Actyon Sports Yağmurdan Sonra Motordan Kayış Sesi Geldi

İyi günler abilerim geçen gün yağmurlu havada kullandım aracı 2 gün önce biraz su birikintilerinden falan geçtim sonraki gün kayıştan ses gelmeye başladı normal midir?Dün gün boyu devam etti.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Yağmurdan sonra kayış sesi

Aynı sorun iki gu dür bendede var 50 binde kayış değişmese kayıtlardan şüphe edicem ama büyük ihtimal islandigi için.

F

falken34

sudan çıktıktan sonra benim kayış da ötüyor bazen..sonra kendi kendine geçiyor...:D

O

orçun81

Kayış ötmesi çok normal. Hiç bir sıkıntı olmaz canınızı sıkmayın. Kuruyunca kesilir eğer kesiilmezse çok az bir talk pudra dökün sesi kesecektir.
Benim araç 74 binde ben henüz V kayışımı değiştirmedim.

SsTeam

Yönetici

50 binde benimkini değiştirdiler bugün durmuş ama mayis sesi kurumuş :)

BEnimki de durmuş abi saolun bilgiler için Orçun abi değiştiren herkes aynı şeyi söylüyor 50 bin diyorlarmış ama kayış daha taze çıkıyormuş ama servise gidincede değişiyorlar napalım :D

O

orçun81

Abicim helal süt emme meselesi. Benim kayışı servis değiştirmiyor. Geçen 60 bin de çatlak bile yok diyerek değiştirmediler.

oguzhan

Moderator
eski konu ama benim kayışı daha yeni değiştirdim sayılır 20 bin falan yaptım bi sene de 25 bin yaptığım için :))) değiştirdikten sonra da ara ara ses yapıyordu gittik rulmanını da değiştirdik lakin sorun bitmedi hala ötüyor geçen yağmur yağdı bi başladı ses ve hala devam ediyor motorun bile sesi değişti gibi geldi bana bunun bi etkisi olabilir mi abiler nasıl etkiler çözüm nasıl olur ?

nedimkolat

Moderator
eski konu ama benim kayışı daha yeni değiştirdim sayılır 20 bin falan yaptım bi sene de 25 bin yaptığım için :))) değiştirdikten sonra da ara ara ses yapıyordu gittik rulmanını da değiştirdik lakin sorun bitmedi hala ötüyor geçen yağmur yağdı bi başladı ses ve hala devam ediyor motorun bile sesi değişti gibi geldi bana bunun bi etkisi olabilir mi abiler nasıl etkiler çözüm nasıl olur ?

Oğuzhan kardeşim, bak bu konuda Ömer Abimiz bir uygulama yapmış dene istersen . http://www.ssangyongteam.com/konu/3188-motor-yikama.html

Alper

Moderator
Geçmiş olsun kardeşim. Kayış her zaman kuru ve yağsız olmalı. Yoksa kasnaklar ses yaptırır. Rulmanlarından gelen ses şöyledir ki; Kulakları ağrıtan bir uğultudur kendisi.

oguzhan

Moderator
teşekkür ederimn abi biz boşuna rulmanı değiştirdik bence :) ama olsun napalım :D öyle bir ses gelmiyordu değiştirmeden önce sadece kayış sesi geliyordu cıkıcık cıkıcık diye :D :D şimdi tertemiz saat gibi çalışıyor :)

actyon sports aracımda başımı aynısı gelmişti normalde kayışa sıcak su döktüğünde keser sesi bunu yaptığımda dahada çoğaldı ses ve gitmedi bilyadan kaynaklı çıkmıştı değiştirdik ve kesti sanıyorum 25-30 lira gibi fiyatı vardı bilyanın gerisi işçilik

aynı kayış sesi fakat bilyadan kaynaklı bir problemdi bilen birine gösterin derim bursa içinde yardımcı olabilirim