ŞİKAYET araçlarınızla ilgili genel sorunlar ve çözümleri..

SsTeam

Yönetici
Rexton w 4*4 - 4*2 genel problemler - şikayetler çözümleri
servet değerinde ödediğimiz paralar bizlere sikinti yaratmadan çözüm ve sonuca gidilebilmesi , hatta gelecekte garanti veya kullanim hatasi gibi problemlerle karşi karşiya kalmamak ve ayrica herkesin yaşadiği sorunlar varsa kronik sorun olabileceği üzerinde durmak üzere bu konuyu açiyorum. Konu hakkinda mevcut tüm rexton lar için buradan yola çikabiliriz. Diğer segment araçlarini bu çati altinda toplamadim çünkü her aracin yaratacaği problem kendi segmenti içinde farklilik arz edebilir. Görüşlerinizi ve paylaşimlarinizi bekliyorum sevgiler-saygilar

SsTeam

Yönetici
Cevap: Rexton Genel ProblemleR

1. Problem 4x4 de araç geri geri ve ileri gitmek istediğinde araç kendini kasıyor
2. Cam sileceği 2 aylık arabada gırç gırç ses çıkartıyor
3. klima fan sesi cır cır baş ağrısı yapıyor

F

falken34

1. Problem 4x4 de araç geri geri ve ileri gitmek istediğinde araç kendini kasıyor
2. Cam sileceği 2 aylık arabada gırç gırç ses çıkartıyor
3. klima fan sesi cır cır baş ağrısı yapıyor

hocam o sorunlara bir çözüm bulmalılar..serviste mutlaka halletttrin..etmezlerse toplu halde basarız orayı....

SsTeam

Yönetici

10 bin bakımı yaklaştı eğer halledemesseler tüm üyelerle ssangyongu basarız artık :)

SsTeam

Yönetici

sevgili arkadaşlar tüm problemlerinizi yazınız.. ben artık problemlerin ayyuka çıktığı bir noktadayım ve çözüm noktasında ise verimli bir sonuç alamadım. mevcut durumda çok fazla yorum yapmak istemiyorum ama kanuni haklarınız var , lütfen bu hakların ne olduğunu tam anlamı ile öğrenmeden hareket etmeyiniz. bu nedenle size yardımcı olabileceğini düşündüğüm "tüketici kanunu 4077" bunu inceleyiniz sonra bir yeri basmanıza da gerek kalmayacak. Bu arada Ne yazık ki çok iyi bedeller ödeyerek satın aldığımız sıfır araçlarımızda 2. el araçmış gibi problemler çıkması ve bunların tamir edilmek istenilmesi ama çözüm bulamayacak kadar araçlar üzerinde tecrübe sahibi olmamaları bunun gibi daha bir çok neden bu markanın negative yol almasına sebep olacak gibi geliyor. Sıfır aldığınız araçta olabilecek en uç problemleri düşünün!? Üretim hatası.. Neyse kanunları inceleyin tamir ettirdiğinizde otomatik olarak diğer haklarınızdan vazgeçmiş oluyorsunuz ve tamamen servisin ve distribütörün insiyatifin de oluyorsunuz.

SsTeam

Yönetici

arkadaşlar merhabalar.. konuya ilişkin paylaşacağım aşağıdaki problemleri değerlendirmenizi ve bu nedenle sıkıntıya düşeceğiniz durumları da belirteyim. bu sıkıntılardan dolayı daha büyük problemlerle karşılaşmamanızı umud eder herkese içtenlikle hayırlı kazasız belasız kullanmayı nasip etmesi için rabbime dua ederim.

