Bridgestone A/T694 255/60/18 Lastik Alımı Hakkında

SsTeam

Yönetici
Merhaba arkadaşlar malum kış yaklaşıyor kar düşmeden lastikleri almayi düşünüyoruz fakat fiyatlar yüksek eğer ki toplum alım yapar isek örneğin 5 veya 10 araba için pazarlıkla fiyati daha makul hala getirebiliriz böylelikle herkesde lastik ni en uygun fiyata almış olur.

Katılımları bekliyoruz

Admin - Rexton 2013 - İsmail dilme

V

vedaterdönmez

Cevap: Toplu lastik alımı hakkinda

Bende alicam abi

cavdare

Moderator

ben geçen sene aldım bridgestone blizzak..yanlış hatırlamıyorsam 380 tl civarı idi...tavsiye ederim...yazın erzurumdaki bridgestone den fiyat sordum( internetten 275 tl ye aldığım bridgestone dualer at lastikler için ) fiyatları internetten da uygundu...bridgestone yi internetten değil de büyük bayilerden sormanızı öneririm...şimdiden kazasız belasız bir kış geçirmenizi dilerim...

F

falken34

bu adreste karşılaştırma yapabileceğiniz bir lastik hesaplama aracı mevcut..
http://www.kouki.co.uk/utilities/visual-tyre-size-calculator
hesaplama yaparken şu kriterleri unutmayalım..
bizim aracın orjinal lastikleri 255-60-r18..lastiğin dış çapı 76cm.
bizim araçların davlumbazına sığabilecek en büyük çap 80cm..

atalas da maxxis at771 lastik sordum..265-75-r18 lastikl 350tl fiyat verdi..
fakat bu lastiğin dış çapı 82cm..yükseltme olmadan bu lastik bizim araçlara olmaz..
diğer bir model ise maxxis at771 255-55 r18 325tl..bu lastiğin dış çapı da 74cm.bu biizm araçlara olur fakat lastik orjinalden 2 cm ufak..
bu da aracın altını yere yaklaştırır..

F

falken34

ben geçen sene aldım bridgestone blizzak..yanlış hatırlamıyorsam 380 tl civarı idi...tavsiye ederim...yazın erzurumdaki bridgestone den fiyat sordum( internetten 275 tl ye aldığım bridgestone dualer at lastikler için ) fiyatları internetten da uygundu...bridgestone yi internetten değil de büyük bayilerden sormanızı öneririm...şimdiden kazasız belasız bir kış geçirmenizi dilerim...

hocam o lastikler şu an 480tl...18 lastikler çeyrek altından daha hızlı değerleniyor...:D

baturalpoghan

Moderator

Maxxis lastik önermem, önceki arabamda kullanmıştık, kaliteli değil açıkçası, yüksek hızlarda da araba zorlanıyordu, ilk başta hiç yol tutmuyordu hatta lastiğin bir katmanından sonra yol tutmaya başlamıştı enteresan bir şekilde. Sanırım lastiğin en üst katmanını dandik malzemeden sarıyorlar. A/T'de nasıldır bilemem ama genel olarak tavsiye etmem.

Benim actyon sports'umda Bridgestone Dueler 225/75/16 A/T lastik var. Açıkçası memnunum iyi de yol tutuyor. Tabi ki A/T olunca son hızımda 210ken 170e düştü.

Kumho'nun A/T'leri nasıl acaba

Fena değil. Benim A.S.4x4'ün üzerinde (stok) takılı geldiler. (225/75/16)
6. yıla girdik. Patinajlarda pek ötmez. Agresif kullanımıma bağlı olarak sadece aşındılar. Ama sıradan bir lastikçiye gider sorarsan "kumho'yu ***ret abi yaramaz sana petlas verelim" felan der, hazır ol.

Kısacası memnun kaldığım bir marka. Ama bir sonraki tercihim BF olacak.

baturalpoghan

Moderator

Fena değil. Benim A.S.4x4'ün üzerinde (stok) takılı geldiler. (225/75/16)
6. yıla girdik. Patinajlarda pek ötmez. Agresif kullanımıma bağlı olarak sadece aşındılar. Ama sıradan bir lastikçiye gider sorarsan "kumho'yu ***ret abi yaramaz sana petlas verelim" felan der, hazır ol.

Kısacası memnun kaldığım bir marka. Ama bir sonraki tercihim BF olacak.

Evet abi orjinal lastikleri bende de toplamda 5 yıl gitti. Çok iyi lastikmiş gerçekten

SsTeam

Yönetici

Sevgili Üyelerimiz Toplu lastik alımı için cumartesi kenan kardeşimizin mekanın da buluşup toplu olarak lastik almaya gidecegiz ve pazarlıkla katılım sayısı da çoğalır ise çok uygun fiyata lastik almış olacağız tüm üyelerimize duyulur.

Buluşma adresi ve saati perşembe günü siteden duyulucak duyan duymaya na iletsin

benim 2009 aracın üzerindeki 18" olarak Hankook marka var ve aşırı yıpranmış ve eskimiş olduğu için değiştirmeye karar vermiştim ve uzun süre lastik araştırdım.

araç üzerindeki lastiklerin daha kullanılabilecek durumu olmadığı için sadece kış lastiği alamam dedim en iyi iki set lastik alacak durumum yok şu anda en iyisi yazında kışında şimdilik bir şekilde beni idare edecek birşeyler baktım ve Kumho KL 21 veya 51 için düşündüm

dün Bursa da bir bayiden Marshal ( Kumho nun ABD markası ) 265/60/18 KL 21 modelinden sipariş verdim 350 TL adet , bugün takılacak , üzerindekiler ise 255/60/18 idi

iz genişliğini 10 mm , yanak yüksekliğini ise 6 mm kadar arttırdım

V

vedaterdönmez

[emoji3] [emoji3] [emoji6]

V

vedaterdönmez

Abi jantlar 10 numara duruyo ama 18 de böyle bi jant yok

SsTeam

Yönetici

Lastik konusunda polis arkadaşımla görüştüm karlı havalarda binek araçlarda da zorunlu olduğunu bir kaza olduğunda polis lastiklere bakmaya akıl eder ise bizim lastiklerde kar lastiği değil ise küsür oranı aleyhimize oluyor tabi söylede bir gerçek var istanbula yılda 15 gün kar yağıyor buz yapıyor o kadar zaman için kar lastiği alınır mı alınmaz mi karar kişinin isfiyatina bağlı açıkçası ben at lastik alma taraftariyim herkes açık ve net olarak almak istediği lastiğe net olarak karar versin cumartesi gidelim kar lastiği almak isteyenin yanında olalım ordanda önceden konuştuğumuz bir lastikciye gidip at lastik almak isteyenlerin lastiklerini alalım lastik konusunu kapatalım.

V

vedaterdönmez

Cumartesi görüşürüz o zaman