Actyon Sports'la Doğu Karadeniz Gezisi

cavdare

Moderator
iki hafta önce yaptığım geziden fotoğrafları sizinle paylaşmak istedim.
izinde ispirde iken çoruha aşağı yusufeli -artvin-şavşat-posof -tiflis-batum-fındıklı- yusufeli ispir güzergahını gezdim..gürcistan geziside güzel olmakla beraber fındıklı yusufeli arasındaki dağ yolları benim açımdan daha çok görmeye değerdi. yol çok bozuk olmakla birlikte manzara çok güzel.....
göl şavşattaki karagöl...görmeye değer...hatta hazırlıklı gidip kamp yapmak lazım..şavşat içinde 3-4 tane şelale varmış ama plan dahilinde olmadığı için oraları gezemedim...gezi planı yapacaklar için şavşata 2-3 gün ayırmalarını öneririm..
tiflisteki cami cuma mescidi. kalenin hemen aşağısında... kaleden tiflisin büyük bölümü görülebiliyor...ilk oraya giderseniz oradan bakıp gezmeniz gereken yerlere karar verebilirsiniz...(turizm danışma bürosu freedom square da, önceden hazırlıklı gitmezseniz nehrin sağ tarafında önce orayı bulun gerekli harita,bilgi ve belgeleri alıp ona göre dolaşırsınız)gürcistana geçiş nedenim hem gezi hem sol ön poryayı sormaktı..elimizde yok bir aya gelir dediler.fiyatını bile sormadım daha...

SsTeam

Yönetici
Cevap: actyon sportla doğu karadeniz gezisi

gerçekten süper fotolar sanırım özgür ruhlu olmak böyle birşey :)

F

f-a-t-i-h

Bende geçen hafta geldim Doğu karadenizden İspir,Rize,Trabzon tarafından her sene gidiyorum ilaç gibi bir şey...:)

cavdare

Moderator

fatih bey bir dahaki gelişinizde uğrayın tanışalım. gelmeyi düşünen arkadaşlarıda bekleriz..tanışmış oluruz..araziyi sevenler için alternatif rotalar var...önerilerde bulunuruz..belki beraber gezeriz...karadenizin iç kesimleri süper.. orman, şelale, sisli dağlar, yeşil yaylalar , göllere , yalçın kayalıklar ne ararsanız var...

F

falken34

masallah süüper gezi olmuş..benimde hep aklımda bir doğu karadeniz turu..

bariskonor

Moderator

Bizim gibi asfaltın gördüğü yerlerde kalmamak ne güzel. Asıl güzellikler "off the road" da başlıyor :) . Bunu iyice görmüş olduk. Özendim... Güzel bir gezi olduğu belli.

cavdare

Moderator

nazar etmeyin ne olur,, yazın gelirseniz sizinde olur :)
ramazandan sonra için bir kamp planı yapabiliriz

ugurdeniz

Moderator

ertuğrul hocam hayran kaldım sunumuna ve de fotolara.
içim gitti.
çok iyi etmişsin. 10 /10

V

vedaterdönmez

Mükemmel olmuş emeğine sağlık Ertuğrul kardeşim

toranaga

Moderator

Ertuğrul bey emeğine sağlık. Çok güzel bir paylaşım.Bende 2014 yazında Yayla şenlikleri nedeniyle Murat yaylasına çıktım. Çok güzel yerler. Herkesin görmesini isterim. Teşekkürler....

ahmetersin

Moderator

Ertuğrul abi bu yaz ailecek gürcistan planımız var. İnternetten bakıyorum nedir ne değildir ne yapılır nasıl yapılır gümrük vs. ama internetteki bilgilere çok fazla güven olmuyor en nihayetinde tanımıyoruz yazanları. Evrak, gümrük geçişi, nelere dikkat ettiğin veya etmemiz gerekenleri yazarsan çok mutlu olurum.

cavdare

Moderator

az da olsa bilgilerimi paylaşayım ..faydası olur herhalde...
bildiğiniz gibi posoftan(türkgözü) ve batumdan iki sınır kapısı var. biz posftan girip batumdan çıktık. posof sakin geçişimiz yarım saat falana sürdü ama batum çok kalabalık- 1 ssatten uzun sürdü... girişte yanınızda kimlik numarası yazan- fotoğrafı çok eski olmayan ve yıpranmamış bir nüfuz cüzdanı gerekiyor... sağı solu açılmış nüfus cüzdanlarına sorun çıkarıyorlarmış,,girişte cüzi bir para alıyorlar(Rakamı hatırlamıyorum) ve bir kart veriyorlar, o kartı yanınızda bulundurmanız gerekiyor. aracı sütün körü arıyorlar...söylenenlere göre ilaç konusunda çok hassaslar, ağrı kesici bile olsa mecbur değilse yanınıza ilaç almayın- raporunuz varsada girişte sorunu çözün,,yoksa çok sıkıntı çekermişsiniz..posof sakin olduğu için yolcuları arabadan indirmiyorlar ama batumda şoför araçla geçerken yolcular ayrı bir kapıdan geçiyor... daha sıkı bir kontrol var...