Öncelikle LÜTFEN ŞANSIZLIK VS. GİBİ GERİ bildirimlerde bulunmayın bu kelimeden artık iflit oluyorum benim şansızlığım değil bana bu aracı bu şekilde satanların şansızlığı..
1-ARAÇ SIFIR KM ALINDI VE ARAÇTA TİTREME İLE BAŞLAYAN SORUNLAR , SERVİSİN TAM KONUYA HAKİM OLMAMASI NEDENİ İLE ÖNCE 2 KEZ LASTİK DEĞİŞİMİ SONRASINDA DA DİFRANSİYEL DEĞİŞİMİ OLARAK KARŞIMIZA ÇIKTI. Ki ben değiştirilme parçayı kabul etmediğimi bildirdiğim halde araç lifte sökülmüş tarumar olmuş durumda iken difransiyel değiştirildi. VE MAALESEF PROBLEM DEVAM EDİYOR...
2- BU İŞLEMDEN SONRA ARAÇ ÇEKİŞTEN DÜŞTÜ , SANKİ GÜCÜ AZALDI
3- KUMHO LASTİK TAKTILAR HANKOOK YERİNE , HANKOOK GİBİ YOL TUTAMDIĞI ÇOK AÇIK BİRDE ÜSTÜNE FRENLEME ZAMANI ACAİP DERECEDE UZADI. SABAH 30-40 KM SÜRATLE SANIRIM 100-150 METRE İÇİNDE KURU ZEMİNDE ANCAK DURABİLDİM. Ki bu frenlede alakalı olabilir aracı teslim aldığımız gece frenlerden gelen seslerden dolayı aracı satın almak istemedim ama bi şekilde kestiler ve teslim aldım. daha maltepedei binanın arkasına gittik araçtan acaip derecede metal metale vurma ve fren pedalının geri geri vurduğunu ayağmın altında hissettim sesleri tasfir etmem çok güç. ertesi gün gelin halledelim dediler.. gittik ama ne yaptılar bilmiyorum halledemediler fakat sesler kısmen kesildi.
4-Motor acaip gürültülü çalışmaya başladı
5-aracı 120 km üstünde yolda tutmam zorlaştı
6-direksiyon acaip sert ve sağa-sola dönüşlerde toparlamıyor
7-ileri geri viteste kasıyor ve titremeler oluyor
8-3 gündür esp arıza ışığı yanıyor.
9-sağ yolcu koltuğu araç küçük çukurlar ve yol yüzeyinden aldığı etkileşimler ile titreyip acaip derecede tıkırtılar yapıyor..
valla buraya sığmayacak... araç dağılacak gibi , acaip derecede moralim,sinirlerim bozuk , ÇÖZÜM !? SİZCE!?

Togakor,
servis elemanları bazen yetersiz kalabiliyor.
Rexton altyapısı w163 mercedes ile buyuk benzerlık taşıdığı için, aracını bir sanayide güvenilir bir MB servisine götür. Sadece arızayı teşhis ettir. Sonra SSY servisinde onarımının yapılmasını ıste.
ben Rexton'u Ankarada satın alan ilk müşteriyim. Bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yasamadım. Servise iki defa ve sadece bakım için gittim.

SsTeam

Yönetici

ssangyong en sevdiğim yönü mercedes alt yapısını kullanmasını onlar sorunu çözemesse mercedes servisinde arıza tesbiti güzel bir çözüm yolu.

SsTeam

Yönetici

farklı bir servisin verdiği arıza tespitlerini kabul etmemekteler. bu nedenle işlemi kanuni olarak nasıl bir prosedür varsa buna göre hareket ettireceği. 43 yaşındayım bugüne kadar hiçbir şekilde bu ve benzeri duyarsızlıla karşılaşmadım. 100% müşteri memnuniyeti ilkesi tamamen "bana zarar gelmesin imajım zedelenmesin" mantelitesinde. ama bu işten herkes zarar görecek çünkü bu tarz bir işlemde sonuçlar ne olacağı bilinmez. sonuç olarak ben defaten kendilerini uyardım ve ihtarda bulundum , sıfır araç alıyoruz arkadaşlar ikinci el veya hurdadan çıkma araç almıyoruz. "marka yöneticilerinin arkasında durduğu kadar markalaşır" arkadaşımın nissan quasqai aracı garantisi 11 ay geçmesine rağmen motoru yandı servis tüm dürüstlüğü ile aracın son bakımlarında ki ve araç motorunun (renault dizel) hatalı olmasından dolayı komple sandık motor değiştirdiler. yetmedi aracın değerlerinde düşüklük yaratacağı içinde araç motorunun değişim (işçilik vs. dahil tüm fatura bedeli) kadarda arkadaşıma indirimde bulunup garantiden 11 ay sonra para iadesinde - indiriminde bulundular. Bu nasıl bri uygulama ve marka anlayışı. bu konu sadece 43 gün sonra (hafta sonu ve tatiller dahil) sonuca ulaştı. Biz yaklaşık 30 gündür konuşuyoruz sanırım 12-15 arası servise gittim yakıt harcadım , zaman harcadım üzüldüğüm yıbrandığım cabası. sonuç ELDE VAR KOCA SIFIR. Başkaları kazandıkları parayı keyifle harcarken ben kazandığım parayı kolayca kimseye yedirtmeyeceğim. İlgisizlik ve sözde alaka ile bu gemi yürütülmez.
bu vesile ile tüm bilgi paylaşımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. ama tavsiyeleriniz tamamen zaman ve para kaybı olarak benim tarafımda negatif bir yol çiziyor. ama bu aracı getiripte satan ve bu işlemi ticari para amaçlı yapan bir firmanın sorumluluğunda.. ya çok doluyum aracı satın alırken takas aracımı 2-3 gün bekleyeceğimizi okul vs. var çocuğu getirip götürüyoruz dedik "kesinlikle olmaz dediler ve aracın hem satışını hemde fiili olarak teslim ettik. aracın servis işlemlerinde ikame bir araç bile vermediler. bu hazin durum inanın çok sarstı. mevcut işlemlerin sonuçlanmasını takip çok daha farklı tavır ve düşünceler içindeyim , bunu yaşayıp göreceğiz.

