Fahiş Actyon Sports Bakım Ücreti

Merhabalar Van servisinde periyodik bakım için 650 TL istenen bakımı 300 TL bile harcamadan kurtarmak. Aracın garantisi varken ortalama 450 TL bakım ücreti ödüyordum. Akabinde Diyarbakır servisinden 3 kez bakım hizmeti aldım.

Van servisi ile aralarında uçuk farklar çıkıyordu. Nihayetinde geçen aralık ayında el freni sebebiyle Van servisine mecburi giriş yaptım, sonuç 750 TL servis ücreti.

Aracın bakım zamanı geldi ve maalesef gene Van servisine hiç olmazsa Malzeme almaya gitmek zorunda kalacakken Bir İnternet ten bakınmak aklıma gelince Periyodik bakım için gerekli tüm parçalar 120 TL gibi bir rakam çıkınca hiç durmadım sipariş ettim.

Dün malzemeler geldi. Geriye 5w/40 Yağ satın almak kaldı. 8 litre Yağ tedarik edip cumartesi sanayiye bakıma götüreceğim. Öncesinde Bosch Car Service ile görüştüm onlarda 330 TL fiyat çıkarttılar. 0w/30 Yağ dahil.

Yolum düşerse sırf fiyatlarını öğrenmek için Speedy araç servisi nede uğrar onların fiyatlarını çıkartırım.
Basit hesapla: 120 TL filtreler 130 TL 5w/40 Yağ 20-30 TL işçilik ile tüm masraflar 300 TL bile olmayacak.

F

falken34

Cevap: Actyon Bakım ücreti

walla acaip pahalı geldi...wan servisi neden böyle yaptı acaba?
barışın dediğ gibi değişen parça felan mı var acaba?
konuyu açarsanız seviniriz.

cavdare

Moderator
Cevap: Actyon Bakım ücreti

merhaba rasim bey...vandan iki kişiyiz birbirimizden haberimiz yok...bir ara tanışalım..ben üniversitedeyim ..işletme bölümü..siz nerdesiniz...

Cevap: Fahiş Actyon Bakım ücreti

Merhabalar,
Bu bahsettiğim ücretler periyodik bakım ücretleri araç şu an 120 bin. km. Parça değişimi söz konusu değil. Önceki işlemlerin faturalarını saklıyordum fırsat bulursam buraya resim olarak atarım. 120 TL verip satın aldığım malzemeler orjinal malzeme sanırım. Van servisi işçilik adı altında 3 ayrı kalemde para talep ettiği için fiyatlar diğer servisler ile çok fark ediyor. Örneğin. Yağ değişimi için 1 kalem işçilik yazıyor Filtreler için 2. bir kalem işçilik ekliyor. başka bir işlem gösterip onun içinde başka bir gider kalemi oluşturuyor. fiyat farkları buradan kaynaklanıyor. ayrıca toplamda çıkan fiyattan %5 iskonto yaparım daha fazlasını yapmamıza izin vermiyorlar diye mazeret öne sürüveriyor. Diyarbakır servisinde 2012 yılında 4 fren diski+4 takım balata+periyodik bakım ve benim ekstra istediğim diğer işlemler için 1200 küsüratlı bir rakam istediler indirim isteyincede 900 Tl gibi bir rakam söylediler örnek olsun diye söylüyorum. bu sebepten aracın bütün bakımlarını dışarıda yaptırıyorum mümkünse servise gitmiyorum. yedek parça bulmakta zorlanıyordum artık onuda internetten halledeceğim. Yağ konusuna gelince 5w/40 yağ mümkünse kullanılması daha iyi olur zannımca, 0w/30 yağı bana Boch Car Service önerdi bende sıcak bakmadım zaten.

SsTeam

Yönetici

Hava filtresi, polen filtresi, yağ filtresi ve mazot filtresi temin edebileceğimiz yerleri paylaşırsanız sevinirim.

