Actyon Sports'la 40.000 Kilometre

SsTeam

Yönetici
Tekrar merhabalar, bir süredir sağlık problemleri ve diğer işlerimden internetten uzak kaldım.
Tesadüf bir tanıdığım Actyon Sport la ziyaretime geldi ve dün ilk kez aracı test etme şansı buldum. Çamurluğa sürtenecek büyüklükte lastikler vardı üzerinde ancak başka yükseltme gibi bir uygulama yoktu üzerinde. Ormanlık ve kötü sayılabilecek bir yolda test ettim. 4x4 hiç fena çalışmıyor gördüğüm kadarıyla. Ancak koltuk yüksekliği çok fazla geldi bana. 187 cm olunca alın çizgim camın üst sınırına dayandı. Koltuğun alçaltması var mı bilmiyorum ki sahibide bilmiyor. Cüssesine göre fena değil performansı. 2009 model 132 binde oldukça hırpalanmış bir araç olduğu halde slalom ve fren teslerime dayandı ki oldukça zorlarım güvenlik testlerini. Anlayacağınız kesin kararımı verdim. Bir kaç soruda daha yardımcı olursanız çok mutlu olacağım..

1)Buradaki( Antalya) off road modifikasyonu yapan ustalar Actyon Sport'sa dokunmak istemiyorlar. Genelde Toyota, Isuzu ve amerikan uygulamaları konusunda uzmanlar. Yükseltme konusunda yardımcı olmuyorlar. O yüzden özellikle 5-8 cm sağlıklı bu yola dayanabilecek yükseltme ve alt korumayı nerede ve ne kadara yaptırabilirim? Yaptıran arkadaşlar öneride bulunursa çok sevinirim.

2)Araca yedek depo taktırmak mümkün mü? Ki daha büyük olursa çok daha iyi olacak.

3)Sürücü koltuğu alçaltılabiliyor mu? Yoksa yeni bir koltuk mu almalıyım?

4)Piyasada gördüğüm tüm sportların Hardtop ı aynı . Daha farklı ve biraz daha büyük kapasiteli hardtop takılabiliyor mu? Çok fazla eşya olacağı için bagaj hayati önem taşıyor bizim için.

5) Yanımıza güvendiğimiz bir arkadaşı daha almaya karar verdik. 2 aylık kızımızla arkada oturacak çoğu zaman. Arkada uzun yolculuk yorucu oluyor mu?

6) Yukarıdaki şartlara uygun temiz bir aracı olan ve satmak isteyen tanıdıklarınız var mı? Benim 2010 model peouget bipper im var. 90.000 km'de. Temiz kazasız bir sport su takas edebilirim. Bu konuda tanıdıklarınız varsa yönlendirirseniz sevinirim. havasucamp@gmail.com adresinden bana her daim ulaşabilirler...

cavdare

Moderator
Cevap: Actyon Sports'la 40.000 kilometre...

1- ilk sorunuza cevap sitete kenan bu işlerle uğraşıyor ama yardımcı olabilirmi kendisine sormak lazım- gezenbilirde rüstem bey var kendisi eski actyon sport sahibi tornacı ben 45mm spacer ve 30mm get yaptırdım kendisine ..isterseniz onunla yükseltme için görüşebilirsiniz..alt koruma için uzman olmaya gerek yok--iyi bir demirci isteğinize uygun korumayı yapar --o aşamaya geldiğiniz zaman farklı önerilerde de bulunabiliriz...
2- depo zaten 75 lt.uzun yolda 850-900 km gider....çok istiyorsanız bagaja bir yedek bidon koyarsınız..altta boş yerler var ama çok uygun olmaz herhalde
3- sürücü koltuğunun yanda iki kol var çevirdikçe -koltuğun altının- birisi önünü diğeri arkasını aşağı yukarı hareket ettirir...yan kolla arkayıda biraz yatırdınız, birazda koltuğun ön altındaki kolla koltuğu geri verdinizmi dev olsanız sığarsınız...
4-adanada anel fibermaks var isteğinize uygun yaptırabilirsiniz...mesela benimki orada yapıldı -şekli biraz farklı artı bağaj kapağıda merkezi kilite bağlı...
5-arkada oturanların dizleri uzunsa biraz rahatsız olabilirler-170 e kadar çok sıkıntı olmaz...birde hızlı giderseniz arka koltuk ön koltuğa göre virajlarda biraz daha fazla savurur...normal hızla virajlara girerseniz(taksi gibi) bir sıkıntı olmaz..koltukların konforu iyidir...geniştir...
6- satlık araçların listesi ilanlar bölümünde var..isteğinize uygun olanı seçip sahibiyle görüşebilirsiniz...

