Actyon Sports Yükseltme

SsTeam

Yönetici
Önceden kullanmış olduğum 4x2 araca kardeş olarak aldıgım. 4x4 actiyon sportumu arazi kullanımına uygun hale getirmeye çalışıyorum. İlk çalışma olarak kenan başkanla arkaları get ile önleride flanslı parça ile yükselttim. Yükselmenin ardından 1 haftalık teste girip paylaşımı öyle yapmak istedim. Araçta yükseldikten sonra tahmini olarak oluşacağını düşündügümüz, savurma ,yakıt artışı , aracın herhangi bir yerini koparma gibi durumlar ile çok şükür karşılaşmadık. Araç standart actiyon sportlardan 12 cm yükseltlmstir. Jantlardan 20 mm ofsetlidir. Arazi ve şehir içi trafiğinde ilaç gibi geldi. Kesinlikle diğer arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ediyorum. Araçta testten sonra sadece arka sağ amartisörü patladi sanırım bunun sebebi de insanların gecemiyecegi bir yerden geçmeden kaynaklanıyor. (= sırada ki çalısmamiz allahtan sıkıntı gelmez ise kendi imalatımız olan, tavan sepeti ve delici sisler , ön yan basamak ve barlar, karter ve şanzuman koruma olucak.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Actiyon sport yükseltme

SsTeam

Yönetici

Güzel bir paylaşım olmuş konu ile ilgili yardım almak isteyen arkadaşlar a ilaç gibi gelicektir

F

falken34

oğuz konuyu düzenlesen kardeşim...
meslea öncesindeki ve sonrasındaki resimleri koysan ve bu şekilde başladı diye yazsan...
hatta fotolarla da süslesen...insanlar nasıl yapıldığı konusunda fikir sahibi olsa daha iyi olmaz mı..
neticede sadece türkiyeden değil,diğer ülkelerden de yükseltme ve aksesuarları merak edip siteyi takip edenler var...
bu adamlar yazıdan anlamaz...fotolarla mantık yürütür...:D

cavdare

Moderator

üst sepet-yan basamaklar ve ön korumayı merakla bekliyorum, yavaş yavaş benimde aklımda bunlar var...
birde bir arkadaşın aracına get ve spacer düşünüyoruz..yaklaşık 40 mm yükseltme ve 45-50 mm spacer yeterli..yaptırmaya karar verirse yapıp gönderirmisiniz ve maliyet ne olur...(actyon sport)

baturalpoghan

Moderator

Abi helal olsun size, araç harika gözüküyor, benimkine de düşünüyorum inşallah bir gün, elinize emeğinize sağlık :)

SsTeam

Yönetici

Sagolun arkadaşlar (:) yeni başlaıyoruz (; kenan başkan haklisin diğer paylasimlarda o operasyonu yapariz :)

Cevap: Actiyon Sports Yükseltme

Merhaba Arkadaşlar,

Actyon Sports a get ile 4cm (yada ön 4 arka 5) yükseltme ve 32mm spacer taktırmak istiyorum. (Böylece istediğim Cooper Discoverer AT/3 lastikleri de takabileceğim.)
Forumdan okuduklarımdan anladığım kadarıyla yükseltme ve spacerda bu ölçüler tavsiye ediliyor ve limitleri zorlamıyor.

Fakat bunları yapan ustaların veya servislerin telefon/internet sitesi bilgilerini göremedim. (birçok konuyyu okudum son 2-3 gündür ama gözüme hiç takılmadı :( ) Hali hazırda daha önceden yaptırdığınız yerlerin iletişim bilgilerini ve hatta fiyat bilgilerini paylaşırsanız,arayıp sipariş verebiliriz.

Ekstra olarak İstanbul'da tercihen Anadolu tarafında bunların montajını yapan usta/servis iletişim ve fiyat bilgisi de varsa çok iyi olur.
(hatta ikisini birden yapan varsa çok daha kolay ama parçaları yaptırdıktan sonrası daha kolay öncelik olarak o konuda bilgi bekliyorum)

Teşekkürler,
Halim

cavdare

Moderator

öncelikle... elini korkak alıştırma...aracı 6 cm yükselt...bunun için önlere 37 mm arkalara 60mm(55mm de olabilir) get yaptır...spacere gelince 45mm iyi...
gelgelelim kime yaptırabileceğin...
ben iki defa yaptırdım. ilkini manisada rüstem önel var(eski actyon sport kullanıcısı, tornacı) ikincisini sitede kenan kardeşimize...
rüstem bey spacerleri erkek yapıyor..yani spaceri kendi bijonlarıyla araca- lastikleride aracın kendi bijonlarıyla spacere takıyorsunuz.. getler ön arka teflondan yapıyor. önleri takabilmek için vidaları uzatmanız gerekiyor(bir tarafı dişi bir tarafı erkek uzatma yaptırmanız gerek). ayrıca amortisörlerede 2 cmlik get ekliyor..
kenan spacerleri dişi yapıyor. spacerleri aracın bijonlarıyla araca, lastikleri erkek bijonlarla spacere takıyorsun. öngetleri metalden yapıyor. getlerin kendi vidası olduğu için ek uzatmaya gerek kalmıyor. arkaları oda teflondan yapıyor.
amortisörleri getlerle uzatabilirsin ama monroe magnum sarı amortisörlerle değişirsen daha iyi olur..
son olarak arkaları get yerine yaylada yükseltebilirsin ..daha önce uygulayan yok(servisin syandart yayları dışınıda).. ilk uygulamayı 10 güne kadar forumda paylaşacağım..nasıl olacak bilmiyorum.. beklersen benim uygulamanın sonuçlarına göre karar verebilirsin..

Çok teşekkürler Ertuğrul Bey,

Şimdilik daha basit, ekonomik ve test edilmiş bir uygulama olduğu için get ve spacer tercih ediyorum. Biraz kullanayım bakalım belli mi olur ileride daha ileri düzey uygulamalara geçerim. (misal amortisorleri patlatırsam monroe ya geçerim, jantları 18 den 16 e geçirip ve offset li alırım vs)

Sizin yay ile yükseltme konusunu gördüm ve sonuçları merakla bekliyorum.

Peki spacer ve getleri temin ettikten sonra Tercihen İstanbul Anadolu yakasında montaj için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

Tekrar teşekkürler,
Halim

arkadaşlar actyon sports 4x2 yi nasıl yükseltirim resim vb şey çok ama açıklamalı bir çizim ve montaj şekli hakkında bilgi yok bilgilendirirmisinizç:concern:

O

orçun81

Eğer düşünürseniz benim getler vidalar boşa çıkacak.

SsTeam

Yönetici

Merhaba levent bey yükseltme konusunda uzman ustamızın garanti oto bostanci cafer usta ile iletisime geçebilirsiniz 0535 593 0687