Beyaz ejder Kyron 2011 4x4

bariskonor

Moderator
Nail Bey
Plakayı değiştirmemişsiniz. Değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Değişmeyecekse, herhangi bir sorun çıkıyor mu?

Neden gözükmüyor anlıyamadım . Çözünürlülüğü yüksek olduğu için olabilir mi acaba ,tekrar yüklemeyi deneyeyim. Barış bey plakayı değiştirmiyeceğim , Manisa'lı olarak dolaşacağıım:courage:. Noter satış da plakayı değiştirip değiştirmiyeceğinizi soruyor eğer değiştirmek istiyorsanız 100 küsür tl fazla ödüyorsunuz plakayı değiştirmek istediğiniz ilde plakayı bastırıp emniyete mühürletip değiştiriyorsunuz.

Farlkı bir ilin plakası ile dolaşmanın hiç bir sorunu yok .Hatta bana göre avantajları var . Sigorta ve kasko büyük şehirlerin dışındakiler daha ucuz oluyor fakat ben yeni yaptırdığım içim söylüyorum ikamet adresiniz önemli plaka Manisa ikamet İstanbul ise aynı istanbul plaka gibi ücret ödüyorsunuz..

Sonunda resimleri yükleyebildim . Sağ tarafdaki RESİM/DOSYA YÜKLE butonundan deniyordum olmuyordu. Acemilik işte :courage::courage:

V

vedaterdönmez

Maaşallah çok güzel görünüyor Allah kaza bela vermesin hayırlı olsun inşallah

bariskonor

Moderator
Valla çok beğendim. Tertemiz gözüküyor dışarıdan da içeriden de... Beyaz Kyron'a ayrı yakışıyor zaten bana göre. İçi açık renk olunca da oldukça aydınlık oluyor. Gönlünüze göre mutlulukla güvenle kullanın. Transpoter'a göre çok daha havalı.... :)

Teşekkür ederim. Daha güzeli sizlerin olur inşallah. Açık renk gerçekten çok ferah ama bir o kadarda kullanımı dikkat gerektiriyor. Siyah kirleri saklıyor o bakımdan daha kullanışlı. Bej olunca temizlemesini ve bakımını da öğrenmek gerekiyor.

bariskonor

Moderator
Kesinlikle... Benim arabamın bej kumaş kaplama, iç plastiklerin çoğu da bej. Hem çocuk hem de köpek olunca biraz zorlanıyoruz biz de. Kumaş olunca, temizlik daha zor. Deri daha kolay kir bırakıyor. O yüzden de acil bir durum olursa örtmek için yine bej bir battaniyemiz var.
Transporterdan sonra hoşunuza giden gitmeyen ne var? Transporterin en iyi yönü görüşü çok genişti. Aynalar çok uygun manevraya. Dönüş turu çok iyidir. Kyronun özellikleri nasıl? Kasiste sallaması, park yapmak, burnunun biraz önde oluşu, ses izolasyonu?

V

vedaterdönmez

Barış bey Rexton dan önce bende de transporter vardı. Transporter dan inip rextona binince ilk başta suv araca alışık olmadigindan olsa gerek güven vermedi bana bir de minibüs olduğu için içi daha genisti

bariskonor

Moderator
Bu da güzel gözüküyor. Jantlar çok güzel.
Tabii bir minibüsle kıyaslanamaz hiç bir araç iç genişliği olarak. Babamda da vardı daha eski modelinden. Park kabus olsa da birçok kişi aynı anda yolculuk yapılıyordu. Ama 4x4ün de ayrı güven veren durumu olsa gerek. Yolda kalma gibi bir durum neredeyse söz konusu değil. Ne asfaltta, ne de şartları çok zorlamadıkça toprakta.

Barış bey,
Benim pert olan Transporterim T4 kasa idi yani, yeni kasalardan bir önceki kasa. Ve en çok tutulan hala hastalık derecesinde meraklısı olan bir kasadır T4. 2003 senesinde sıfır cityvan olarak almış sonra içini vip yaptırıp minibüse çevirmiştim. Benimde o seneler Alman kurt köpeğim vardı, zaten o aracı almamdaki en büyük etken köpeğim olmuştur. Sonra araca çok alıştım ve 2014 Aralık ayına kadar kullandım. Kaza yapmasaydım hala kullanıyor olurdum. 2003 senesinde Doğuş bu araçları çıplak satıyordu neredeyse radyo teyp bile bir lütuftu airbag şöför tarafında bile yoktu. Benim kazamda airbag olsaydı gögüs kemiğim kırılmazdı. Ama T4 ün yol tutuşu yola oturuşu inanılmazdır. Yeni kasalarda T5,T6 da ne yazıkki bu yol tutuşu yakalayamadılar. Uzun yolda hiç yormaz görüş alanı çok iyidir, Dikiz aynalarını boyutları çok iyi ve geri gitmek bir o kadar kolaydır. Servis eğer iyi bir özel servis bulmuşsanız çok uygundur. Ben 10 bin bakımını 150 Tl civarı yaptırıyordum. Eger iyi kullanır bakımını aksatmazsanız motor yapmadan 1.000.000 km dahi yapan olduğu söyleniyor. fakat farklı katagoride arabadı.

