Arac Hakkindaki Gorus ve Onerileriniz

Arkadaslar merhaba.biliyorsunuz kyronlar hakkinda arastirma yapmaya basladigimi tanisma konusunda soylemistim.gozume asagidaki linkteki arac takildi.kendi aracimi satarsam eger ve bu aracta satilmamis olursa dusunulebilir diyorum.sizce bu rakamlara alinabilecek bir aracmidir ???

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...boyasiz-full-paket-4-4-otomtk-199075830/detay

Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.
Konuyu yanlis yere actiysam ozur dileyerek yonetici arkadaslarimizdan uygun basligin altina tasimasini rica ederim.
Saygilarimla...

SsTeam

Yönetici
araç dolu , km si oldukça düşük , alırken kazanabilirsen 40-45 arasında bence iyi fiyat, hayırlı olsun diyebilirim.

bariskonor

Moderator
Ben bu aracı gördüm. Uygun zaman olsaydı almak için çoktan atak yapmıştım. Tabii oraya gitmeden önce sahibinden ön güven mesajı almak isteyecektim. Bazı zamanlar "Yoldan gelme o bakımdan gelinecek araç değil" gibisine konuşmalar oluyormuş. Ve tabii yıkanınca tüm araçlar güzel gözüküyor ama motoru şasesi nasıl iyice baktırmak lazım. Orada yazanlardan başka sorunu var mı sormak lazım. Aksi halde aracı baktırma parasını kendilerinin ödeyeceğini söyleyin. Bunu yapanlar da tanıyorum. Yalan söylenen şeyler olduğu için zaten başka şehirden de geliyor, sinirlenip ödememiş. Yalan söyleyen de hem yalan söylediğiyle kalmış hem de o bedeli ödemek zorunda kalmış.
Eğer size nasip olursa buradan görüşlerinizi paylaşmanızı özel bir rica olarak kabul edin. Merak ettiğim bir araç çünkü.

bariskonor

Moderator
Bu plaka neden kapatilir anlamam. Zaten almak isteyen soruyor ve arastiriyor. Tramer kaydina ulaşıyor. Kapadikca insan kıllanıyor.

Bazen plaka açık olsada hasarsız diye ilan verenler var hasarsız dedikleri araçlarda bile vuruklar boya çıkıyor bende aracımı alırken çok aradım acele etmeden aramak lazım buldunmuda vaz geçilmiyor

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SsTeam

Yönetici
Bu plaka neden kapatilir anlamam. Zaten almak isteyen soruyor ve arastiriyor. Tramer kaydina ulaşıyor. Kapadikca insan kıllanıyor.

barış bey , geçen sene motosiklet almaya çalışırken ben ki gözüm açıktır diye geçinirim , 1.000 tl kaporo kaptırdım , dolandırıldım. plaka vs. herşey açıktı tramer sorgusu da yaptım , ankaradan arkadaşlarda aradılar. sonuç küçükçekmece den iz bulduk 3 gün içinde ama lanet olsun dedim daha da uğraşmadım. sahibinden.com da bu tarz dolandırıcılar çok fazla. o nedele şehir dışından alınacak her türlü emtialarda mutlak kontrol ettirebilmek , ve kesinlikle kaporo göndermemek lazım. ayrıca 2006-2013 arasında tramerde kayıtları olmayan , veya kayıtlı sigortadan işlem yaptırmayan çok insan var , bu nedenlede tramer kayıtlarına da çok güvenmemek lazım.

buda iyiymiş ,ama dediğim gibi 40-45 arası alınır.
ben de yeni kyron aldım. 2010 ya da 2011 temiz arabayı 40-45' e almak mümkün değil gibi. 40-45'e satan adam ilanla uğraşmaz.zaten galerici ve bayiler o fiyata takas alıyorlar.
bayi ve galericilerde satış fiyatı 60 civarı. sahibinden 50-55' e alınabilir gibi.
bu araç 2009. 2009 belki biraz daha düşük fiyat olabilir. 40' a kadar düser mi bilmiyorum.

