Actyon Sports Yakıt tüketiminiz nedir

SsTeam

Yönetici
Arkadaşlar Actyon Sports Yakıt tüketim değerleriniz nedir paylaşır mısınız lütfen.

0

01TV661

2008 model 4x4 otomatik 92.000 km de aracım ACTYON SPORTS
lastikler 225 75 16 kabin yok extra ağırlık yok yani araç sade ve orjinal yani yakıta etkeyen değerler normal yakıt hep PO dan alıyorum 4.5 TL den.
- şehir dışı 110 - 120 ortalama ile 5 kişi ve araç ağzına kadar yüklü (500 kg dan fazla) 100 km de 9 - 9,5 lt/km bir depo ile 800 km de ışık yanıyor cruise control ile
- şehir dışı 140 - 160 ortalama ile ve 2 kişi yüksüz 100 km de 7-7,5 litre bir depo ile 1000 km de ışık yanıyor cruise control ile
- şehir içinde net rakam yok fakat 9,5 - 11 lt arası 1800 devir altında kullanmak var 3000 devir ile kullanmak var gerçekten çok farkediyor o anki psikolojime bağlı birde Erzurum hava şartlarını da göz önüne alırsak değişken. Bir depo ile de şehir içinde yaptığı km yi hiç hesaplayamadım.. malum ışık yanınca 100 liralık alıyorum ortalama 2 -3 hafta gidiyor bana 200 ile 250 km arası hep şehir içi

A

aryildiz

istanbul şehir içi ideal kullanım 7/8 litre arasında ama aracın performansı kullanıcıyı bu oranların üzerine çıkartmak konusunda epey güçlü... kullanmazsanız ne söylemek istediğimi anlayamazsınız. actyon sports ile korando sports'u aynı araç olarak nitelendirmek imkansız bunu da belirtmek gerekiyor.

O

orçun81

265/75 16 Bf Goodrich Mt yani 32" lastik; arka kapalı cam kabin km'de yaklaşık 65 kuruşçuk :(
1 depo mazotla max km 550 :(

F

falken34

Kilo farkı neden Falken ?

çeki demiri ve bağlantı braketleri ve bağajdaki alet edavatlar+ çanta oldugu için biraz daha ağır....yaklaşık 100kg geliyor..bu ağırlık daha da artacak..vinç+ vinç tamponu karter koruma eklenince 2400kg bulur gibime geliyor..:)

land cruiser varken kampa giderken bir kere tarttırdım ..standart hali 2000kg aracın..
aksesuarlar ve donanımla(vinç+çelik tampon+çeki demiri ve aparatları+tavan rackı) 2350kg geliyordu...:D
araç kampa giderken(izmit inönü yaylası) 6 kişi+ tavan bagajı+kamp masa tabure mangal zart zurt ile 3050kg geldi :D

V

vedaterdönmez

çeki demiri ve bağlantı braketleri ve bağajdaki alet edavatlar+ çanta oldugu için biraz daha ağır....yaklaşık 100kg geliyor..bu ağırlık daha da artacak..vinç+ vinç tamponu karter koruma eklenince 2400kg bulur gibime geliyor..:)

land cruiser varken kampa giderken bir kere tarttırdım ..standart hali 2000kg aracın..
aksesuarlar ve donanımla(vinç+çelik tampon+çeki demiri ve aparatları+tavan rackı) 2350kg geliyordu...:D
araç kampa giderken(izmit inönü yaylası) 6 kişi+ tavan bagajı+kamp masa tabure mangal zart zurt ile 3050kg geldi :D

Tamam şimdi anladım :)

cavdare

Moderator
1000 km nasıl bişey..ben hiç 900 ü geçemedim...uzun yolda 100km/8.5 litre...hemen hemen her seferinde yakın değerler elde ediyorum...hız dersenis yola bağlı olarak 110-140 km/s...üstelik cruise dediğinize göre sizin araç otomatik...normalde daha çok yakması lazım...sanırım 110-120 ile 140-160 ın değerlerini ters yazdınız...hep merak ettim acaba 110 u geçmeden kullansam kaç km gidecek diye ama bu arabayla yavaş gidemiyorum...

0

01TV661

2013 kurban bayramında gittiğim güzergah
-------------------------------------------------
gidiş güzergahı (şehir dışı 140 - 160 ortalama ile ve 2 kişi yüksüz 100 km de 7-7,5 litre bir depo ile 1000 km de ışık yanıyor cruise control ile )
-------------------------------------------------
Ankara - Erzurum 876km
Ankara şehiriçi 100km 1. depo

--------------
Ankara - Kırşehir 180km
Kırşehir - Nevşehir 100km
Nevşehir Konya 225lm
Konya - Afyon Çay 180km 2.depo
--------------
Afyon Çay - Kuşadası 400km
yarım depo dan fazla mazot kaldı
----------------------------------------
dönüş yolu (şehir dışı 110-120 ortalama ile 5 kişi ve araç ağzına kadar yüklü (500 kg dan fazla) 100 km de 9-9,5 lt/km bir depo ile 800 km de ışık yanıyor cruise control ile)
----------------------------------------
Kuşadası - Denizli 180km
Denizli Ankara 477km
Ankara içi 100km
Ankara Kırıkkale 72km
depo boş ve sonuç 77,6 lt yakıt aldı 1.depo
---------------
Kırıkkale - Erzurum 807 km
Erzurum girişi yakıt lambası yandı.
ve mutlu son...
toplamda 4850 km yol yaptım tüm bayram boyunca kuşadası datça izmir canınız çekmesin
Tabi bu masrafa 1 adet radar cezasını da eklemek lazım ocağıma incir ağacı dikti meret ama olsun değer.
toplamda 2000 den fazla aslan yemi gitti.

