biraz kurgulu geldi bana.. ne yazıkki algı böyle , bununla beraber , haşat olmuş araçları 3-5 kuruşa alıp sonra gelişi güzel tamir ederek , nihai tüketicinin sağlıkları ile oynayan bir kesimde var ve bunlar çok ciddi derecede bir ticaret yapan insanlar. aracı allayıp pullayıp olmadığından farklı göstererek çok can yakmışlardır. "çıtır hasarlı" , "sürtmeden dolayı komple boyalı" "kozmetik boyalı ama tavanda da boya var" vs. gibi çok örnek gördüm. bu konuya ilişkin çok yazacağım şey var ama forum da detaylandırmak istemiyorum. tabii bu ve benzeri çakkallıkları sadece normal galerici arkadaşlardan bazıları yapmıyor , sıfır , yetkili bayilerden bazılarında da bu tarz uygulamalar mümkün. ben mahkeme süresince bir çok "sıfır ama boyanmış , hatta tavanı dahil boyanmış araç vakası gördüm.
arkadaşımız kendince dile getirmiş , ama maalesef bunu mesletaşları ile kendileri bu hale getirdiler. ayrıca , bugün bir galeriye bir aracınızı götürün , yaklaşık olarak aracın boyalı parçası başına ciddi derecede rakam düşmektedirler. boya sorun değilse , orjinal ise neden kendileri 2. elde aracı satın alırken boya başına 5 -10 bin gibi rakam düşerler.
bir diğer anlamsız GALERİCİ mantığı , ya araç "0" km ama PLAKA TAKILDI %25-%35 rakam düşer. ama mal -kendi deyimi ile- ÇÖP mü?
Kısaca MENFAAT ,kimin çıkarlarına ters vuruş yaparsa , o zaat anında taraf değiştiriyor.
Buda maalesef insanları mevcut GÜVEN DUYGULARINI zedeliyor. Güvenmeden birşey olmaz. Biz toplum olarak yıllarca zihnimize kazınmış "GÜVENMEME" olgusuna zemin hazırlayan insanlardan ötürü bu şeklimize dönüştük , mutasyona uğradı zihniyetlerimiz.
Neyse daha fazla vaktinizi almayayım , GÜVEN konusunu tekrar zihinlerimize yerleştirebilmek için toplumsal bilinçlendirme yapılması lazım. ...