Barış bey,
Benim pert olan Transporterim T4 kasa idi yani, yeni kasalardan bir önceki kasa. Ve en çok tutulan hala hastalık derecesinde meraklısı olan bir kasadır T4. 2003 senesinde sıfır cityvan olarak almış sonra içini vip yaptırıp minibüse çevirmiştim. Benimde o seneler Alman kurt köpeğim vardı, zaten o aracı almamdaki en büyük etken köpeğim olmuştur. Sonra araca çok alıştım ve 2014 Aralık ayına kadar kullandım. Kaza yapmasaydım hala kullanıyor olurdum. 2003 senesinde Doğuş bu araçları çıplak satıyordu neredeyse radyo teyp bile bir lütuftu airbag şöför tarafında bile yoktu. Benim kazamda airbag olsaydı gögüs kemiğim kırılmazdı. Ama T4 ün yol tutuşu yola oturuşu inanılmazdır. Yeni kasalarda T5,T6 da ne yazıkki bu yol tutuşu yakalayamadılar. Uzun yolda hiç yormaz görüş alanı çok iyidir, Dikiz aynalarını boyutları çok iyi ve geri gitmek bir o kadar kolaydır. Servis eğer iyi bir özel servis bulmuşsanız çok uygundur. Ben 10 bin bakımını 150 Tl civarı yaptırıyordum. Eger iyi kullanır bakımını aksatmazsanız motor yapmadan 1.000.000 km dahi yapan olduğu söyleniyor. fakat farklı katagoride arabadı.
Kayron la tecrübem çok fazla olmadı ama donanım olarak çok üstün boyut olarak gerek yükseklik gerek eni boyu çok fazla fark etmiyor.Dönüşlerde ön direkler görüşü biraz kısıtlıyor gibi ama çok etkili değil. Kullanımı çok zevkli fakat direksiyon biraz yumuşakmış gibi geldi . Sürat arttıkça sertmeşmiyor ,yumuşak kalıyor buda biraz tedirgin etmiyor değil . Yakıt durumu uzun 29 kuruş civarı yaktı üstelik sürat yaptığım halde ,şehir içi kullanımı da hesaplamadım ama çeyrek depo harcamışım 250 km olmuş. Araba koltuğuna oturunca güven veriyor. Kapıların açılması kapanması bile tank gibi araba izlenimi yaratıyor. Ama özellikle dikkat ettiğim konu kullanılan saç kalın ama galvanizli değil en ufak bir taş izi bile onarmazsanız hemen pasa dönüyor . Bunu baktığım diğer bütün araçlarda da gördüm aldığım araç da da paslanma var ,ufak bir sürtme var ilgilenilmemiş hemen paslanmış yarın kısmetse servise götürüp baktıracağım. düşük süratlerde motor sesini içeri biraz veriyor euro4 motor olamsından dolayı (euro5 motorlarda ses yok denecek kadar az ) , fakat sürat artınca ses azalıyor, 5 vites az geliyor 6 vites olsa tadından yenmez. Yol sesi yok denecek kadar az ama kapı aralarından rüzgar sesi biraz geliyor. Süspansiyon gayet yumuşak konforlu sürüş sunuyor. Koltuklar oldukça sert geldi. Kullanılan deri çok kaliteli değil iyi bakmazsanız çok kısa sürede yıpranması kaçınılmaz. Uzun boylu bir şöför kullansa dahi arkada yeterli diz mesafesi var sıkışıklık olmuyor ama arka koltuklar geriye yatmıyor

Korondo sports kamyonet olmasına rağmen arka koltuklar bir yere kadar yatıyor????) Bagaj hacmi çok yeterli arka koltuklar 2 parça ikisi de öne yatıyor.Öne yatmış durumda rahatlıkla 2 kişi arkada yatabilir.
Barış bey benim şuana kadar edindiğim izlenimler böyle. Daha araziye çıkmadım ne olur bilemiyorum. Ama bu fiyatlara bu özelliklerde araba bulmak çok zor kullanım amacınıza uygunsa alınabilir bir araba.
Eger Kyron almasaydım alacağım araba buydu :koomikcocuksimiles7:koomikcocuksimiles7:koomikcocuksimiles7
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...n-kilometre-multivan-hatasizz-195198686/detay