toranaga

Moderator
Sn.Cihan Çelebi bey diğer club arkadaşlarımdan Koray Uçar bey Kyron araçların 2.El değerleri ile ilgili olarak hem 2008 ve hemde 2011 model benzer Km.'de araç için (aralarında 4 yıl var) 40-45 Bin TL'ye alınılabilir olduğunu, Barış bey ise 2010-2011 Model aracın 50.000 TL olan fiyatının makul olduğunu yazmışlar.
Bende diyorum ki 40.000,-TL Kazasız düşük Km'li 2008 Model 4x2 (Sunrufsuz-Kumaş Koltuklu) aracın ederidir. Araç satış sitelerinde gerçek kazasız Km.'si düşük muhayyer 2010-2011 Model LX 4x4 (limited-Exlisuve) Kyron model'inin 55-60 Bin TL civarlarında satışa arz edildiği ve kendi aracımı almadan önce takip ettiğim benzer araçların-alayım mı almayayım mı diye düşünürken- belirttiğim fiyatlara satıldığına şahit oldum ve halende araç sitelerindeki ilanlarda meydana gelen değişikliklerin bu fiyat aralığındaki araçların el değiştirmesi suretiyle olduğunu görmekteyiz.
Araç ikinci el değeri fatura tutarına her yıl yeniden değerleme artışı ile amortisman uygulanmak suretiyle yada aynı veya benzer aracın güncel fiyatından yıllık birikmiş amortisman oranının uygulanması suretiyle belirlenmeli ve arz talep mekanizması ile de satış fiyatları tespiti yapılmalıdır.
Arkadaşların araçlarımızın 2.El değerlerini düşürme çabalarını anlamamaktayım.

bariskonor

Moderator
Turan Bey
2. Eli düşürme için bir başarım olsaydı farklı markaların farklı modelleri için bu gücümü kullanırdım. Siz de koyu harflerle bunu bize yazmak zorunda kalmazdınız.
Ben 40000TLlik bir aracın düşük olduğunu normal fiyatının 50 000TL civarı olabileceğini söylemek istedim. Kaldı ki söz konusu araç 2009 model.
Kimin kaç TL fiyat koyduğu değil, kaç TLden satıldığı piyasayı belirler. İçiniz rahat olsun. Kimsenin aracını ucuza düşürmek gibi bir isteğim yok.
Saygılarımla;

toranaga

Moderator
Barış bey sizi kırdıysam özür dilerim. Ancak araçların değerini arz talep dengesi belirlediği gibi bizim yaptığımız şekilde sitelerde fiyat konusundaki yorumlar-spekülasyonlar belirleyici olmaktadır.
Muhtemel alıcı potansiyeli bu forumu incelediğinde ikinci el satış fiyatlarının yüksek olduğu kanaatine varabilir ve aracı almaktan vazgeçebilir-erteleyebilir. Bence bundan sonra forumda 2.El fiyatlarının nerede olduğu veya olması gerektiği gibi konuları irdelemek yerine bu işi sahibinden.com ve diğer araç satış sitelerinde oluşacak piyasa fiyatlarına bırakalım. Bu arada kendim için 2.El satış fiyatı konusunda kaygım yok. Ben aracı 6 (altı) ay inceledikten sonra-tabiri caiz ise civata sayısına varıncaya kadar inceledikten ve bilgi sahibi olduktan sonra- satın aldım. Çokta memnunum. Benim kaygım muhtemel alıcıların yanlış ve desenformasyon bilgi edinmelerinin önüne geçilmesi. Sizinde 40 Bin TL rakamının düşüklüğünü vurgulamak için yazdığınızı belirtmeniz sizin açınızdan değilse bile kısmen de olsa haklılığımı ortaya koymaktadır. Tekrar ÖZÜR Dilerim.....

