beyler bayanlar : )
lastik olayı çok önemli konu. bilirsiniz , 2 ton aracı asfalta bağlayan köprü gibiler.
araç ne üretirse üretsin eğer doğruu-iyi lastiğe sahip değilseniz , hiç bir halt olmuyor.
mesela 200 bin euro'luk bir mercedes de eğer kış lastiğine sahip değilse oldugu yerde patiden başka bir halt yemez.
anladınız mesajı.
konuya döneyim.
çamur olayı çok farklı bir konu bana kalırsa.çünkü çamur krem gibi bişey batmasa bile araç çamurda patinaj yapıyor çıkamıyor.
karda tutunmakdan , yağmurlu yolda viraja filan girmekten çok daha farklı bir konu oldugundan çamur için alacaksan çamur lastiği alacaksın . ; ki , sırf bu lastiklerle de şehir içi ne kadar uygun olur. pek taraftarı değilim.masrafı da cabası.
üstteki dedikleriniz de iyi lastiklerdir. öneririm. fiyatlarını bridgestone dueler ile kıyasla , düşük olanı bul al derim.
ama ben brid. duler kullanıyor oldugumdan ve demin istanbula yağan aralıksız kardaki dinamikliğine de baktıgımdan bunu da önereceğim sana.
senin lastikler hakikaten çapı büyük. ayrıca ince yanaklı. bu demek oluyorki ,darbe emişin az oluyor.
yani sen de başka bir konuda avdan araziden filan bahsetmiştinya , anladıgım kadarıyla hıza değil de toprağa tarlaya araziye daha meyilllsin.
bu yüzden bütçen el veriyorsa 16 inç 4 lastik al. lastiklerin jantla birleştiği yerde m+s yazısı olsun.
mevcut lastiklerini de ilana koy, satarsın.
şu çamur olayı :
hani üstte çamurla ilgili görüşümü belirttim ve dedimya çok çamura filan giriyorsan çamur lastiği al diye ama bu seferde maliyetin artacak ve de ş.içi asfaltta filan çok çok olmayacak diye ,,, işte bunun için bir alternatif konu açacağım, orada buluşalım (konu adı : kar & çamur paleti )