Bridgestone dueler a/t lastikler

ugurdeniz

Moderator
BRİDGESTONE DUELER A/T LASTİKLER var aracımda . 16 inç .

karda bugün hiç nazlanmadı , fren desen fren , yola hakimiyet desen hakimiyet.
yokuş bayır bana mısın demedi mübarek.

bu tür arazi araçları için 4 mevsim kullanılabilen lastik bunlar. ama karda da çok iyidirler.

kış lastiği de oldugunu gösteren kanıtı : lastiğin jantla birleştiği yerde M+S yazanlar böyleymiş ; ki bende yazıyor.

şiddetle olmayana tavsiye ederim.

oguzhan

Moderator
ugur abi ben de lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum 18 inç var çok geniş kaçıyor hankook icebear lastikler var daha fazla deneyemedim ama değişirmeyi düşünüyorum çamurda falan hiç etkin değil. ne alsam diye düşünüyorum bf goodrich at yi de çok öneriyorlar sen ne düşünüyorsun ?

SsTeam

Yönetici
Bizim lastiklerin çogi Bf tavsiye ediyolar ama ugurun desiginse yabana atmmknlazm

Oğuzhan YILDIRIM

ugurdeniz

Moderator
beyler bayanlar : )
lastik olayı çok önemli konu. bilirsiniz , 2 ton aracı asfalta bağlayan köprü gibiler.
araç ne üretirse üretsin eğer doğruu-iyi lastiğe sahip değilseniz , hiç bir halt olmuyor.
mesela 200 bin euro'luk bir mercedes de eğer kış lastiğine sahip değilse oldugu yerde patiden başka bir halt yemez.
anladınız mesajı.
konuya döneyim.
çamur olayı çok farklı bir konu bana kalırsa.çünkü çamur krem gibi bişey batmasa bile araç çamurda patinaj yapıyor çıkamıyor.
karda tutunmakdan , yağmurlu yolda viraja filan girmekten çok daha farklı bir konu oldugundan çamur için alacaksan çamur lastiği alacaksın . ; ki , sırf bu lastiklerle de şehir içi ne kadar uygun olur. pek taraftarı değilim.masrafı da cabası.
üstteki dedikleriniz de iyi lastiklerdir. öneririm. fiyatlarını bridgestone dueler ile kıyasla , düşük olanı bul al derim.
ama ben brid. duler kullanıyor oldugumdan ve demin istanbula yağan aralıksız kardaki dinamikliğine de baktıgımdan bunu da önereceğim sana.

senin lastikler hakikaten çapı büyük. ayrıca ince yanaklı. bu demek oluyorki ,darbe emişin az oluyor.
yani sen de başka bir konuda avdan araziden filan bahsetmiştinya , anladıgım kadarıyla hıza değil de toprağa tarlaya araziye daha meyilllsin.
bu yüzden bütçen el veriyorsa 16 inç 4 lastik al. lastiklerin jantla birleştiği yerde m+s yazısı olsun.
mevcut lastiklerini de ilana koy, satarsın.

şu çamur olayı :
hani üstte çamurla ilgili görüşümü belirttim ve dedimya çok çamura filan giriyorsan çamur lastiği al diye ama bu seferde maliyetin artacak ve de ş.içi asfaltta filan çok çok olmayacak diye ,,, işte bunun için bir alternatif konu açacağım, orada buluşalım (konu adı : kar & çamur paleti )

oguzhan

Moderator
abi kesinlikle çok haklısın ben de aynı senin gibi düşünüyorum bugün denedim biraz daha gerçi bugün biraz buzda vardı orası ayrı performansı fazla beğenmedim hafif gaz kestiğim an kalıyor ve kalkmıyor lastikler çok geniş aynı zamanda yakıt artıyor ve sarsıntı fazlalasıyor o yüzden 16 ya düşürüp dar yanaklı lastik alacağm çok teşekkür ediyorum emek verip de düşüncelerini paylaştığın için ben de senin lastikten alacağımm büyük ihtimalle genellikle şehiriçinde kullanıyoruz ava gitsek de öyle çok zor arazilere girmiyoruz girsek bile goodyear işimizi görür diye düşünüyorum.

ugurdeniz

Moderator
dostum, dar yanak alırım demişsin de ,, kalın yanağı öneririm . yanak ne kadar kalınlaşırsa darbe emişi artar. ; vuruntuyu daha emer.
bu arada sana 16 jant da lazım olacak. buldun mu ?

oguzhan

Moderator
abi dar yanak derken yanlış anlattım galiba lastik yüzeyi dar olacak yani yanak uzunluğu uzun olacak lastik tabanı dar olacak henüz bulamadım abi internetten satanlar var gerçi ama hala araştırıyorum

cavdare

Moderator
sana 215*80* 16 bridgestone dualer at vereyim---ben 245-75-16 ya geçmeyi düşünüyorum...

oguzhan

Moderator
225 75 16 yada 215 75 16 almayı düşünüyorum ama bu mevsimi atlattık gibi birşey av bitince fazla da gerek kalmıyor lakin seneye kesinen değişiyorum lastik ve jantları abi max. 2200 falan olur ama lastikleri 0 almak lazım

abi banada bi yardım edin bari bende korando sport var üzerinde 4 mevsim lastik var ama memnun değilim ıslak yolda ve toprakta çok patinaj yapıyor bende dualer almak istiyorum aracı biraz yükseltsem ve dualer taksam nasıl olur biyere sordum takoz kullanarak ve 235*70*16 süper olur dedi sizlerin fikirleri nelerdir

V

vedaterdönmez

Benim araçta var Falken34 un aracında var adminimiz in aracında var baya yukseltme ysptik