O

orçun81

2 gün önce komple bakim yaptım. Tek tek ve fiyat olarak belirtiyorum.
70 bin temel bakımı. Komple filtreler, 8 lt 10-40 mobil motor yağı. Ve bor yağ katkisi (50 tl)
Ekzantrik zincir gergisi
Arka fren balatasi
Bosch cam sileceği takimi
Sol rot başı
Sag sol rotil
Viraj lastikleri 2 ad
Komple burclariyla beraber sag ve sol salincaklar
150gr klima gazı bosch
El freninden tutun saftindan inine cinine komple bakim.
Porya temizliği komple sökülüp dağıtılır temizlenip vakum hortumuna kadar elden geçip bakım yapıldı.
Daha yazamadigim birçok detay. Ve işçilik
Kdz Ereğli Servis Ayhan oto paraf karta 6 taksit 1550 tl.
Bedavadan biraz daha pahali.
+ parantez 2013 ford focus titanium full x paket sunroof'lu diğer arabamin sadece 28 bin arka balata degistirdim 437 tl ödedim.
Yoruma açık....

O

orçun81

Birkez daha arabama aşık oldum. Ben servis ve bakım masraflarindan çok memnunum.
Sadece Kdz Ereğli servisinde motor ve şanzıman yazılımı yok ondan musterihim başka da Sahzuvar mı pisuvar mı onlara inat inadina snorkelsiz Actyon Sports

F

falken34

Birkez daha arabama aşık oldum. Ben servis ve bakım masraflarindan çok memnunum.
Sadece Kdz Ereğli servisinde motor ve şanzıman yazılımı yok ondan musterihim başka da Sahzuvar mı pisuvar mı onlara inat inadina snorkelsiz Actyon Sports

snorkel içini ebayden felan çözülmez mi acep?

O

orçun81

Yok kenan çözülmuyor. Hepsiyle görüştüm shiping turkiye yok. 1 yerde buldum bana 2 bin tlyi buluyor.

O

orçun81

Istanbulda ki polyesterciler yaparız diyor fakat 1 hafta araba orda yatacakmis.

SsTeam

Yönetici

Abi ne kdra yapariz diyorlar hazir ben askerdeyken arabayi biraktiralim oraya yapsinlar hazir yatiyor araba?

SsTeam

Yönetici

Abi su anda askerim kibrista telefondan takip ediyorum burdan zor oluyor ins eylulun basinda geliyorum o zaman yuz yuze tanismis oluruz ki sagolsun ediz abi selim abi orcun abi ile yuzyuze tanisma sansimiz oldu kisaca actyon hastasiyim :)

O

orçun81

Sen Allah'ın izniyle hayirlisiyla gelde hepsini ayarlariz...

arkadaşım ben bartından bakıma ereğli ye gelmemi tavsiye eder misin. tşk.

O

orçun81

Ben Ereğli den memnunum daha kazık yemedim çokta memnumun. Daha bugün ayhan ustayi arayip 1 saat adamla fikir alış verişi yaptım. Sakarya ve Bolu'dan hiç memnun kalmadim. Tuzla iyi fakat çok uzak. Istersen ayhan ustanın telini verebilirim gelmeden önce arayıp görüşebilirsin. Fiyat alabilirsin yaptiracagin islemleri soyleyip belki hazirda olmayan parcalari 1 günde isyeyip ertesi gün servis alabilirsin.

camouflage

Moderator

TÜV Muayene öncesi Bolu'da yaptırdığım bakım ve fiyatları, sizlerden konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

2 kızdırma bujisi 110 TL
2 El freni teli 160 TL
1 Sağ stop 275 TL
İşcilik 100 TL
-------------------------
Toplam 645 TL

F

falken34

TÜV Muayene öncesi Bolu'da yaptırdığım bakım ve fiyatları, sizlerden konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

2 kızdırma bujisi 110 TL
2 El freni teli 160 TL
1 Sağ stop 275 TL
İşcilik 100 TL
-------------------------
Toplam 645 TL

işçilik ve stop lambası bişi değil de..el freni teline takıldım ben şimdi...komple freni mi verdiler..

SsTeam

Yönetici

arkadaşlar tüm servislerde fiyatlar çoşmuş durumda , eşimin i20 sini bakıma bıraktık , 1.4 benzinli BİR YIL BAKIMI (15 BİN YADA BİR YIL) daha 9500 km de toplam tutar 510 tl.. içime oturdu valla.