ŞİKAYET G.Antep SsangYong Özel Servisi Hakkında

Merhaba arkadaşlar.Aracım 2011 model Actyon Sports A200 4x4
10.000 KM bakıma götürdüm. Allah muhafaza gitmez olaydım.
80 TL ye 1 hafta önce aldığım anahtar muhafazası haşat. Sağ arka çamurluk sürtülmüş. 3 ncü defa 10.000 bakıma gitmeme rağmen klimayı bi türlü yapamadılar.
Ama parasını paşalar gibi aldılar. İlgi alaka sıfır. Sonrasında Debriyaj seti gitti. Volan + set değişecek dediler... Aldılar 2,250 TL ... Arka krank keçesini zahmet edip değişmemişler... Malum araç yağ kaçırmaya başladı.. Tekrar gittim... 300 TL :) Sebep ?? EE aaa mmm abi bu bi araba sonuçda .... ısınır soğur falan filan ...
Her türlü ayar mevcut.... Arka fren balataları değiştirildi ... 20 gün sürdü.. şimdi her fren de tekrar sekman sesi geliyor..
Faturada yağ, mazot, polen, hava filtrelerinin değiştiğini söylediler ama tamamen yalan dolan......

Devamm :)

Merak ettim ve bu işlemlerin hepsini ben yapmaya karar verdim... Satın alma işini tabiki....
Yağ filtresi : 20 TL
Mazot filtresi :18 TL
Seperatör Filtresi : 20 TL
Hava Filtresi : 20 TL
Polen Filtresi : 20 TL
8 Litre Shell Helix HX8 Tam Sentetik 5W30 motor yağı : 160 TL
Bütün bu değişimi yapan ustamın El emeği : 30 TL

TOPLAM : 288 TL ve her şey gözümün önünde yapıldı.

BAHSE KONU SERVİS ÜCRETİ : 560 TL

Benim ağzım yandı... Artık yoğurdu bile üfleyerek yer oldum

Siz arkadaşlarımı bu konuda uyarmak istedim diye yazma ihtiyacında bulundum... Tabi bende stres attım biraz :)

Saygılarımla....

Cevap: G.Antep Ssangyong Özel Servisi (İsim vermeye gerek yok zaten 1 tane)

Geçmiş olsun. Büyük sinir harbi..

İsmi lazım değil bir servisin anlaşmasını "Yabancı parça kullanıyorlar" diye fesheden Şahsuvaroğlu'na duyurulur.

SsTeam

Yönetici

Merhaba öncelikle yaşadığınız sorunlar sıkıntı verici şahsuvaroğlu çalışanları formumuza takip ediyor konu ile ilgili size dönüş yapacaklarını inanıyorum ama size yine de konuyu bizzat genel müdürlüğü iletin konu hakkında yaşananlar söylediğiniz gibi ise gerekli uyarı ve düzenlemeleri yaparlar Tel : 0216 392 79 79

F

falken34

Abi sahsuvaroglu antepte ki ne yapsın. Servisteki adamlar üçkağıtçı.allah bilir belki sahsuvaroglunun haberi bile yoktur.gerçi bilse de pek servislerine karışmıyor.
Bu nedenle garantisi biten aracı kendi ustanizda yaptırmak daha dogru.

SsTeam

Yönetici

Şahsuvaroğlu ne mi yapsın?

Şahsuvaroğlu önce insanların diline düşmekten kendini korusun
sonra da malına sahip çıksın...
Cenaze resmen ortada kaldı...

Kore SSang Yong Fabrikası ve yetkililerine yazdığım Kore'ce yazının Türkçesi;

Lütfen dikkatle okuyun...

İyi günler Sayın Yetkili;
Mart 2013 yılında SSang Yong Acentasından Korando Sports 4x2 AT Model araç satın aldım. Aracı alırken 2003 model BMW 5.30i marka aracımı da acentaya takas için verdim.

Kamyoneti alırken yasa gereği aracı kasko yaptırmamız gerekiyor. Acentanın bayiisi olduğu Allianz Sigorta ile kaskomu yaptırdım. Kasko için tam kasko, yani en küçük aksilikleri dahi karşılayacak kadar genel kapsamlı kasko istediğimi ısrarla söyledim. Bunun karşılığında da Kasko bedeli olarak 2430 TL ödeme yaptım.

Aralık 2013 te trafik kazası yaptım. Başka bir araç benim aracımın sağ ön kapısına çarptı. Bende aracımı yetkili servis A******* SSang Yong'a götürdüm. Servise, evraklarla birlikte aracı teslim edip ayrıldım. Bir hafta sonra aracı almaya gittim. Kapı altında 80x30cm alanda oluşan hasarın giderildiğini söylediler. Araçla birlikte servisten ayrıldım.

