Beyaz Ejderim Areneda Kozlarını Paylaşıyor :)

SsTeam

Yönetici
Cevap: 34KG2425 Beyaz Ejderim

Maşallah Allah kazasız belasız ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin.

SsTeam

Yönetici

Tsk ederim miles sende bu konuda otomobilinizi tanitin bolumunde aracin fotograflarini cekip koyabilirsen iyi olur.

SsTeam

Yönetici

Tsk ederim miles sende bu konuda otomobilinizi tanitin bolumunde aracin fotograflarini cekip koyabilirsen iyi olur.
İşte işin en trajikomik halide o ben henüz Ssangyong alamadım :( baktığım araçlar var ama onlarında sahipleriyle anlaşamadım.

F

falken34

İşte işin en trajikomik halide o ben henüz Ssangyong alamadım :( baktığım araçlar var ama onlarında sahipleriyle anlaşamadım.

birde ikinci elde para etmez deniyor ya bunu anlamıyorum..adam satmak istese 3 kuruş altına her türlü satar...demekki piyasa yapmaya başlamış araba..

SsTeam

Yönetici

Size katiliyorum falken34 arac her gecen gün daha fazla trafikte gorunuyor ve insanlarin dikkatini cekiyor boylelikle aracin marka degeri yukseliyor sticker calismasi bitince aracima ve fanlarin araclarinda yapistirinca insanlar gordukce dikkat cekicek ve hergecen gun biraz daha fazla taninicak araclar,

SsTeam

Yönetici

hayırlı olsun muazzam bir makine yollarda gordukce icim gidiyor :) diger aracım meganı verip rexton alsam diyorum bu sefer duramam araziye sokarim yazik olur
actyon sports alana kadar sabredecegim ..

SsTeam

Yönetici

Aynen size Katiliyorum bende araci araziye sokmaya kiramiyorum cok naif nazik bir arac gibi geliyor insan kiyamiyor :)

SsTeam

Yönetici
tşk ederim. awd tam olrak ne olduğunu bilmiyorumdum öğrendim fakat benim araçta varmı emin değilim falken34 bilebilir ama.

Bu sistem aslında 2WD yani iki çeker sistemdir. Ancak aracın zorlandığı durumlarda devreye girer ve çalışma prensibi 4WD sistemine göre mekanik değil elektroniktir.

Eğer
aracınızönden çekiş sistemine sahipse normal şartlarda motor gücünün %100′ü ön aks miline aktarılır. Olur da ön tekerler patinaj atmaya başlarsa ön aks milinden kaybedilen gücün bir bölümü elektronik bir sistem ile arka aks miline aktarılır. Bu durumun 4WD sistemden farkı, 4WD olası bir zorlanmadurumunda motor gücünü öne ve arkaya eşit miktarda dağıtırken, AWD sistemi ise ön aks milinde kaybedilen gücün kimi zaman %90′ını bile arka aks miline aktarabilmesidir. Yani bir dengesizlik söz konusudur. Bu nedenle AWD sistemleri 4×4 olarak adlandırılamaz. Diğer birfarklılık ise AWD sisteminde 4 tekerin birbirinden bağımsız hareket edebilmesidir.

SsTeam

Yönetici
BENIM ARACIM REXTON-W 2013 4*4 PLT AT.. DİĞER ARKADAŞLARINKİ GİBİ YANİ BEYAZ VE İÇİ BEJ...:rolleyes:

cavdare

Moderator
öncelikle aracınız hayırlı olsun..yeni gördüm biraz geç oldu...ALLAH kaza bela vermesin..
ssangyonglar isteğe bağlı 4 çeker sistemine sahip...dolayısı ile aracınız da 4 çeker sistemi varsa bunun ne zaman aktif olacağına siz karar verirsiniz...
awd ler 4 çeker ile hareket eder, belirli bir hızın üstünde otomatik olarak 2 çekere geçer, araç ihtiyaç duyduğu anda kendisi otomatik olarak 4 çekere geçer,
normal kullanım koşullarında yakıt miktarı isteğe bağlı dört çekerlere göre daha fazladır..
arazi için isteğe bağlı dört çeker daha iyidir. awd lerde takviyede yoktur. bizim araçlarda var..buda ekstra zorlu koşullar için birebir..
4*4 bir araç alıpta araziye çıkmamak olmaz- araç öbür tarafta hakkımı vermedi diye sizden davacı olur :)
size tavsiyem bir an önce aracı yükseltip araziye girin...aracınızı daha çok sevdiğinizi göreceksiniz...