cavdare

Moderator

bu arada levet bey kendimin ilerde yapmayı düşündüğüm kabin projesinin genel hatlarını sizinle paylaşayım...aracta uyumayıda planlayan biri olarak- henüz kabin işine başlamadığınızıda düşünerek sizede bir fikir verebilir....paint üstünden kabaca genel şekil için fikir versin diye biraz değişiklik yaptım...

aracın üstünden öne taşan bir kabin..
eski wolkvagen minübüsleri hatırlarsınız üstüne körük yapılan, kabinin üstünü benzer şekilde körüklü olarak yükseltilebilir yapmayı planlıyorum..
bagajda öne taşan seviyede açılır kapanır raflarla yatma yeri....
bagajın önüne kısa bir sepet ve projetör...
araçla kabin bağlantı yerini fitilli olarak sağlamak- aracın arka camını sürgülü camla değiştirmek ve böylece araçla bagaj arası erişilebilirliği sağlamak...
tabi şimdilik çok genel...zaman içerisinde dahada gelişecek bir fikir....

bu arada fotoshop tan anlayan biri güzel bir resim ayarlasa iyi olur ortaya çıkabilecek şeyi şimdiden görmüş oluruz...paintle yapınca pek estetik durmuyor :)

F

falken34

Tekrar merhabalar, bir süredir sağlık problemleri ve diğer işlerimden internetten uzak kaldım.
Tesadüf bir tanıdığım Actyon Sport la ziyaretime geldi ve dün ilk kez aracı test etme şansı buldum. Çamurluğa sürtenecek büyüklükte lastikler vardı üzerinde ancak başka yükseltme gibi bir uygulama yoktu üzerinde. Ormanlık ve kötü sayılabilecek bir yolda test ettim. 4x4 hiç fena çalışmıyor gördüğüm kadarıyla. Ancak koltuk yüksekliği çok fazla geldi bana. 187 cm olunca alın çizgim camın üst sınırına dayandı. Koltuğun alçaltması var mı bilmiyorum ki sahibide bilmiyor. Cüssesine göre fena değil performansı. 2009 model 132 binde oldukça hırpalanmış bir araç olduğu halde slalom ve fren teslerime dayandı ki oldukça zorlarım güvenlik testlerini. Anlayacağınız kesin kararımı verdim. Bir kaç soruda daha yardımcı olursanız çok mutlu olacağım..

1)Buradaki( Antalya) off road modifikasyonu yapan ustalar Actyon Sport'sa dokunmak istemiyorlar. Genelde Toyota, Isuzu ve amerikan uygulamaları konusunda uzmanlar. Yükseltme konusunda yardımcı olmuyorlar. O yüzden özellikle 5-8 cm sağlıklı bu yola dayanabilecek yükseltme ve alt korumayı nerede ve ne kadara yaptırabilirim? Yaptıran arkadaşlar öneride bulunursa çok sevinirim.

2)Araca yedek depo taktırmak mümkün mü? Ki daha büyük olursa çok daha iyi olacak.

3)Sürücü koltuğu alçaltılabiliyor mu? Yoksa yeni bir koltuk mu almalıyım?

4)Piyasada gördüğüm tüm sportların Hardtop ı aynı . Daha farklı ve biraz daha büyük kapasiteli hardtop takılabiliyor mu? Çok fazla eşya olacağı için bagaj hayati önem taşıyor bizim için.

5) Yanımıza güvendiğimiz bir arkadaşı daha almaya karar verdik. 2 aylık kızımızla arkada oturacak çoğu zaman. Arkada uzun yolculuk yorucu oluyor mu?

6) Yukarıdaki şartlara uygun temiz bir aracı olan ve satmak isteyen tanıdıklarınız var mı? Benim 2010 model peouget bipper im var. 90.000 km'de. Temiz kazasız bir sport su takas edebilirim. Bu konuda tanıdıklarınız varsa yönlendirirseniz sevinirim. havasucamp@gmail.com adresinden bana her daim ulaşabilirler...

ertugrul abi gerekli cevabı vermiş ..hatta kabin üzeri uzatma fikrini çok begendim...o bölgeye yatak konulup karavan olarak bile kullanılabilir.

