Bütün ssangyong kullanicilari... Bu güne kadar başlarina gelen sorunlari yazsinlar...

SsTeam

Yönetici
Merhabalar arkadaşlar. Markanın genel bir profilini çıkartalım istiyorum. Rexton, Korando, Korando Sports , Actyon Sports her modeli kullananlar bu güne kadar başlarından geçen her şeyi ve mümkünse hatırlıyorlarsa km de belirterek yada 10 aylıkken 1.5 yaşında iken gibi ayrıntılara girerek yazabilirler mi...

Hem sahip olanlar bilgilenmiş olur hem de almayı düşünenler için bir fikir verir.

(Buradan şu anlaşılmasın, genel de insanlar araçlarını kötülemek istemezler ve yanlı davranarak gizlemek isterler yaşadıkları sorunları. Burada amaç markayı kötülemek kesinlikle değil. Çünkü bugün (artık fabrikasyon ama) bir zamanlar tamamen el işçiliği ile üretilen jaguar bile bir sürü sorun hata yada arıza veren bir araçtı. Sonuçta bu araçlar kul yapısı ve mükemmel değil. )

En azından her markanın kronik zayıf olduğu yanlar vardır. Bunları bilip dikkat ederiz. Ve kaça ne kadar sürede tamir edildiğini öğrenmiş oluruz.

Örneklemek gerekirse...

* Sol stop lambam ve sağ ön park lambam aldığımdan beridir 3 defa patladı gibi. Yada geçen gün patronumun Mitsubishi ASX inin v kayışı ortadan iki parçaya bölündü. Araba stop etti. Bunun gibi sorunlar. yada otomatik şanzıman kaçırıyor manuel şanzıman vitese zor geçiyor gibi. Turbo arızası yaşadım şu kadara patladı yada garantiden değiştirildi. Servis kolaylık sağladı yada zorluk çıkartarak değiştirmek istemedi gibi.

Aklınıza gelen her ayrıntı. Belki kronik bir sorunu herkes yaşıyor ama hiç kimsenin haberi yok. Amaç bunu ortaya çıkarmak...

Hadi klavyeler çalışsın bakalım ne kadar çok şey öğrenirsek o kadar iyi.

NOT: Aracın Modeli ve Model yılını ve mümkünse kaç km de ve kaç yaşında olduğunu belirtmeyi unutmayın...

Saygılar ve verimli paylaşımlar...

SsTeam

Yönetici
Merhaba güzel bir konu olmuş. Sanırım ilk yazan da ben olacağım.
Aracım 2012 Korandosports 6MT - Siyah - Halftop - 11600 km.

2013 Aralık ve 2014 Ocak ayı içerisinde yaşadığım vites titreme sorunu vardı. Önce soğuk havalarda olduğunu düşündüm, fakat araç ısındığında bile yapmaya başlayınca soğukla alakası yoktur diye düşündüm. Araç sanırım 9500 lerde idi. Rolanti de bıraktığımda vites titreme yapıyor ve motor dan farklı bir ses geliyordu. Bunu da kesik kesik ama sık sık yapıyordu. Sonra bir kaç kez servise gittiğimde dile getirmiştim. Yazılım gelmesi için bir kaç gün beklettiler. Yükledikten sonra kesti. Şuana kadar pek bir sıkıntı yaşamadım. Sadece 2 kez tekrarladı. Oyüzden pek umursamadım.

Fakat aldığımdan beri bir sıkıntı demeyeyim artık; galiba bu araçların hepsinde var 1. ve 2. viteslere geçerken, özellikle araç soğukken zor geçiyor. Isındığın da ise problem yok. Onu da artık çok kafama takmıyorum.

SsTeam

Yönetici
Arkadaşım paylaşımın için çok teşekkürler. Genel de bir çok marka araç da soğukken 1. ve 2. vitese (1.vitese daha sert olur) takmak zor olabiliyor. Bunu daha önce bir servis görevlisi ile görüştüğümde vites dişlilerinin yapısından ve soğukken şanzıman yağının henüz katı olmasından kaynaklandığını söylemişti. Biliyorsunuz yağlar uygun sıcaklığa ulaştıklarında koruyucu ve kaydırıcı özelliklerini daha iyi yerine getiriyorlar. Isınınca incelen yağ ile birlikte kayganlık artıyor ve rahat geçiş sağlanıyormuş. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise bu soğuk ilk çalıştırma anlarında vitese çok sert davranmamak. Nazik ve dikkatli bir şekilde baskı uygulayarak vitesi geçirmek olduğunu da ekledi. Çok zorlanması veya sert ve ters bir hareket yapılması halinde şanzımana yada dişlilere hasar verebilirmiş. Tabi uzun vadede. Ama dediğim gibi bu bir çok marka ve farklı araçlarda görülen bir sorun. Burada bazı markalar daha ince yağ kullanarak bunu azaltmaya çalışabiliyormuş fakat bu defa da yağın kullanım ömrü kısalmış oluyor. O yüzden kafanıza takmanız gereken birşey olduğunu sanmıyorum. Hayırlı ve zevkli sürüşler diliyorum...