gürcistanda emniyet kemeri ve hıza çok dikkat edin, 100 metre bile gidecek olsanız kemeri takın, zun yolda 110 u geçmeyin, en kötü her yarım saatte bir atrafik polisi görürsünüz,yani hız yapabileceğiniz bir boşluk yok. herzaman hız kuralına uyun..

gürcistan diyince akla iki şehir geliyor- tiflis ve batum, en azından bu ikisini mutlaka görün..

tiflise şehrin sağ tarafından giriyorsunuz(ssangyong bayi girişte yolun sağında). şehrin içinden nehir geçiyor. asıl şehir nehrin sol tarafında, bazı kiliseler- kale- ve cami sağda kalıyor..
size tavsiyem önce kaleye çıkın, burdan tüm şehri görürsünüz. ona göre gitmek istediğiniz yerlere karar verirsiniz. (biz binmedik ama şehirden kaleye çıkan teleferik var onada binebilirsiniz veya dönme dolap varmış ona binip ordanda tüm şehri yukardan görebilirsiniz) cuma mescidi hemen kalenin altında, o bölgede osmanlı mimarisini görebiliyorsunuz- hama vs de var. kalenin yolunu biz kaybolarak bulduk (camiyi ararken ordan burdan derken baktık kalenin önündeyiz.)umarım siz kaybolmadan bulursunuz. turizm danışma bürosu freedom squre da. ilk oraya gidip harita - kitapçık alıp ona görede gezebilirsiniz. freedom square de yine şehri,n sağ tafında ..yani girişe yakın... kaleye giderken....
yine şehrin girişinde carefour var..ihtiyaçlarınız için gitmek isteyebilirsiniz(türk malı ürünlerde var...yemek konusunu meyve ve etinin ürünleriyle hallettik(malum bizim gezi kısa ve hızlıydı,, bu nedenle çok yemek araştırmasına girmedik) tiflisi bilmem ama batumnda türk lokantası çok var, orda sıkıntı yaşamazsınız..

bu arada en önemli konulardan birini unuttum.. para.. kredi kartınız yanınızda olsun, en geçerli para birimi :) .batumda bir sürü döviz bürosu var..ordan biraz lari almanız yararınıza olur- park parası- yolda meyve falan alırsanız lazım olur,, bu arada yakıt konusuna dikkat etmek lazım, şu an ismini hatırlamıyorum(gideceğiniz zaman hatırlatın sorup öğrenirim) bana önerdikleri bir petrolden aldım yakıtı,,, malum turbo araçlarda kirli yakıt tüm geziyi mahveder...

size önerim batumdan girin, batumu gezer, larileriniz cebinize koyarsınız, ortan tiflise geçer çıkarkende türkgözünü kullanırsınız..
hatta dönüşte şavşatıda gezebilirsiniz.

batum daha çok kısa süreli turizmin yapıldığı bir şehir, gazinoları bol, nereleri gezersiniz bilmem ama camiyi mutlaka bulun, sahile yakın, etrafında döviz büroları ve türk lokantaları var,
konaklama konusunda birşey diyemem, biz bir gece kaldık oda tiflisten batuma geçerken zaten gecenin bir kısmı yolda geçti, sabah namazından sonrada yol kenarına çekip araçta uyuduk..

babamla birlikte yaptığımız hızlı bir geziydi, bu nedenle yeterince gezemedik...
gitmeden önce internetten harita falan indirin, bizimki çok plansız gelişi güzel oldu,, ALLAH yardım etti yoksa bu gelişigüzellikle işimiz zor olurdu...
turizmdanışma bürosunu ararken turizm müdürlüğünü bulduk, ellerinde bir iki kitapçık vardı onlardaki küçük haritalarla ihtiyacımızı hallettik,, kitapçık duruyor, merak ettiğiniz biryer- harita olursa (içinde varsa) kitaptan fotoğraf çeker gönderirim..

şimdiden iyi geziler dilerim,,,yolunuz düşerse ispire beklerim(muhtemelen o zaman ispirde olurum)

ahmetersin

Moderator

Abi azda olsa dediğin bilgi pek çok konuda aydınlattı hatta geziyi uzatıp karsa geçme fikrini bile canlandırdı :) peki abi kaskoyla alakalı bir işlem yaptınmı yurtiçinde geçerli diye biliyorum kaskoları

Sent from my iPhone using Tapatalk

cavdare

Moderator

Kaskom yok. O nedenle birşey de yapmadım. Muhtemelen araçla yurtdışı na çıkışta yaptırılan sigorta yı soruyor sun. Onuda istemiyorlar.

ahmetersin

Moderator

Çok teşekkür ederim abi öncelikler davetin için sonrasındada verdiğin bilgiler için

Sent from my iPhone using Tapatalk