SsTeam

Yönetici

Ertuğrul beyin fikri çok güzel. Ancak ben aracın üzerine rooftop tent koyacağım eşim ve çocuğumla uyumak için. Aracın üzerine çok uzamadan büyük ama aerodinamik bir hardtop sanırım yok. Özel yaptırmak gerekecek sanırım. Çok fazla alet edevat var. Sadece gezmek değil gezerken müzik yapacağım için çok fazla entruman, müzik aleti var. Ayrıca yedek depo istememin sebebi bazı rotaların oldukça uzun ve ıssız yerlerde bazılarınınsa mazot kalitesi çok kötü ülkelerde olması. Hardtop içine küçük bir mutfak ve buzdolabı yerleştireceğimden dolayı malzemelere ve yedek parçalara fazla yer kalmıyor. Sanırım aşağıdaki linkteki video tarzı bir mufak yapacağım. Üst tarafını kapatıp ikinci bir bagaj yaratmaya çalışacağım ki buda hardtopın yüksekliğini arttırmak zorunluluğu getirecek. Yükseltme ve korumayla ilgili maliyetleri buradan paylaşamıyorsanız özelden mesaj atarsanız sevinirim. Sevgiler...

cavdare

Moderator

kabini kendim yapmayı planlıyorum, tabi hemen değil, herkezin fikirlerini bekliyorum, özellikle kenan seninde fikirlerini bekliyorum,
körük nasıl yapılabilir, körük dışında tavan nasıl yükseltilebilir yapılır, dış yüzey için nasıl bir kaplama yapılabilir,
tavan seviyesinde katlanır yataklar yapmak istiyorum bunların sağlam olması için nasıl yapmalı, ne kadar ve nasıl yalıtım yapılmalı vb..
.amacım araziye çıktığım zaman aracın arkasını çadır gibi kullanmak,
Ekli dosyayı görüntüle 1775
Ekli dosyayı görüntüle 1776
Ekli dosyayı görüntüle 1777
Ekli dosyayı görüntüle 1778
Ekli dosyayı görüntüle 1779
Ekli dosyayı görüntüle 1780
farklı araçlar için farklı tavan uygulamaları,

F

falken34

erturul abi bu tip uygulamalar rahatlıkla yapılır ama actyon için en uygunu senin attıgınr resim gibi tavan yükseltmesi veya tavan çadırı olacaktır.
böyle bir uygulama çok faydalı olur..bazen yapmak benim bile aklıma geliyor.

SsTeam

Yönetici

mavi transporter (sanırım) mukemmel... türkiye de bir örneği varmı? bu arada arkadaşlar ucuz yollu karavan almak istiyorum. çeki demirli vs....

cavdare

Moderator

bu konuyu kabin başlığı açıp oraya taşımak lazım :)
önceki iki kabinimi yaptırdığım anel fibermax firması ile yaptığım görüşmede isteye bağlı olarak kağıda çizeceğiniz her şeyi yaparız dediler tabi fiyat biraz yükseliyor-
yüksek kabin için 4-4,5 civarı fiyat verdiler..örnek olarak daha önce yaptıkları bazı yüksek kabin uygulamalarının fotoğraflarını sizinle paylaşayım...
ön fikir olması açısından fotoğraflar iyi olur diye düşündüm...
benim aklımdan geçen kabin biraz daha öne uzayacak önü biraz daha dik olacak ve en öne bir sepet eklenecek
arka taraf biraz daha oval olacak, yanlardan çok dışarı taşmayacak
aracın tavan seviyesinde açılır yataklar olacak..kabinin kendi tavanı önceki fotoğraflardakilere benzer şekilde yükseltilebilir olacak
amaç arazide rahat bir şekilde konaklamak, hem daha güvenli hem kurulumsuz
gerçi şu an bu bütçeyi ayıramam --bakalım zaman içinde ya yaptıracağım ya kendim yapmaya çalışacağım--
kenan kadar becerikli olsam düşünmeden başlayacağım ama benim işçiliğimle ortaya ne çıkar bilemiyorum

cavdare

Moderator

kendi aracımın renginide düşünerek benim kabin projem dışardan yaklaşık şöyle olacak

cavdare

Moderator

onuda düşünmedim değil ama herzaman arkamda götürmek zor...kabini uyarlarsam kaplumbağa moduna girmiş olucam..

F

falken34

Hımmm güzel olur abi.hatta katlanır bişi olsa tadından yenmez

SsTeam

Yönetici

çekme karavan , karavanın arkasına bir de asansörlü motosiklet yeri , karavan üstüne gipsy adv. çadır , sonra ver elini dünya turu... arkadaşlar satılık karavan arıyorum , tavsiye varsa ürün... teşekkürler şimdiden...

rextonmert

Moderator

Karavanda hymer yada erba vs markalar tercih edilebilir abi sahibinden.comu takip ederseniz bazen düşük fiyatlı karavanlar düşebiliyor.

türk yapımı karavanlardan uzak durun.

alman malı eski model karavan bulabilirseniz alın derim.