F

falken34

tolga hocam cok geçmiş olsun..arac nasıl o şekilde arıza verdi hala anlam veremedim...bende rüştü hocamın dediği gibi bakım harici servise gitmedim...kayda değer bir arıza da yok...

arızası ne olursa olsun aracınızı sorunsuz olarak teslim etmeleri gerekli...gerekli tüm kanuni yollara başvurunuz...yaptıkları çok büyük ayıp..:mad:

SsTeam

Yönetici

falken34 ve diğer tüm arkadaşlar desteğiniz ve bilgileriniz için teşekkür ederim. Konuya ilişkin olarak dün gerekli işlemlere başladım. çok üzüntü verici ama sözde %100 müşteri memnuniyeti sadece lafta kalan bir olgu olduğunu gördüm. bu konuda ilerleyen günlerde yaşanılan tüm gelişmeleri mutlaka buradan paylaşacağım ki siz rexton-korando sahipleri de mağdur olmasın. Bu markaya duyulan güvenin hayal kırıklığı anlamına gelmemeli ama dediğim gibi yaşayıp göreceğiz. dün girdiğim virajda ESP Arızası herneyse blemiyorum ama nerede ise savrulup kaza yapıyordum. Ne yazıkki bunları ispatlayacak çok fazla done yok. ancak görüştüğümüz kişi-kurumlar tüm araçların tam bir kara kutu gibi her parçasında yaşanılan sıkıntı ve problemleri gün yüzüne çıkartabildiğini bu tarz tekniklerin de artık Türkiye'de olduğunu bu nedenle her tespitin yapılabileceğini belirttiler. allah vermesin dün ben ilgili savrulma nedeni ile kaza yapsam yaralansam , sakat kalsam veya ölsem kim neylesin aracın parasını veya kim elde ettiği karlı satıştan parayı cebine koyup rahatca uyuyabilir. Neyse dediğim gibi dün bardak birkez daha taştı ve artık kimse ile görüşmüyorum servis-distribütor veya ilgili kişi-kurumlar ile..

F

falken34

çok geçmiş olsun...bizlerde dikkatle takip ediyoruz sizi...her gelişmeyi buradan da paylaşırsanız seviniriz...

SsTeam

Yönetici

evet bende katılıyorum maltepe servisine konu ile alakalı bir arkadaşa anlattım biz tüm müşterilerimize elimizden gelen bütün yardımarı yapıyoruz dedi.

F

falken34

evet bende katılıyorum maltepe servisine konu ile alakalı bir arkadaşa anlattım biz tüm müşterilerimize elimizden gelen bütün yardımarı yapıyoruz dedi.

ssangyong koreye bi mail atsanız...belki onlar bunlara diş geçirebilir...gerekirse aracın değişmesini talep edin...

