Actyon Sports'u Ruhsatta Otomobile Çevirme

ssangyong actyon 2010 model aracımı otomobil sınıfına nasıl geçirebilirim bilgisi olan varmı cevaplarınız için teşekkür ederim

ugurdeniz

Moderator
Cevap: ssangyong actyon' u otomobile cevirme

mümkünü yok diye biliyorum.
araç fabrikada üretilip piyasaya sunuldugunda bir kimlikle oluyor bu.
bu kimlikte de şasesi motoru gücü ebatları şudur budur olacak diye yazıyor.

bariskonor

Moderator

Fotoğrafları ne bilgisayardan ne de telefondan göremiyorum.

Gezenbilir de bu konu tartışılmıştı.

2010 yılında değişiklik yapıldı. öncesinde bir müddet geçtikten sonra ek proje ile dönüştürülüyordu. 2010 yılı ve sonrasında ise 5 yıl geçtikten sonra aradaki kamyonet ve otomobil arasındaki vergi farkı ödenip dönüştürme imkanı var ancak fatura tarihindeki aradaki vergi farkı bayağı çok o yüzden kimsenin değeri düşmüş araçlarında bu farkı yatırıp, bu yolu tercih edeceğini zannetmiyorum... Daha güncel bilgi olursa ben de memnun olurum...

Ancak büyükşehirlerde hız sınırları doblo tarzı araçlarda arttırıldı. fenni muayene , vergi ve sigorta arasındakı farklar baz alınınca çok da mantıklı değil gibi....

Ancak Türkiyede çare tükenmez... Elbette daha yeni ve kolay yolunu bilen vardır elbette.....Teknik değişiklikleri ve buna ilişkin mevzuatın gediğini en iyi Taksici esnafı ve Sigortacılar bilir....Onlar Maliyeden iyi tüya alıyorlar...:smile-new:

Araç sınıflarında değişiklik mümkün. araç için yeni bir proje isteniyor. tadilat projesi diye bilinir. örneğin minibüsleri otobüslerden ayıran detay koltuk sayısıdır. aracın içine sığabilecek max. koltuğu proje ile ilgilenen mühendisler hesaplayıp projeyi hazırlıyor ve hazırlanan proje ile yeniden tüvtürke muayeneye gidiliyor. ancak arazi taşıtını otomobile çevirmek için nasıl bir tadilat gerekir bilmiyorum.

Yaşadığınız şehirde minibüs ya da öğrenci servisi sahibi biriyle görüşürseniz mutlaka bildiği bir mühendis vardır bu iş ile uğraşan. en net bilgiyi mühendislerden alabilirsiniz.

Otomobile çevriliyor mu bilemiyorum ama trafik polislerinden öğrendiğim Panelvan'a çevirebileceğimiz ama bunun için arka kasanın kapatılıp kabin ile bağlantılı olması gerekiyormuş. Yani Actyon Sports u alıp biraz uzun actyon ya da kyron gibi jip yaptırmak gerekiyormuş. Bu iş haliyle kasa kapama gibi kolay olmayacağı için masraflı oluyormuş. Ama jip yaptığımız halde jip değil panelvan oluyormuş yine bir devekuşu mevzusu ortaya çıkıyor.

Bu iş ne kadara olur ve projesini kim yapar bilemiyorum ama vaktim olursa biraz araştıracağım. Belki başka arkadaşlar da sorup öğrenir bizimle paylaşır.

Panelvan olmasının avantajı yeni düzenlemeyle hız sınırlarının artması. Başka birşey var mı vergi vs bilemiyorum. Yeni düzenlemelerde panelvan zaten arkada ayrı bölmesi olmayan kamyonet tarzı birşeymiş.

Birde tabi bu değişikliklere para verdikten sonra trafikte ne kadar bir bürokrasi ile karşılaşıyor hiç bilemiyorum!!!

Bütün bu bilgileri hız kontrolü yapan polislerden duydum ve burada aktarayım dedim ama dediğim gibi pek kesin bilgi değiller ve detaylar nasıldır pek bir fikrim yok. Yine de sanki bu kadar masraf ve uğraşıya pek değmeyecek birşey gibi. Gerçi bu araçlara uygulanan bu kadar düşük hız sınırına gıcık olmuyor değilim, belli mi olur belki sizlerden bilgiler gelir ve çok zor/pahalı olmadığı görülürse yaptırabilirim.

İyi günler,
Halim