Kayron la tecrübem çok fazla olmadı ama donanım olarak çok üstün boyut olarak gerek yükseklik gerek eni boyu çok fazla fark etmiyor.Dönüşlerde ön direkler görüşü biraz kısıtlıyor gibi ama çok etkili değil. Kullanımı çok zevkli fakat direksiyon biraz yumuşakmış gibi geldi . Sürat arttıkça sertmeşmiyor ,yumuşak kalıyor buda biraz tedirgin etmiyor değil . Yakıt durumu uzun 29 kuruş civarı yaktı üstelik sürat yaptığım halde ,şehir içi kullanımı da hesaplamadım ama çeyrek depo harcamışım 250 km olmuş. Araba koltuğuna oturunca güven veriyor. Kapıların açılması kapanması bile tank gibi araba izlenimi yaratıyor. Ama özellikle dikkat ettiğim konu kullanılan saç kalın ama galvanizli değil en ufak bir taş izi bile onarmazsanız hemen pasa dönüyor . Bunu baktığım diğer bütün araçlarda da gördüm aldığım araç da da paslanma var ,ufak bir sürtme var ilgilenilmemiş hemen paslanmış yarın kısmetse servise götürüp baktıracağım. düşük süratlerde motor sesini içeri biraz veriyor euro4 motor olamsından dolayı (euro5 motorlarda ses yok denecek kadar az ) , fakat sürat artınca ses azalıyor, 5 vites az geliyor 6 vites olsa tadından yenmez. Yol sesi yok denecek kadar az ama kapı aralarından rüzgar sesi biraz geliyor. Süspansiyon gayet yumuşak konforlu sürüş sunuyor. Koltuklar oldukça sert geldi. Kullanılan deri çok kaliteli değil iyi bakmazsanız çok kısa sürede yıpranması kaçınılmaz. Uzun boylu bir şöför kullansa dahi arkada yeterli diz mesafesi var sıkışıklık olmuyor ama arka koltuklar geriye yatmıyor :( Korondo sports kamyonet olmasına rağmen arka koltuklar bir yere kadar yatıyor????) Bagaj hacmi çok yeterli arka koltuklar 2 parça ikisi de öne yatıyor.Öne yatmış durumda rahatlıkla 2 kişi arkada yatabilir.

Barış bey benim şuana kadar edindiğim izlenimler böyle. Daha araziye çıkmadım ne olur bilemiyorum. Ama bu fiyatlara bu özelliklerde araba bulmak çok zor kullanım amacınıza uygunsa alınabilir bir araba.

Eger Kyron almasaydım alacağım araba buydu :koomikcocuksimiles7:koomikcocuksimiles7:koomikcocuksimiles7
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...n-kilometre-multivan-hatasizz-195198686/detay

Cengiz bey , teşekkür ederim. Şuanda arabayı dış görünüş olarak değiştirmeyi düşünmüyorum ama önerileriniz kulağım köşesinde küpe olacak.:smug::smug::smug:

ahmetersin

Moderator
Nail bey dergide araç tanıtımı okur gibi hissettim bir an :) arka koltuklar hakkında ufak bir bilgi vereyim muhtemelen siz koltuğu yatık konumdan dik konuma getirirken sonuna kadar götürüyorsunuz o konum yatık pozisyonu oluyor koltuğun

toranaga

Moderator
Nail bey benim Kyron arka koltukları 29' geriye yatabiliyor sizde denedinizmi. Bunun dışında yatmadığındanmı bahsediyorsunuz acaba..

bariskonor

Moderator
Nail Bey.
Gerçekten harika bir yazı olmuş. Oldukça da objektif. +sı ve -sini tam olarak yazmışsınız. Kaporta olayı bence de bir sorun. Eski arabalarda vardı bu sorun. Loctite sürüp paslanması önlenmeye çalışılıyordu.
Fotoğraflardan ben de derinin çok kaliteli olmadığı fikrine kapılmıştım. Büzülme ve potluklar oluyor. Sanki çatlamaya çok müsait.
Güle güle kullanın ve deneyimlerinizi bu objektiflikte lütfen yazın.

Arka koltuklar konusunda tavsiyelerinize uyarak bakacağım arka tarafta ağ olduğu için belki fark edemedim . Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.