Değerli Arkadaşlar Lütfen Yardım Otomatik Şanzıman

Değerli Arkadaşlar,
Arabam 2011 actyon sport 4*2 otomatik arabam var. Araç ilk çalıştığı zaman normal gidişinde, otomatiğinde hiç bir problem yok. Ancak motor ısınınca araç 3 ten 4 e geçiş yapmıyor 3000 devirde 90-100 kmhz arasında araç boşa alıyor gibi motor sesi çıkıyor. Hız yapmıyor. Yenibosna Şahsuvaroğlu servise gittim 8000 tl masraf çıkardılar. Araç 65 bin km de daha. Kafayı yiycem araçtan değil ama servisten hiç memnun değilim. Bana yardımcı olurmusunuz?

Teşekkürler Saygılar.

Buarada aracı ilk çalıştırdığımda 2 dkka sonra aracı d (otomatik9 bölümüne alıyorum ayağımı gazdan çekiyorum araç kendi kendine gidiyor burda sıkıntı yok, yokuşta çıkabiliyor ama motor ısınınca belli bir zaman sonra yukarıda bahseetiğim sıkıntı baş gösteriyor. Lütfen yardım 8000 tl nerde verecemm..

SsTeam

Yönetici
Maslakta Ssangyong Servisi Gürcan Oto var biz site olarak bütün araçlarımızı oraya götürüyoruz ayrıca ssangyongclubtr üyelerine işcilik ve parça fiyatlarıdan %10 indirim yapıyor muhabbet usta var firmanın sahibi telefon açın görüşün emin olun elinden gelenin fazlasını yapacaktır.

Muhabbet Usta 0532 236 17 33

Hepinize sonsuz teşekkürler. Ben Arnavutköy Çatalca tarafındayım. Avcılar Esenyurt Beylikdüzü tarafında ustalarımız varmı değerli arkadaşlar. tekrardan sonsuz teşekkürler

Öncelikle geçmiş olsun. İstanbulda yaşamadığım için tanıdık bir usta tavsiye edemicem. Ancak bahsettiğin sorun yağ bakımı gelmiş şanzuman sorunu gibi görünüyor. Aynı şekilde bakım zamanının geldiğini ya da yağ eksilttiğini, aracın devir yükseltip vites yükseltmemesinden anlaşılır denmişti. Buradaki püf nokta aracı mümkünse kullanmamanız. Bu durumdaki araç kullanılırsa 8000 liradan başlıyor şanzuman masrafı. Bu bilgiyi de çerkezköy servisinden bir arkadaş vermişti.
Tekrardan geçmiş olsun umarım masrafsız halledersiniz.

İsmail bey yardıınız için teşekkürler. Ancak 8000 tl çok. Ben hiç bir araba görmedimki 8000 tl masrafı olsun. Arabayıda malesef sürerek getirmek zorundayım. Avcılar, esenyurt, beylikdüzünden iyi bir ustamız varsa bugün götürecem arabayı.

Vitesleri manual kullanınca da yapıyor mu ?
Titreşim var mi ?
8000 dedikleri şey normal.servisler tamir yapmaz.değiştirirler direk o yüzden.