SsTeam

Yönetici

yerindeservis - söyledikleri sadece "sözde" ben kendilerine kanunların verdiği haklar dahilinde 3 "seçimlik hakkımın" olduğunu ve bunlardan herahngi birini seçme noktasında karşılıklı ortak karar vermek için görüşme ,müzakere teklif ettim. cevap emailler bende duruyor. %100 müşteri memnuniyeti dahilinde aracı servise götürmek ve arızaların tespit edilmesi kaydı ile herşeyi halledeceklerini söylediler. kanun diyor ki eğer servise götürür ve onarımları yaptırırsanız seçimlik haklarınız kalmıyor sadece tamir ettirebiliyorsunuz ve tüm mağduriyetlerle başbaşa kalıyorsunuz. yazılı , telefon ile defaten görüştüm ama nafile. konuyu uzman bir avukata verdim ve noter den gerekli ihtarı gönderdik takip eden yasal süreç dahilinde de hareket edilecek. müzakere edip sonuca gitmediler bende bu davranışın ilerde daha farklı problemlerlede karşı arşıya bırakacağının bir göstergesi olduğunu tahmin ediyorum. bu nedenlede sözlefme feshi yani para iadesi ile ilgili olarak işleme başlatıldı. bu dakikadan sonrada altın tepside sunsalar tüm önerileri benim için boş. ama bu sadece maddi mağduriyet ile kalmayacak manevi noktada da gerekli çalışmaları yapacağım. bu iş inanın çok can yakıcı ve huzur bozucu. her gün acaba sorunlar bitecekmi ve firmadan pozitif dönüş olacakmı beklentisi mahvetti beni. ne yazıktırki arkadaş-dost vs. gibi söylemlerde gerçek dışıymış. ne arayan ne soran var.
falken34- evet yurdışındaki ceo larla görüştüm 3 ayrı ülke sorumluları ve ssangyong tan sorumlu mahindradaki yetkili ile.. gerekli emailleri gönderdim ve inanın yurtdışındaki bir şahıs bile çok daha pozitif. markanın uluslar arası kanunlar ile bu tarz problemelere karşı aldıkları önlemler ve çözümler mevcut. öyleki distrübitörlük iptali bile söz konusu okuduğum kadarı ile. tüketici hakem heyetininde acaip ilgisini çekti ve konuya yasal noktada destek verecekleri konusunda bilgi verdiler.

genel olarak yargıtay kararlarıda dahil olmak üzere tüketici açısından pozitif sonuçlanmış tüm davlarda anlamadığım tek konu : firmaların neyden korktuklarını da anlamamakla beraber hem vekalet ücretleri , hem diğer masraflar, vergiler vs. gibi aracın bile ücretinden fazla para ödemelerine rağmen direnerek olayı uzatmalarını anlayamıyorum. bunada "direnme hakkı" diyorlar. kısaca reoskont faizi ile parayı iade ediyorlar ama sanırım bu süreç içinde parayı işletip araç parasını çıkartıyorlar ki bu nedenle konun uzamasını avantaj sayarak uzatıyorlar. ancak sanırım bizim araçta bu söz konusu olmayacak firma pozitif dönmesede ki sanırım bu gün yasal olarak ödeme yapmak için tanınan 3 günlük süreç başladı , yetkililer dava içeriği olarak aracın sıfır alındığı günden bu tarafa problemlerinin olması , halledilememesi izinsiz olarak işlem yapılması ve hatta süreç içinde farklı farklı sorunlarında çıkması ve ispat niteliğinde delil ve şahitlerin olması konuyu hızla sonuçlandıracağını bildirdiler. ben sadece bu süreçlere gerek kalmadan ve daha fazla masraflar edilmeden -ki masrafların tamamını ödeyecekler- işlemi kendilerinin sonlandırması. ama sanmıyorum böyle olmayacak neyse tedbir ve gerekli düzenlemeler yapıldı. dava sürecine göre araçta olan sıkıntılarıda buradan paylaşacağım. bu arada lütfen yasal haklarınızı biliniz sorunuz öğreniniz. aracınızda sorun çıktığında servise gittiğinizde servi giriş formuna şikayetinizi net olarak yazdırınız , aracınızın başında durma hakkınız var isterseniz farklı yerleri ile oynatmamaya ve el sürdürtmemeye hakkınız var. servis çıkışında damutlaka yapılan işlemleri kalem kalem yazdırınız. bu yasal olarak korunmaya alındığınız hakklarınızın ihlal edilmemesini ve haklarınızı talep etme noktasında sıkıntılar ile karşılaşmamanızı sağlıyor. tespit ve mahkeme kararının ardından aracı servise götüreceğim. özellikle ESP den dolayı geçen gün yaşadığım aracın savrulması tarafımı acaip korkuttu. allahtan ileri sürüş deneyimim varda aracı toparlayarak kaza yapmadan kurtardım. hayatımda ilk kez esp devreye girmediği için 30 km de bir aracın 35-50 derecelik bir virajda kaydığına tanık oldum. sanırım yerin ıslak olmasıda etkendi. neyse sorun yaşamamış olan arkadaşlara da tavsiyem var kuruntu yapmayınız ancak aracınızıda dinleyiniz. canınız var üstünde..
Bu arada şaşırtıcı bir gelişme şahsuvaroğluna geçtiğimiz ihtar-ihbar mesajında araçtaki problemlerden dolayı kaynaklanacak olan kaza vs. durumlarda yaralanma-uzuv eksikliğ veya vefat durumlarında firmanın mütesselsil olarak sorumlu olduğunu bu nedenlede haklarımızı kullanma noktasında saklı tutuğumuzu belirttik. bugün kargo ile daha önce hiç belirtilmemesine,konusu bile geçmemiş olmasına rağmen ACİL SAĞLIK HİZMETİ -MEDLINE 1 YILLIK Acil Sağlık sigortası yaptırmışlar.
Aracı aralık13 te aldık bir ay sonra bu geldi? enteresan.. bu noktada gösterilen ince düşünce aracın-markanın arkasında durarak gösterseler daha mantıklı olacaktı. bu kadar basit bir nazik davranışla markaya olan yeni geliştirdikleri antisempatik durumu örtbas edemezler maalesef. neyse gelişmelerden haberdar edeceğim. sağlıcakla sorunsuz günlerle kalınız..

