alternatif parça listesi

cavdare

Moderator
araçlarımızın hangi parçalarının piyasada alternatifleri var..bunlarla ilgili listeler oluşturulabilirmi...(fiyat-marka) her araç için ayrı bir liste oluşturulabilir...
bilgisi olan arkadaşlardan rica edelim...

SsTeam

Yönetici
Abi cikma olarak gecen gun oguzhanida goturdum istanbul maltepede cikmaci var ve hemen hemen her parca elinde mevcut birde sabri abi demisti ankara ostimde cikmaci var onda da tum parcalar mevcut sanzuman motor beyin vs vs

cavdare

Moderator
çıkma dışındada mesela fren balataları servis 240 tl istiyor oysa dışarda 90 tl civarı..sanırım getz ve starexin balataları uyuyordu...bunun gibi diğer araçlarla aynı olan veya araç adıyla değil parça adıyla ulaşabileceğimiz parçalar...çıkma parça bence ikinci seçenek olmalı..mesela benim sol poryada sorun var çıkma alıp değişsem aldığım parça bbozuk çıksa zahmeti ayrı bir sıkıntı birde sonuç olarak bu tür yıpranma ihtimali yüksek olan parçalarda çıkmaya ne kadar güvenilebilir ne kadar uzun ömürlü olabilir...

...sanayide hangi parçayı sorsam araç ne diyor ssangyong diyince yok diyiyor...dreksyon hidrolik hortumunu sordum adam ssangyong diyince yok diyor...oysa tüp hortumuyla idare ediyorum...herhangi bir basınca dayanıklı 15 cm lik düz hortum iş görüyor...
diğer konulardan birinde kenan vgt ve porya için birşeyler söylemişti ama ayrıntılar gelmedi...

her araç için sabir bir başlık açıp uyumlu parça listesi çıkarılsa bence harika olur...

F

falken34

actyon sportsun ön porya bilyaları ümraniye rulman ticarette var..260tl sıfır..çıkmaya para vermeyin...:D
fren balatalarının bir çoğu da diğer kore araçlarıyla aynı..starexin fren balataları uyuyor..ön fren balataları komple 170tl..

amortisörler ve yaylar ise mando..çin üretimi..bursada ve konyada distirbütör vardı..
bu linkten siizn aracınızda olan amortisörleri bulabilirsiniz.

http://koreanaparts.ru/sites/default/files/catalogs_from_producers/meister_s_abs_catalogue2012.pdf

cavdare

Moderator
4*4 için porya komple değişiyor demişlerdi...270 tl o mu yoksa 4*4 ler içinmi...
diğer konuda vgt için yanlış hatırlamıyorsam blow off demiştin..internetten baktım ama sanki farklı bir ürün...biraz daha açıklayabilirsen makbule geçer...
birde ben ön balataları işçilik dahil 120 ye değiştim..markasını bilmiyorum...usta söktü balataları gidip uyan birşey bulup getirdi 90 tl..30 da işçilik 120 ye hallettim..keşke neyin balatası olduğunu sorsaydım,, belki başkasınada lazım olur...

SsTeam

Yönetici
fren balatası marj motoru sarj dinamosu enjektorler sıfır olarak pıyasada mevcut ama elınızde cıkma parcayla gıdıp isteyın parcacıdan cogu ssangyong dıyınce yok deyıp cıkıyor ...
ankara ostım yıldız sanayıde actyonun sportun şase kabin difransiyeller akslar motor sanzıman hatta komple hurda olarak trafıkden cekılmiş aracda mevcut
tabıkı bıraz sanayı insanı olmak ve anlamak lazım , daha once en az 5 kez kamyonlarıma motor difransıyel vs aldım ostımden , bizim araclar daha yenı yenı hurdaya dustugu ıcın parcacılarda yenı tanıyor ssangyong ları ... unutmadan lastik ve jantda cok var anlayan biriyle gidip hersey alınabılır ..

Kyron'un yakıt filtresi ve su seperatorunun müdürü Ford cinnet 1.8'le aynı fren balatası Starex, sonata ve Getz ile aynıydı sanırım.

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 Korando exdi 175 bg aracıma rotil lazım servis tablayla veririm 540 lira tanesi dedi daha önce değiştiren herhangi başka bir Kore modelinin parçasıyla uyumlu olup olmadığını bilen var mı acaba?

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

actyon,actyon sports,kyron 2.0xdi yağ filtreleri: Mann hu727/1x, Bosch P9122, Magnetimarelli 359002301510, Sardes SO820, Mahle OX133, Hengst E142HD21, Purflux L313, Grat 22201, Knecht OX133d, Wunder WY701, FİL MLE1354 A, DelphiFX0182, Champion X122, Champion XE506, Valeo 586517, bu filtrelerin tamamı kullanılabilir,şahsım adına şu an piyasadaki bu filtrelerin arasından en ucuzu tanesini 5 liraya aldığım Wunder marka yerli ürün,kalite olarak Mann tartışılmaz ancak en pahalısı şu an için 30-35 lira civarı Mann,benim favorim ise 15-17 lira arasında satılan Bosch marka filtredir,Wunder şu ara piyasada yok ancak ucuz yollu Sardes denenebilir şu anki fiyatı 10 lira civarında bulunabiliyor,bu arada bir hatırlatma daha yapayım daha önceden Fil marka filtreyi denemek istedim ve satın aldım ancak benim aracıma filtrenin alt tarafı tam oturmadı bu yüzden filtreyi Mann marka ile değiştirmek durumunda kalmıştım,belki Fil filtrenin şu anki üretimlerinde sorun yoktur.sağlıcakla kalın uygun bir zamanda yine hava filtresi ile alakalı yazacağım.