Bir hafta sonra A***** SSang Yong tarafından telefon ile arandım. Aracın kazasından dolayı oluşan hasar olan 2240 TL'nin 1070 TL'sini benim ödemem gerektiğini söylediler. Araca yapılan kaskonun "muafiyetli" olduğunu tam kasko olmadığını söylediler. Bende bu durumu kabul etmediğimi aracın kaskosu yapılırken tam kasko yapılmasını istediğimi, şu anki durumun beni ilgilendirmediğini söyledim. Diyelim ki bir yanlışlık oldu "muafiyetli" kasko hazırlandı. Bana neden kasko durumunu anlatmadılar, kaskonuzda muafiyet var ve hasarın bu kadar tutarını siz odeyeceksiniz diye önceden neden uyarmadılar. Bunu yapsalardı aracı yetkili servis yerine özel servise götürür 300 TL'ye hasarın tümünü yaptırır, aracın kasko değerini korurdum. Tramerde de hasar kaydı çıkmazdı. Ama ben bilirkişi diye düşündüğüm Yetkili servise güvendim de aracımı teslim ettim. Keşke güvenmeseymişim.

Bu görüşmenin üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra A***** SSang Yong'tan telefon ettiler. Ödemenin yapılması gerektiğini söylediler. Bende bunun üzerine Yetkili acenta A***** SSang Yong'a gittim. Durumu tekrar anlattım. Bu ödenecek tutarın beni ilgilendirmediğini, bu hatanın şirketleri tarafından yapıldığını ve bunu bana ödetemeyeceklerini söyledim. Aykut Bey hatayı eski personelimiz yapmış bizim de durumdan haberimiz yok üzgünüz size yardımcı olamıyoruz. Bu tutarı ödemeniz gerekiyor dediler. Bende bunun üzerine; siz bu arabaya 2240 TL'lik işlem yapmışsınız bunu bana açıklayın, bu kadar masraf çıkaracak hasar yok bu arabada dediğimde; aracınıza "çıkma" (ikinci el/kullanılmış) kapı taktık dediler. Bende bunu nasıl bana sormadan yaptıklarını, Benim iznim olmadan bu kararı nasıl aldıklarını sordum. Bunun üzerine aracınız bu haliyle orjinal kalacak deme cüretini gösterdiler.

Servisteki ustaları çağırdım. İşlem yaptığınız kapıdan içeriye ses ve hava giriyor bunu bir kontrol edin dedim. Ustalar aracı alıp test sürüşü yaptılar. 5 dakika sonra döndüklerinde değişen kapıda bir sorun tespit edemediklerini ve aklımla alay edercesine bunun tamamen psikolojik olduğunu söyleyip ayrıldılar. Bende aracı alıp A****** SSang Yong'dan ayrıldım.

Bir kaç gün sonra cep telefonuma, muafiyetli kaskodan kaynaklanan 1070 TL olan hasar farkını ödemem için sms attılar. Tekrar A***** SSang Yong'a gittim. Aracın değişen kapısından hala ses ve rüzgar geldiğini söyledim. Yetkili kişilerce yeniden yapılan test sürüşünün ardından herhangi bir sorun tespit edemediklerini ve bunun yine psikolojik olduğunu söyleyerek psikolog beyefendiler aklımla alay etmeye devam ettiler. Bende sükunetimi koruyup oradan ayrıldım.

Başka bir özel servise gidip kapıdan kaynaklanan şikayetimle ilgili yardım istediğimde "KAPININ DEĞİŞMEDİĞİNİ" basit ve yetersiz bir işçilikle geçiştirildiğini öğrendim. Bana, tam kasko istememe rağmen "muafiyetli" kasko poliçesi hazırlanmış. Çıkma kapı takıldığı bildirilmiş ve bu resmi olarak fatura edilmiş, aksine kapı hiç değişmemiş ve hala 1070 TL muafiyet farkı isteniyordu. Derhal Avukatlarımla görüşmeye geçtim ve bu durumu SSang Yong Türkiye Distribütörü Şahsuvaroğlu'na bildirdim.

SSang Yong Türkiye Distribütörü Şahsuvaroğlu ile defalarca hatta günlerce bu konu ile ilgili telefon trafiği yaşadık ve sonunda kendilerinin birşey yapamayacaklarını, bu sorunu A****** SSang Yong Acentası ile uzlaşarak çözmemi istediler. Bende Acenta sahibi *********** ve Avukatımla beraber bir görüşme yapmayı istedim.

