Çanakkale zaferimizin 101. yıldönümü kutlu olsun

SsTeam

Yönetici
Çanakkale zaferimizin 100. yıldönümü kutlu olsun

Çanakkale'yi 'Çanakkale Geçilmez' yapan 253 bin şehidimizin anısına!

Bugün 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. yıldönümünü kutluyoruz. Teknolojik gelişmelerin yaşandığı günümüzde bu tür haberlere kısa bir ara vererek bu kutlu zaferin yıldönümünde dilimiz döndüğünce hem zaferimizi kutlayalım hemde, Çanakkale'de canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi yad edelim istedik.

18 Mart 1915 tarihi ülkemizin bu günlere gelmesinin önünü açan tarihte benzeri görülmemiş bir zaferin tarihidir. 18 Mart 1915 asaletin, vatan, millet, bayrak aşkının, geleceğe olan güvenin, hürriyet ve istiklal sevdasının, söz konusu vatan ve istiklal olunca, öldüğü zannedilen bir milletin bir liderin öncülüğünde yeniden dirilişinin ve şaha kalkışının öyküsüdür. Dost ve müttefik diye sarıldıklarının bile yalnız bıraktığı bir anda ülkemizin doğusundan batısından, güneyinden kuzeyinden, kefeniyle sırdaş olup neslini ve gelecek nesilleri kurtarmanın azmiyle “Can verilir vatan verilmez” diyen atalarımızın kazandığı büyük bir zaferdir 18 Mart tahihi. Bu sebeple Çanakkale’de bir parça toprak vermemek adına toprağını kanıyla yoğuran 253 bin şehidimizin emanetini unutturmayıp sahip çıkmanın günüdür bugün.

Bu vesile ile Çanakkale zaferinin 100. yılını kutlarken, Çanakkale'yi "Çanakkale Geçilmez!" yapan 253 bin vatan şehidimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun.

bariskonor

Moderator
Cevap: Çanakkale zaferimizin 100. yıldönümü kutlu olsun

Yeni nesillere bunlari sadece okutmayalim. Gidelim cocugumuza ogrencilerimize oralari gösterelim. O siperler içerisinde bunlari anlatalim. Hatta bir öğün bile olsa ac kalalim ac birakalim susuz kalalim ki toprak uğruna direnmek nasil oluyor görsünler. Görsünler ki ezberlemesinler öğrensinler ve sonraki nesillere de ogretsinler.

SsTeam

Yönetici

Ssangyong Clubtr olarak Çanakkale gezi organizasyonumuz olacak bu organizasyonda tüm bunları yapar öğrenir ve çocuklarımıza öğretiriz inşallah

mehmet82

Moderator

Çanakkale Organizasyonu çok iyi olur havalar sıcak lasın biraz bol bol geze bilelim çoluk çocuk.
Ben en son gittiğimde şehitliğe sağnak yağış vardı inat ettim tek başıma dolaştım her yeri çocuklarla zor olur.

ahmetersin

Moderator

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda...

Tarihi ve coğrafi açıdan görülmesi gereken yerdir Çanakkale. Konaklamalı geziyi tavsiye ederim zira Gelibolu ve Çanakkale'de sayılarda açık ve kapalı müze mevcut. Özellikle açık alanlar ciddi manada büyük.

Çanakkalede bu topraklariçin canlarınıveren253bin şehitlerimizin ruhları şad olsun mekanları cennet olsun ve tüm şehitlerin ruhuna elfatiha amin

F

falken34

bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi...

ruhları şad olsun..rabbim bizleri de onlarım mertebesinden geri bırakmasın...
onlara layık nesiller olmayı nasip etsin..

SsTeam

Yönetici

ruhları şad olsun.

facebookta yayımladığım yazımdan alıntı..

ALLAHIM , ÇANAKKALE'DE,SAKARYA'DA, ÜLKEMİN HERHANGİ BİR KÖŞESİNDE HERHANGİ METREKARESİNDE , VATANI UĞRUNA GÖZÜNÜ KIRPMADAN KANINI,CANINI VERMİŞ ŞEHİTLERİMİZE, GAZİLERİMİZE KARŞI BİZİ MAHÇUP ETME, ONLARIN TESLİM ETTİĞİ BAYRAĞI,TOPRAĞI,VATANI HER DAİM KORUYABİLMEK İÇİN BİZE AKIL,GÜÇ VER YARABBİ. EBEDİ HAYATA GÖÇMÜŞ TÜM ŞEHTİLERİMİZE, GAZİLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET , MEKANLARI CENNET OLSUN. DÜNYA TARİHİNE KAZIYARAK YAZDINIZ , 15 YAŞ, 50 KG VE ÜSTÜ TÜM YAŞAYANLAR İLE YAZDINIZ BU TARİHİ. MESHEP, IRK , HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN , OMUZ OMUZA SAVAŞARAK YAZDINIZ. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE,NE MUTLU BÖYLESİNE ŞEREFLİ ATALARA SAHİP OLDUĞUM İÇİN, NE MUTLU Kİ EMANETİ BİR SONRAKİLERE TESLİM EDEBİLMEK İÇİN ATALARIMIN HİSLERİNE SAHİP OLDUĞUM İÇİN....

nedimkolat

Moderator

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında Şehitlerimizin ruhu şad olsun.

bariskonor

Moderator

Şimdiki gibi hangi milletten, hangi ırktan, hangi dinden, hangi siyasal görüşten, hangi mezhepten olduğunuzu sormadığınız zaman bir vatan kurtulabiliyor. Bunları sormadan sadece canlarını vatan için verilen emirlere adayan tüm şehitlerimize, onlara yardım sağlayan, geri planda emeği geçen herkese ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, tüm kalbimle minnetlerimi, saygılarımı sunuyorum. Onlara layık olamadığım/ız için de çok utanıyorum.