0

01TV661

Yani hesap ortada değerleri ters yazmadım aracım otomatik ayrıca
110-120 ortalama da araç 5 kişi ve en az 500 kg yüklü.
140-160 ortalama hız ile 2 kişi ve yüksüz ve arife günü olduğu için biraz hız yapmak zorunda kaldım.
Servise yeni girmişti. Opet eurodiesel ve PO eurodiesel kullanırım hep.
Dönüş te Erzincan tarafında lastik patladı benim kriko kaldıramadı en sonuna getirelim derken yamuldu ve çöktü.
Erzincan dan bir arkadaş 2 kriko ile geldi ilave yaparak ancak lastiği değiştirebildik.
Yani yükü siz hesaplayınız. 2.5 saate yakın uğraştık.
Zorlasanız belki 75-80 km hız 6. vites ve 1500 devir aralığında turbo açmadan düz yolda belki daha az yakabilir fakat Bünye meselesi dayanmak lazım
kramp girer insana dayanana başarabilene vallahi aferin bravo maaşallah...
Ben bu tarz bir sürüş e yaş kategorimden dolayı dayanamıyorum. (Daha yolun yarısına çok var).......
sizin araç manuel ve 5 vites sanırım bu da yakıta etken dir
benim araç ta üstte belirttiğim gibi kabin yok (rüzgar direncini arttırır) ve standart ölçülerinde lastik ebadı. komple servis bakımlı.
Otomatik fakat 6 ileri otomatik şanjıman. Yakıt hep eurodiesel kullanıyorum
100.000 bakımında yapılması gerekenler yetkili serviste 88.000 km de yapılmış durumda.
hep bunlar yakıta etken maddeler. Benim değerler fabrika verilerine uygun değerler.

0

01TV661

Forumlardan anladığım takip ettiğim kadarıyla diğer abilerimin araçlarında da fabrika verileri tutuyor.
65 lt ile 550 km şiehir içi 11.8 lt yapar ve bunu daha büyük lastik ebadı ile elde ediyorlar fabrika verisi de 11,1 litre zaten
bence siz hala bu kadar açıklamaya rağmen çok yakıyor derseniz aracınıza bir baktırın.

cavdare

Moderator
van-adıyaman mersin-antalya-aydın-izmir-çanakkale-ankara-erzurum -van....kilometre toplamını hatırlamıyorum ama ortalama yakıt tüketimi 100/8.5 lt ...genel anlamda çok hızlı gitmemekle beraber 500 tl radar cezası ödedim....aslanın yemi neysede radar zoruma gitti.ikisi arkamdan geldi....araçta iki kişi ve yaklaşık 150-200 kg yük vardı...bundan öncede aynı araçtan yine kullandım ve onunda yakıt tüketimi aynıydı....
bakım açısından bende bakımları aksatmam.erzurumda sinan beyle aramız iyidir....sadece opet kullanırım...
yakıt farkına gelince...
altıncı vitesim yok...sizin araç altı vites olduğuna göre model yüksek..156 hp ....sanırım asıl farkın nedeni bunlar...

cavdare

Moderator
ilginç..vitesin yakıt tasarrufuna etkisi olacağını tahmin ederdim ama bu kadar olacağı hiç aklıma gelmezdi...sorsanız yakıt açısından otomatik farkı vites farkını götürür düz vites gibi olur derdim......daha öncede belirttiğim gibi aynı araçtan daha öncede kullanmıştım...yakıtı aynıydı..dolayısıyla geriye iki ihtimal kalıyor...ya düz viteslerin yakıtı daha fazla yada benim kullanımım biraz sert.

255x60x18 michelin yaz ve kış lastikleriyle. 1 sürücü+1 yolcu. şehirlerarası 8 - 8.5lt/100km @ 130-140 km/sa. şehiriçi 10 - 11lt/100km bile gördüm. biraz hırçın kullanırım. ani fren ani kalkış. malum şehiriçinde mayın gibi gezen bir sürü garip araç oluyor yollarda. onlardan sıyrılmak için başka seçenek yok.

ugurdeniz

Moderator
dur kalklı - klimasız - 2 kişiyle - half top yarım kabin - 4 kış lastiği
act. sports 2010 model arkadan 2 itişli haliyle 50 liraya 100 km gitti.
bakalım uzun yolda nolacak .

ugurdeniz

Moderator
dur kalklı - klimasız - 2 kişiyle - half top yarım kabin - 4 kış lastiği
act. sports 2010 model arkadan 2 itişli haliyle 50 liraya 100 km gitti.
bakalım uzun yolda nolacak .
üstteki mesajımda 50 liraya 100 km gittim demiştim.
arabanın motor soğutma su seviyesinin minimum çizgisinin de altına inmiş oldugunu geçen gün farkettim. yani su çok azdı.
su tamamladım. 50 tl'lik yakıt aldım.
üst mesajımdaki şartların aynısıyla yani bolca kontak açıp kapamalı şekilde bu sefer 130 km yol aldım.
hemen hemen tüm şartlar aynıydı.suyu tamamlayınca araba kendine gelmiş olmalıki, yaklaşık % 25 daha fazla yol yaptım.