toranaga

Moderator
Araç otomatik şanzumanında vites geçişlerini sağlamak için selenoid valfler var. Selenoid valfin görevi basınç ile hareket ederek dişlileri aktive etmek değiştirmek. Benim önceki aracım peugeot 206 otomatik vites idi. O aracımın vites kutusu da iddialı bir marka porche F1 şanzumanı. Aracın ilk sahibi idim ve ne işlem yapıldığını biliyordum o nedenle benden önce olmuştur gibi bir durum yoktu. Araç düz yolda giderken kendiliğinden vites büyütürken 3. viteste boşa atmaktaydı. Yani 3. vitese geçmiyordu. Manuel kullanımda atlayıp 4. viteste kullanıyordum. 2 Adet selenoid valfinin arızalı olduğu tespiti yapıldı ve değştirildi. Peugeot'un 2 yıl olan garantisi şanzuman için 3 yılmış bunu bilmiyordum o nedenle 3.Yılında olan aracımın tamirini yetkili servisi bedelsiz gerçekleştirdi. Ve daha sonra elimden çıkarana kadar 7 yıl sorunsuz bindim. Parasını ödese idim 750 TL/Adet selenoid valf ve otomatik şanzuman sökme takma işçiliği ödeyecektim. Şanzuman için düz hesap 8.000 TL fiyat vermelerinde ayrıntılı fiyatlandırma varmı selnoid valf vb. fiyat ayrıntıları var ise bizimle paylaşırmısınız. Bir de MERCEDES servisinden de fiyatlandırma isterseniz avantaj-dezavantaj farkını görebiliriz. Bana göre yağsız çalıştırılmamış ise en kötü ihtimalle selenoid valf problemi vardır. GEÇMİŞ OLSUN.. Bir de aşağıda linkini verdiğim özel otomatik şanzuman tamir servislerinden de fiyat alabilirsiniz. Tamiri için acele etmeyin. Yetkili servis aracın hiç sürülmemesini tavsiye etmedi ise korkmayın. Ben peugeot ile uzun müddet o şekilde sürüş yaptım. Servis aracı sürerek getirebileceğimi söylemişti öylede yapmıştım.

http://www.aktifsanziman.com/413142297

http://www.otomatiksanzimanservisi.com

Değerli Arkadaşlar ve büyüklerim,
Aracın servisine bugün gittim. Ssangyong Güneşlideki (Yenibosna Basın Ekspres) yetkili servisine adamlar 8000 tl değil 9000 tl dediler. Öncesinde babam görüşmüştü. Aracın ne arızası var bana kalem kalem söyle usta dedim. Söylemedi sadece dediği teknik değil sadece elektiriksel arzıası var dedi. Birde bir parçasını değiştirecez dedi tam hatırlamıyorum ne değiştirecez dediğini. Sonrada ben biraz çıkıştım 9000 tl üzerine 5000 tl daha koyar ayagımı yerden kesecek iyi kötü birşey alırım. Sonra adam abi tekrar görüşürüz dedi bende 9000 tl masraftan sonra sizle hayatta görüşmek istemem dedim. Bu durum ardından bizim ustamıza (babamın arkadaşına) ustada otomatik şanzımanında sorun var gibi duruyor detaylıca bakacam dedi. Yarın netleşir. Allah kısmet ederse şu işi halledeyim heleki ucuz maliyete sizlerle ilmik ilmik paylaşacam. Bu servisin kazzığına kapılmayın diye.
Saygılar

toranaga

Moderator
Andaç bey aracınızın şanzumanını yaptırdınızmı. Selenoid valflermi arızalı imiş, yağ kanallarımı bozulmuş. Tespit, sonuç ve maliyeti konusunu bizimle paylaşırmısınız.

Merhaba

Bende Ssangyong 2010 actyon sport var otomatik vites.4*2 modeli. Araç ile düz yolda giderken vites boşa düşüyor. 5-10 snye sonra vitese geri giriyor ve genelde 3. viteste takılıyor. Bazen kalkarken vuruntu yapıyor. Acaba bunun hastalığı nedir. 1-2 Ustaya götürdüm valf gövdesindeki selenoidler de arıza var dediler. Otomatik şanzıman beyniyle valf gövdesi aynı şeymi. Çünkü 1 ustada otomatik şanzıman beyni arızalı dediler. Bilgi verirseniz sevinirim.

bendede 2008 model otomatik 4.2 actyon var 80 km hıza ulaşınca vitesboşa düşüyor arasıra birkezde 100 ün üstüne çıkamadı biraz bagıra bagıra gittik ilk molada düzeldi,, sonuç alan olursa paylaşırsa sevinirim çünkü uzunca bir süre bu şekilde beklicek arabam bakalım neler olacak

Son düzenleme:
bendede 2008 model 4.2 otomatik actyon var vitesten düşme sorununu bende yaşıyorum birkezde 4 üncü vitesten yukarı çıkamadı moladan snra düzeldi,, şuan çanakkale gökçeada dayım burada sadece yagına bakabiliriz şanzımanda sorun varsa biz bakamayız sadece izmir ankara istanbulda sorunu çözebilirsin dediler beklemedeyim bir sonuç aldıgınızda paylaşırsanız sevinirim geçmişolsun