Actyon Sports Vinçli Tampon

F

falken34

Cevap: actyon sports vincli tampon

sabri abi bunun biraz daa geliştirerek uygulamayı düşünüyoruz.

arkadaslar yıllar once yapdıgım demır tampon belkı fıkır verebılır yapmak ısteyenlere http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78404.0
Ustad şasi altina koruma saci yaptiniz mı? Eger yaptiysaniz yekpare mi yoksa parca mi tercih ettiniz? Ben araci inşallah yukselttikten sonra agirlik merkezini aşağıya cekebilmek adina sase alti sac düşünüyorum ama sizin tecrubeniz cok faydalı olacaktır

Mustafa Alkan

SsTeam

Yönetici

Değerli arkadaşim şasenın altına koruma yapmadım sadece on radyatorun altına paslanmaz celıkden aracın karnını camura toprağa yaslanmak ıcın yapmıştım , aracın Altın'da yakıt deposu hemen ezılıyor 2 kere depo degıstırdım bır depoya bır de sanzımanın altına koruma Amaçlı sac demır yapılırsa ıyı olur bence

Değerli arkadaşim şasenın altına koruma yapmadım sadece on radyatorun altına paslanmaz celıkden aracın karnını camura toprağa yaslanmak ıcın yapmıştım , aracın Altın'da yakıt deposu hemen ezılıyor 2 kere depo degıstırdım bır depoya bır de sanzımanın altına koruma Amaçlı sac demır yapılırsa ıyı olur bence
Evet sahiden aracin yumuşak karnı orasi, radyatör yaptiginiz da iyi olmuş, arac sizde mi hala? Yukseltme uyguladiniz mı?

Mustafa Alkan

SsTeam

Yönetici

Arac bende degıl 2 sene önce sattım , 5 cm get ile 3 cm de lastık ıle toplamda 8 cm yukseltmıstım o dönem gezenbılırde aracın tüm yapım aşamaları var ,

cavdare

Moderator

vinç hiç kullanmadım-anlamam..
ama bir fikir olarak portatif vinçler vardı, ister önden ister arkadan takma imkanı vede daha uygun fiyatı ile daha iyi değilmi....

F

falken34

Bu vinçler düz yolda sadece Jimny çeker.cok çamur da Jimny bile çekmez.
Vince Aracın ağırlığının en az 2 katı tavsiye edilir.hani 4.5 ton olmalı

F

falken34

Bu vinçler düz yolda sadece Jimny çeker.cok çamur da Jimny bile çekmez.
Vince Aracın ağırlığının en az 2 katı tavsiye edilir.hani 4.5 ton olmalı
[emoji2]

Hic vinc tecrubem olmadi (insaat sallama vinci haric) ama hic olmazsa arabaya bir caraskal almak lazim en azindan sanirim, tabi makbulu vinc bağlamak

Mustafa Alkan

cavdare

Moderator

ben caraskal aldım ama zincirleri çok kalabalık yapıyor...kenana caraskalı modifiye ettirip çelik halatlıya çevirtmek lazım :)

SsTeam

Yönetici

Benım vınc 5 tonluk dü cayır cayır en balçık yerde bıle çekıyordu ama Tum kablolarını modıfıye etmıstım ayrıca cıft akü vardı

ugurdeniz

Moderator

bugün ben vinç teknolojisiyle tanıştım. efem şöyleki :
maltepenin tepesinde (b.bakkalköy taraflarında) tenha bir köy yolu gibi yerde , çocuğumla beraber gezinti yapıyorduk.
vakit akşam sularıydı. gündüz sıcak olduğundan hava , akşam sise çalmıştı. gitmekte olduğumuz yönden vazgeçip eve dönmeye karar verince
olduğum yerde durdum , geri manevra yapacaktım . bir iki ileri geri sağ sol derken baktımki , 4 çeker balçığın içinde pati yapıyor.
ve saplandık mı sisin içinde. ahaaa ..
zifiri karanlık ..
insan yok. telefonun da şarjı bitmiş çocuk oynadığından.
hap gibi bişey yuttum o anda. yutkundum gâri.
insan bi tuhaf oluyor be .
10-15 dk'dır bekliyorduk.
-ki baktım bi renault kangoo geliyor.
allaaaah dedim içimdem .el ettim , durdu mübarek .
gördü halimizi. kamyoncuymuş. "az araba kurtarmadım" dedi. kolları sıvadık . az ilerdeki evinden 2 kürek getirdi.
tekerlerin dibini açmaya baladık.
bu arada , saplandığım alan kapatılmış ve kullanılmayan su kuyusu üzeri balçık bir yerdi. araba çöktü resmen. çamurdan öte bişeydi.
hava soğuk karanlık.
denedik araba kalkamadı yerinden.
yarım saat geçmiştiki , ilerden 2 ışık bize doğru geliyor.
o bir lütuftu .
tesadüfe bakın 4x4 tam bir arazi offroad aracıydı.(nedense olayın ruh haliyle bakmadım markasına)
hemi de önünde , bu konuda bahsi geçen o yüzyılın icadı diyebileceğim vinç olmaz mı : )
yattım yere taktım benimkine kancayı.
tek celsede kurtardık benim aracı.
sağolsun varolsun o iki yabancı insan.
karanlıkta kaybolup gittiler.
döndüm yıkamacıya gittim tekerleri iyiiii bir yıkattım.
böyle bir anıydı.