Alper

Moderator

Tüm şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz.

SsTeam

Yönetici

Şehitlerimizin kanıyla sulanan vatan toprağı;Çanakkale

ÇANAKKALE

Binlerce yıllık şanlı tarihimizin bir başka altın sayfalarından olan Çanakkale Zaferi, herkese ders olmalıdır ve bu günlerin kolay kazanılmadığını bilmemiz açısından bir başka önemlidir

Ne mutlu ki böyle atalarımız var inandıkları değerler uğruna kahramanca çarpışıp, canlarını feda eden yüz binlerce şehidimiz.

Gittiler…

Binlerle, on binlerle, yüz binlerle gittiler…
Bu gün bu topraklar üzerinde namusumuzla yaşayabilmemiz için gittiler…
Bir 19 Mayıs günü, 12 saat içinde on bin’e yakın vatan evladı,
Çanakkale’nin kanlı siperlerine bir daha geri gelmemek üzere gittiler.

Gidin yiğitler! Gidin…

Giderken minarelerimi de götürün buradan.
Ya tüfek olsun Mehmet’imin elinde
Ya da Ertuğrul tabyasın da birer havan.
Veya birine Süleyman deyin, ötekine Sinan.

EY ŞEHİD OĞLU ŞEHİD,
İSTEME BENDEN MAKBER,
SANA AĞUŞUNU AÇMIŞ DURUYOR PEYGAMBER.

Bu Vatan için toprağa düşmüş, bütün şehitlerimize;

Allah (c.c)'dan Rahmet diliyorum...

Onlar için Fatihalar göndermeyi unutmayalım inşallah.

Allah (c.c) onlardan razı olsun….

YvzNazli

Moderator
Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın."
Allah (c.c) geçmişten günümüze bu vatan bu millet için savaşmış bütün şehitlerimize rahmet eylesin, bu vatan üzerindeki yapılan hain planları, bu vatanı bölmeye çalışan hainleri kahhar ismi şerifi hürmetine kahrı perişan eylesin.
Herkesin hayatında en az bir defa Çanakkale ye gitmesi gerektiğini düşünüyorum, oradaki maneviyat çok başka.

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nedimkolat

Moderator

Çanakkale Geçilmez

Gemilerde Seyir Defteri Bulunur. Bu Deftere Jurnal Denir.

Jurnal Gemi Seyirde yada Limanda İken Gemi ile Alakalı Bilgilerin Yazıldığı Defterdir.

Geminin Rotası, Hızı, Geldiği – Gideceği Liman, Vardiya Değişimleri, Hava Durumu ve. Bilgiler Not Edilir.

Bu Bilgiler Belirli Bir Düzende Jurnal da Tutulur. Kanal Boğaz ve Sığ Sularda Sürekli Güncellenir.

Örneğin Kilit bahar Bölgesi Geçildiğinde; saat: 15:30 Kilit Bahar Geçildi Yazılır.

İstanbul Boğazı Geçildikten Sonra saat: 05:00 İstanbul Boğazı Geçildi Yazılır.

Bu Tüm Dünyadaki Boğazlar için Aynıdır. ÇANAKKALE Hariç.!

Çanakkale Boğazı Seyri Tamanlan dıktan Sonra Jurnal a Saat: 21:00 Çanakkale ÇIKILDI

yada Saat : 21:00 Şehitlik Abidesi 2 Milden Selamlandı Yazılır.

Çünkü Bilirler ki :*ÇANAKKALE GEÇİLMEZ*!!!(alıntıdır)

102. yılında şehitlerimizin ruhları şad olsun.

*

34 HM 1267 TA1NDM

SsTeam

Yönetici
Bu vatanın nasıl kurtulduğunu anlamak için cannakeliyi ziyaret etmenizi ozellikle öneririm bir kere daha vatani toprağı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle saygiyla anıyorum.

tv'de seyrettiğim kadarı bile benim utanmama yetiyor..
onlarla gurur duyuyor..
ve onlar gibi olamadığımız için utanıyorum..
bizi affederler inşallah..
ruhları şad olsun..
rahmetle anıyorum..

dtandogan

Moderator
Çanakkale şehitliğini ilk olarak 1999 yılında ziyaret etmiştim. 2 yıldır Çanakkaledeyim. her misafirim gelmesinde gezdiriyorum. dilimin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışıyorum rehberlerden öğrendiğim kadarıyla. havalar az iyileştiğinde ziyaret etmek gerekir. özelliklede çocuklarla ziyaret şart. hatta birde rehber alıp gezilmeli. başka hiç bir yere benzemiyor. mutlaka yapılmalı bu ziyaret.