A****** SSang Yong Şirket Sahibi, Avukatlarımın yanında bana hakaret etmeye başladı. Bu durumu bu kadar büyütmeme öfkelendi. Oysa *********'in sahibi olduğu işyerinde "NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇU" işleniyordu. Avukatlarımdan aldığım akıl ile üstümü pisleteceğimi bile söyledi. SSang Yong Türkiye Distribütörü Şahsuvaroğlu'nu tanımadığını, kendi kurallarının geçerli olduğunu savunur garip kelimeler kullanmaya başlayınca bende görüşmeyi sonlandırdım.

Allianz (Sigorta Şirketi) ile görüşme yapıp durumu anlattım. Bir kaç gün sonra beni arayıp ********'e yaptırım uygulayacaklarını söylediler. Sonucunu takip ediyorum.

Fakat son derece memnun ve tamamen beğenerek almış olduğum aracın sürekli bakımları için bulunduğum şehrinde tek yetkili servis hizmeti veren ********'e güvenmedğim ve aracı oraya asla bırakmayacağım için, SSang Yong Türkiye Distribütörü Şahsuvaroğlu'ndan şehrimde ya da civarında da başka bir servis göstermelerini istedim. Bunu yapamadılar. Aracı geriye alın paramı verin bu rezillik kapansın dedim dinlemediler. Tamamen konuyu yargı yoluyla mahkemede çözmeye karar verdim.

Yazdıklarımın tümünü size belgeleyebilirim.

Marka değerinizin Türkiye'de kimler tarafından korunduğunu bilmenizi istedim.
En kolayı, aracın arkasına "BU ARACI SATIN ALDIĞIMA PİŞMANIM" yazarım, bu bana yapılan sözlü hakaretlere vereceğim küçük bir cevap olur. Hırsızlık suçunu eklemiyorum bile.

İyi çalışmalar SSang Yong...

Bu mail bilmiyorum Şahsuvaroğluna bildirildi mi bildirilmedi mi fakat çok geçmeden;

SSang Yong Türkiye Distribütörü Şahsuvaroğlu'ndan bir müdür beni ziyarete geldi.
A****** SSang Yong Acentası ile bu durumu görüştüklerini ve bana yaşattıkları durum için özürlerini iletti. Yapabilecek birşey olup olmadığını sordu. Ve bir tükenmez kalem hediye edip öylece çekip gitti. Cenaze de ortada kaldı... Herşey dünyalık değil... Herkesin hesabı olduğu gibi Allah'ında bir hesabı var elbet...

SsTeam

Yönetici

Merhaba Aykut Bey sitemize hoşgeldiniz öncelikle yaşadığınız durum dan dolayi üzüldüm konuyu direkt ssangyong yönetimine ilettim umarım sorununuzu çözer ler.

SsTeam

Yönetici

aykut bey merhaba.. bende mahkeme noktasında ve nerede ise sonuca ulaşmak üzere ciddi bir yol katettim. süreç hala devam ediyor ve bu süreç içerisinde de firmaya ilişkin çok fazla dialoklarım oldu. Kendi aracımla ilgili (satın aldığımız gün itibari ile çıkan sorunlar a4 sayfalarını dolduruyor) sorunları yurtdışına hatta Mahindra satın aldığı için Mahindra yönetim kurulu başkanına kadar yazdım. Arayan oldumu ? evet 100% müşteri memnuyeti çerçevesinde 2-3 yazışma o kadar. Yurtdışıda birşey yapamıyor maalesef.

http://www.ssangyongclubtr.com/konu/705-sikayet-rexton-aldigima-pisman-oldum.html

bu konu başlığı altında problemlerime ilişkin basit bir anlatım ve detay görebilirsiniz. Mahkeme sürecine göre tarafım ile kontakt kurabilirseniz şayet gelişmeleri beraber izleyebilir , mahkeme sonuçlarına göre hareket edebiliriz. eğer hukuksal sürece yeni başladıysanız elimden geldiği kadarı ile yardımcı olabilirim. Eğer bir sürece başlamadıysanız hukuksal olarak uzman avukatımlada görüşmenizi sağlayarak izleyebileceğiniz süreç için de yardımcı olabilirim.

Ama firmanın isteyerek bir sonuca gitmesi bence çok zor görülüyor , edindiğim tecrübe bu. Hala yokuşa sürüklemek için konuyu çaba sarfediyorlar. Ama adaletin kestiği parmak acımaz , sonucu göreceğiz. Ve umarım bu sonuç herkese bir ışık , emsal oluşturur.

dilediğiniz zaman dialog kurabilirsiniz. Geçmiş olsun...

SsTeam

Yönetici

ayrıca yaşadığınız problemi , ayrı bir konu başlığı altında da paylaşmanız çok daha iyi olacaktır , admin den bu konuda yardım alabilirsiniz..