SsTeam

Yönetici
Benim yasadigim tek sorun rexton aracimin yagmurlu havalarda mazota su karistigi zaman gosterge panelinin en sagdan sola 2. Uyari isigi yaniyor arabami ilk aldigimda yakit testi yapip dibine kadar yaptigimda olmustu bir kere serviste degisti daha sonra yagmurlu havada dik rampa cikarken yapti 2 kere.

V

vedaterdönmez

Pardon anlayamadım yağmurlu hava ile mazota su karışmasının ne alakası var ??

SsTeam

Yönetici
bende anlamadım ama dik bir rampa çıkarken mazot arıza ısıgı yandı ve araç hata uyarısı verdi 3 kere sonra söndü bende önemsemedim

F

falken34

rextonda daha sıkıntı yaşamadım..sadece arazide derin bir yerden geçerken sağ ön camurluk içindeki far müdahale kapağı kırıldı..servisi beklemedim bi parça plastik kesip yapıştırdım..:D sonra servisten gönderdiler kapağı takmadım..hala çekmecede duruyor

SsTeam

Yönetici
Benim yasadigim tek sorun rexton aracimin yagmurlu havalarda mazota su karistigi zaman gosterge panelinin en sagdan sola 2. Uyari isigi yaniyor arabami ilk aldigimda yakit testi yapip dibine kadar yaptigimda olmustu bir kere serviste degisti daha sonra yagmurlu havada dik rampa cikarken yapti 2 kere.

Hocam benim de başıma bir kere geldi anlattığınız şey, servise gidip deponuzu söktürün ve temizletin derim. Benim başıma Citroen C5 de gelmişti ama sanırım sistem aynıdır. Farklı bir yerden mazot almıştım. Isparta ya gittim. Yokuş bir yere park etmeye çalışırken Yakıtta su var anlamına gelen bir uyarı ışığı yandı , 1-2 sn. sonra hemen söndü. Ben de tekrar aracı sarsarak (resmen hoplatarak ) kaldırdım. Tekrar yandı ve bir kaç saniye sonra yine söndü. Aracı düzlüğe saldım her hangi bir uyarı vermedi. Sonra yol desteği aradım. Geçici arıza da olabilir dikkatli bir şekilde servise gidin servis yetkilisinden de arayıp talimat alabilirsiniz dediler. Servise gittiğimde kahrolası OPET ten aldığım mazotta yaklaşık (bir depo fullemiştim) 3-3.5 litre su çıktı. Mazot filtresinde bir sensör varmış. Su girdiği zaman içeriye su dipte kalıyor, mazota göre yoğun olduğu için; fakat sallantı anında su çalkalanınca sensör suyu algılıyor ve uyarı veriyor. Eğer içeriye daha çok su girerse, ve filtrenin içi dolarsa enjektörlere mazot yerine su gitmesi tehlikesi var ki, motoru kucağınıza alıyorsunuz. Benim depom boşaltıldı. Enjektörler kontrol edildi. Bir şey olamadığı söylendi. Bu olayın üstüne yaklaşık 75-80 bin km daha kullandık arabayı, hiç bir belirti yada sıkıntı çektirmedi. Araçlar farklı ama şikayetler benzer. Muhtemelen teknoloji yakındır. O yüzden bir servise gidip ayrıntılı tetkik yaptırmakta fayda var...

İnşallah bir şey yoktur.