Aynen dediğiniz gibi zaten almak isteyen arayıp öğreniyor hiç kimse de yok vermem demiyor. plaka kapatılmasındaki asıl amaç arabayı takip edenlerin diline düşüp arabayı lekelememek. yok satamadı elinde kaldı yok kesin kazası değişeni var kimse almıyor vb. söylentilerin önüne geçmek için alınmış bir önlem diye düşünüyorum.

Ben aracımı ilana çıkarsam bende kapatırım. :a (37):

Aynen dediğiniz gibi zaten almak isteyen arayıp öğreniyor hiç kimse de yok vermem demiyor. plaka kapatılmasındaki asıl amaç arabayı takip edenlerin diline düşüp arabayı lekelememek. yok satamadı elinde kaldı yok kesin kazası değişeni var kimse almıyor vb. söylentilerin önüne geçmek için alınmış bir önlem diye düşünüyorum.

Ben aracımı ilana çıkarsam bende kapatırım. :a (37):
o zaman plakayı kapatıp şase numarasını açalım. hem alıcı kayıtlara ulaşır. araba da tanınmamış olur

bariskonor

Moderator
Barış bey sizi kırdıysam özür dilerim. Ancak araçların değerini arz talep dengesi belirlediği gibi bizim yaptığımız şekilde sitelerde fiyat konusundaki yorumlar-spekülasyonlar belirleyici olmaktadır.
Muhtemel alıcı potansiyeli bu forumu incelediğinde ikinci el satış fiyatlarının yüksek olduğu kanaatine varabilir ve aracı almaktan vazgeçebilir-erteleyebilir. Bence bundan sonra forumda 2.El fiyatlarının nerede olduğu veya olması gerektiği gibi konuları irdelemek yerine bu işi sahibinden.com ve diğer araç satış sitelerinde oluşacak piyasa fiyatlarına bırakalım. Bu arada kendim için 2.El satış fiyatı konusunda kaygım yok. Ben aracı 6 (altı) ay inceledikten sonra-tabiri caiz ise civata sayısına varıncaya kadar inceledikten ve bilgi sahibi olduktan sonra- satın aldım. Çokta memnunum. Benim kaygım muhtemel alıcıların yanlış ve desenformasyon bilgi edinmelerinin önüne geçilmesi. Sizinde 40 Bin TL rakamının düşüklüğünü vurgulamak için yazdığınızı belirtmeniz sizin açınızdan değilse bile kısmen de olsa haklılığımı ortaya koymaktadır. Tekrar ÖZÜR Dilerim.....

Turan Bey. Büyüğümüzsünüz ben sizi kırdıysam özür dilerim. Sadece kendimi yanlış aktardıysam düzeltmek istedim. Saygıda kusur etmek istemem hiç bir zaman. Teşekkür ederim.

sevgili arkadaşlar hepinize yorumlarınız için sonsuz teşekkürler.kyron her zaman radarımda olan bir araç.fakat hafta sonu aldığım bir haberden sonra an itibariyle tüm planlarımı gözden geçirmek zorunda olduğumu hissettim.araç değiştirme işini en azından bir süre daha sanırım ertelemek zorunda kalacağım.subaru'mun biraz masrafı var.eksiklerini giderip kullanmaya devam edeceğim büyük ihtimalle.aldığım haber ne diye sorarsanız ailemize bir misafir geliyor :) bu sebepten tüm planlarımı baştan gözden geçirmem gerekecek.ama yine elimden geldiğimce buralarda olup hem takip edeceğim hem de elimden geldiğince subaru forester hakkında sizlerle bildiklerimi paylaşacağım.tekrardan hepinize gönül dolusu teşekkürler.

bariskonor

Moderator
Paradigma. Çok çok kutluyorum Allah anali babali buyutsun. Yazgısı güzel olsun.
Subaru ile ilgili tum yazacaklariniz eminim ki ilgiyle izlenecektir. Baska markalarin avantaj ve dezavantajlarını ilk elden gormek çok degerli kendi adıma. .