırm ilanı veren 2 kişi var..birbirlerinden haberi yok bu adamların..
veya piyasa kızıştırması yapıyorlar...:Dbu ilandaki de şirket aracı..çünkü fatura keseceğini söylüyor..
şirketler şirket üzerine kayıtlı araçları fatura kesmeden satamazlar...

bazı araçlar şirketlerde kullanıldığı için şirketler aracın üçüne beşine bakmadan hemen elden çıkarmak için fiyatı kırıp piyasaya veriyorlar..
şirketler bu araçlar genelde 100,000km olmadan satılmak zorundadır..çünkü garantisi bitmek üzeredir..
garanti bitmesi demek araç için bakım için serviste extra maliyet demektir..
ayrıca şirketler sıfır araç alırken kdvyi gider olarak gösterebilir..
yani kdv'siz almış gibi olur...:D

km'si fazla olan ve bu araçlardan pahalı fiyat verenler ise şahıslardır..
şahıslar şirket aracına göre arabasına daha temiz bakar..daha titiz davranır..aradaki tek fark budur..

cavdare

Moderator
anlamayacak ne var adam aracı hem rizede satıyor hem erzurumda satıyor. :) arkadaş ışınlamayı bulmuş.....
bu arada sadece satıcılar değil bazen alıcılarda çok ilginç olabiliyor....31900 yazdığım araç için aramış bu arabalar kolay satılmıyor 25000 ne verirmisin diyiyor...aklıma gelseydi belirttiğiniz ilandaki satıcı arkadaşın telefonunu verirdim. onda her şehirde her fiyata uygun araç var :)

SsTeam

Yönetici
arkadaşlar her iki ilanda aynı galeri ye sahip hemfikiriz. sonuçta sahibinden.com kurumsal üyelerine sınırsız ilan verme hakkı tanıyor. onlarda sadece rakamı (belki birkaç detay daha) değiştirerek ilanları çifter çifter yayınlıyorlar. hızlı satılsın veya uzun zamandır satmadığı ürünü hemen satmak için. sonuçta amaç hemen satmak. bu araca , 22 teklif edin gelin görüşelim demesseler acaip şaşırıım. ve sanırım 24 e kadar da alabilirsiniz.. hayırlısı...

Ben arkadaşım olmadığı surece şehir dışına çıkmam bir araç için. Kotu tecrubelerim var... Oğlumu bir katilin oğlu yapabilirdim neredeyse :) ve emin olun sokaktaki kopek kadar değerli olmayan kişiler için elinizi kana bulayabilirsiniz... Hayatında doğru durust kavga etmemiş biri bunu soyluyorsa varın dusununın olayın vehametini

SsTeam

Yönetici
geçmiş olsun.. bende bu yaz bir dolandırılma olayının mağduru oldum , arkadaşı buldurttuk ama 1000 tl için değmezmiş diyip allah'a havale ettik.

rextonmert

Moderator
Bende 3 sene önce sıfır aldığım arabamı 5000 kmdeyden ilana koydum hemen aradılar ve ankara dışından geldiler adam o kadar samimi o kadar candan yaklaştı 85 bine anlaştık notere gittik uzerımde 82 binlira var geriye kalan 3binide noterden sonra verıyım dedi 3 sene oldu hala vericek:D

SsTeam

Yönetici
:) adilik, başka hiçbirşey demeyeceğim , beddua da etmek istemiyorum artık bu tür adamlara...

SsTeam

Yönetici
Bende 3 sene önce sıfır aldığım arabamı 5000 kmdeyden ilana koydum hemen aradılar ve ankara dışından geldiler adam o kadar samimi o kadar candan yaklaştı 85 bine anlaştık notere gittik uzerımde 82 binlira var geriye kalan 3binide noterden sonra verıyım dedi 3 sene oldu hala vericek:D

Hiç sıkıntı değil abi bende 5 yıl öncesine kadar böyle şeyleri kafaya çok takıyordum ve farkında olmadan psikolojik olarak kendi kendime zarar veriyordum.
Sonra anladım ki böyle olması gerekiyor yaradan istemeseydi olmaz idi her şer de hayır her hayır da şer arayın artık hiçbir şeye kızmıyor alınmıyorum darılmıyor um biliyorum ki hakkımda alacaklı olan yaradan ben derdimi ona havale ediyorum en hayırlısını o biliyor benimde kafam rahat

SsTeam

Yönetici
vay ismailim bende çemberi hep çevirip aynı şeyi söyler dururum ama bir noktadan sonrası insanı çığrından çıkartıyor..

rextonmert

Moderator
İnsanlar sahtekar olmuşlar ama böyle yapanlar kul hakkı yiyenler ahirette bunun hesabını nasıl vericekler mutlaka bi taraftan çıkar