- - - Updated - - -

rextonda daha sıkıntı yaşamadım..sadece arazide derin bir yerden geçerken sağ ön camurluk içindeki far müdahale kapağı kırıldı..servisi beklemedim bi parça plastik kesip yapıştırdım..:D sonra servisten gönderdiler kapağı takmadım..hala çekmecede duruyor

Aracınızın model yılını ve kilometresini de belirte bilirmisiniz. Bu arada kaç ay yada yıldır kullandığınızı da. ( Eskiden 2012 girmeden 2011 yılın Eylül ayında 2012 model araç alınabiliyorduya o manada) Yada Mart 2012 den beri kullanıyorum gibi... ;)

korandosports

Moderator
Şuana kadar kasa gıcırtısından başka birşey gelmedi ama araç bugün yolda motor işaretini yaktı 5 sn ye sürdü acaba turbo lag mı ?

ali

Moderator
Şuana kadar kasa gıcırtısından başka birşey gelmedi ama araç bugün yolda motor işaretini yaktı 5 sn ye sürdü acaba turbo lag mı ?
Kasa gıcırtısı deyince , benim araçta hardtop kabin var. Yolcu kabini ile kasa arasındaki lastik conta esnemelerde ses yapıyordu. Bir kaç ay önceydi, bir arkadaş lastik gıcırtısı için
silikon spray önerdi. Aldım sıktım contanın üzerine, gerçektende ses gıcırtı falan kalmadı, bilginiz olsun.

ali

Moderator
Hocam benim de başıma bir kere geldi anlattığınız şey, servise gidip deponuzu söktürün ve temizletin derim. Benim başıma citroen C5 de gelmişti ama sanırım sistem aynıdır. Farklı bir yerden mazot almıştım. Isparta ya gittim. Yokuş bir yere park etmeye çalışırken Yakıtta su var anlamına gelen bir uyarı ışığı yandı sonra 1-2 sn. sonra hemen söndü. Ben de tekrar aracı sarsarah (resmen hoplatarak ) kaldırdım. Tekrar yandı. Aracı düzlüğe saldım her hangi bir uyarı vermedi. Sonra yol desteği aradım. Geçici arıza da olabilir dikkatli bir şekilde servise gidin servis yetkilisinden de arayıp talimat alabilirsiniz dediler. Servise gittiğimde kahrolası OPET ten aldığım mazotta yaklaşık (bir depo fullemiştim) 3-3.5 litre su çıktı. Mazot filtresinde bir sensör varmış. Su girdiği zaman içeriye su dipte kalıyor mazota göre yoğun olduğu için fakat sallantı anında sensör suyu algılıyor uyarı veriyor. Eğer daha çok su girerse içeriye mazot yerine enjektörlere su gitmesi tehlikesi var ki motoru kucağınıza alıyorsunuz. Benim depom boşaltıldı. Enjektörler kontrol edildi. Birşey olamadığı söylendi. Bu olayın üstüne yaklaşık 75-80 bin km daha kullandık arabayı hiç bir belirti yada sıkıntı çektirmedi. Araçlar farklı ama şikayetler benzer. Muhtemelen teknoloji yakındır. O yüzden bir servise gidip ayrıntılı tetkik yaptırmakta fayda var...
Teşekkürler, güzel bir açıklama.

SsTeam

Yönetici
Sanırım çok sorunsuz bir araç markası Ssangyong... Bu kadar kusursuz olduğunu tahmin etmiyordum... :D:D:D

SsTeam

Yönetici
Şu ana kadar 3 tane problem ile karşılaştım.
1. Aracım otomatik ; Motor Sıcakken Gaza biraz sert basmamdan kaynaklı ani vites geçişlerinde arkadan şiddetli bir vurma yapıyordu. İlk servise götürdüğümde yazılım ile alakalı diyip güncelleme yapıp verdiler aracı ve problem motor ısınınca tekrarladı. İkinci kez götürdüğümde ise detaylı bir incelemeden sonra Fren müşürü arıza veriyor diyip değiştirdiler , Problemde ortadan kalktı.
2. İç sirkülasiyon kapalı iken aracın kaloriferinden bir tırlama sesi geliyordu. Servise götürdüğümde yaprak sıkışmış içeride diyip çıkarttılar ve Problem çözüldü :)
3. Araç gaz yememe problemi oldu ve motor ışığı yanmaya başladı. Bilgisayara bağlandığında "Krank Mili Sensörü" arızalanmış diyip değiştirdiler ve bu problemde çözüldü.

Çok şükür şu anda araçta ne motorda ne de yürüyen aksamında bir problem yok ama Yollardan kaynaklı mı biliyorum sürekli aracın balansında bir problem oluşuyor. Sonradan takma bir jant yok orjinal ne ise onunla kullanıyorum ama bu konudan çok şikayetçiyim. Herhalde gidip adam gibi bi jant alıcağım bu gidişle :)

legionee

Moderator
5 gün önce seyir halindeyken araç birden gaz yememeye başladı. 1500 'devirle 2000 arasında hapsoldu ibre ve motor arıza lambası yaktı. Ayağımı gaz pedalından çekince lamba sönüyor, gaza basınca lamba tekrar yanıp 2000 devirde araç gaz kesiyordu. P 1124 kodlu arıza tespit edildi. Arıza kodu silinip test sürüşüne çıkıldı beraber ve o sırada fren pedalına basılmadan vitesin değiştiğini farkettik. Sorun fren müşürünün çok yakın olmasıymış; müşür aralığı artırılıp vites geçişleri yine fren pedalı kontrolüne alınınca 2. deneme sürüşünde sorun tekrarlamadı.