SsTeam

Yönetici

benim arcımda da 30 km hızla giderken islak bir zeminde 2 çekerde kullanırsanız arkadan ciddi oranda kaydırıyor lastikler yaz lastiği oldğu için yaptığını düşünüyordum ama şimdi bende kıllandım acaba esp geçmi devreye giriyor yada girmiyormu çünkü böyle bir arabayla yağmurlu havada virajlara kaplumbağ gibi giriyorum :)

SsTeam

Yönetici

esp haricinde ekstra denge kontrolünü sağlayacak bir mekanizmada veya elektronic bir güvenlik sistemininde olması lazım kütle ve özkütle oalarak araç çok ağır.

Lastikleriniz nedir Kumho KH15 ise zaten otomatik olarak bu yanlış.

KUMHO KH15 lastikler BİNEK ARAÇ içindir suv 4*2 veya 4*4 , veya segmentindeki araçlarda kullanımı doğru değil.
benim aracımda HANKOOK OPTIMA vardı ki 4*4 için uygun bir lastik ama taban bozuk vs. derken bu lastikleri KUMHO KH15 ile değiştirdiler.
söyledim ama aldırış bile etmediler.

sadece servis müdür Turgay Bey hepsini hallederiz demekle yetinebildi. bugün Mahmut Bey diye biri aradı bilmiyorum hangi mesajım kendilerine ulaştı!? noter ihtarımı , yurtdışımı , şkayetvar.com daki şikayetmi , tüketici derneğimi , yoksa mahkeme kararımı bilemiyorum ama sadece dediki "satıcı kimdi? - sizi arayacağız dedi" daha birbirlerinden haberi yok.

bu kadar önemli bir konu şirket içinde tüm birimler ile paylaştırılmamış ve teakkuza bile geçilmemiş. bu ne rahatlık ya!? bakalım neyse kısmette o olacak.bu arada çok uzun yıllar otomobillerle haşırneşir oldum.

sayısız segment araç elimden geldi geçti. son 10 yıl içinde sanırım , bir çok arazi aracına bindim . mitsubishi pajero - nissan pathfinder - nissan rally raid - land discovery3 -a6 quatro -7.40 x drive vs. gibi.

ama kanım bu araca kaynamıştı. teşekkürler tüm yetkililere ki beni bu araçtan soğuttukları için. çözümsüz , ilgisiz ve umursamaz sadece kendi ticari kaygılarını düşünen , 100% müşteri memnuniyeti denilen 3 kelimenin altının boş olduğu bir yapı. üzgünüm , mor-alman ve fiziki olarak yıprandım.

strese dayalı vücudumda bilumum yerlerde yaralar çıktı,gece gündüz düşünür ,soruna çare bulmak için uğraşır oldum , doktora bile gidemedim.

beni şahsiyet olarak tanıyan ve "dostuz,ailedensiniz" diyen sırtımı sıvazlayan yetkililerin bile süreç içerisin de koltuk korkularından dolayı arayıp sormamaları içler acısı..

tecrübelerime dayanarak araçta olan sorunlardan ve olmaması gereken sorunlardan yurt-içi-yurt-dışı araştırmalarım noktasında ciddi derecede bilgi sahibi oldum.

ben bu sıkıntıları yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum , sizlerde yaşamayın. varsa sorunlarınız daha öncede belirttiğim üzere mutlaka kayıt altına aldırtarak gerekli çalışmaları başlatın. benden destek isteyen herkese kapım açık. gerekirse test sürüşü bile yapabiliriz. kazasız belasız günler dilerim.

F

falken34

allah sabır versin hocam..neticeyi dikkatle bekliyoruz....