O

orçun81

Bende de geçenlerde airbag lambası yandı. Servise gittim; kemer sesi otmesin diye demir dandik bi toka takiyordum ve tam oturmuyordu. Ondan kaynaklanmis hata kodunu sildiler daha iyi bir toka bulup işi çözdüm

2012 Q paket korando sports aracım bu aracın sıfır degeri 74 milyar sizin bana ikinci elde sundugunuz deger 35 milyar peki size sorarım bir araç bu kadar deger kaybeder mi. ve ben aracımı special edition olarak değiştirmek istedim

Ben de 2 ayrı araçta problemim vardı;
1- 2010 Actyon Sports (Otomatik Vites) araçta yüksek devir ve yüksek hızda titreşim yapıyordu, sanki lastik balon yapmış veya aşırı çamur sıkışmış gibi balans yapıyordu.
Kaç kez servise gitti geldi, Otm. Şanzumanla ilgili bir iki parça değişti olmadı, en sonunda Şanzuman Tork Konvertörü parçaları değişti, düzeldi. Tabi bu zamana kadarki işlemler Garantiden yapıldı. Sonrasında garanti bittikten sonra aynı arızayı yineledi, yine Tork Konvertörü işlemi yapıldı, ama bu sefer cebimizden karşıladık Garanti bitti diye (800TL). Ondan sonra tamamen düzeldi.

2- 2012 Rexton (Otomatik Vites) - şu anki aracım- araç yine yüksek devirde aniden gaz kesiyor. Kenara çekip Stop edip tekrar çalıştırınca da düzeliyor.
Hem İzmir'de hem Denizlide cihaza bağladılar; EGR arızası çıktı. Neyseki garantiden EGR cihazı değişti, ilk yola çıktığımda arıza tekrar baş gösterdi. Yani gereksiz bir değişim oldu. Şimdi artık tekrar program yüklenecek dediler, arabanın boş kaldığı bir gün olmadığı için böyle kullanıyorum, bakalım sonu ne olacak.

YvzNazli

Moderator
2008 Model Kyron 60.000km.
marşa basınca 5 sn kadar titriyor ve stop ediyordu ikinci marşta çalışıyordu.
Servise gittik önce debriyaj müşürü değişti bi müddet sonra tekrar sorun baş gösterdi servise gittik akü değişti sorun çözüldü.
Araç motor arıza lambası yaktı. Bayramda servis kalabalıktı dışarda PC bağlatıp baktık Egr hatası çıktı. Araçta çekişten düşme gaz yememe gibi bi sorunda yoktu. Işık tekrar yanmadı ancak biz servise gidip 300tl gibi komik bir rakama komple(depo söküldü temizlendi,turbo temizlendi, egr temizlendi, egzoz sistemi temizlendi) kurum temizliği yapıldı bir daha yakarsa egr değişecek denildi. 61500km memletten dönerken ışık tekrar yandı servisi aradım sorun olmaz gelince bakarız dediler (daha 500km var).. Başka bişey olabilir endişesi ile yol üstünde oto elektrikçide arabayı bilgisayara bağlattık tekrar egr çıktı södürdük 63.000km de daha yanmadı. Servise gittim işlem için değilde sohbet etmek için. Olur dediler yakıttan dolayı anlık olarak yanabilir.
Ssangyong da servis fiyatlarına hastayım piyasadaki en uygun yetkili servis olduğunu düşünüyorum(arkadaşımda 3silindir accent vardı sadece depo temizliğine bin lira para istemişti hyundai). vw grubundan araba almaya gidiyorsun adamlar alırsan almazsan alma biz illa birine çakarız bunu havasındalar. İlgi alaka sıfır.
ssanyong serviste güler yüz ve memnuniyet harika. test sürüşü için satış sorumluları çok kibar insanlar. bence ssangyong bu fiyata göre piyasanın en iyisi.
2008 Kyron 4x2 boya değişen yok ilk sahibinden. faturası dahil tüm evrakları duruyor. 38.oooTl. bu fiyata bomboş dacia satıyorlar :chuncky: