Actyon Sports Vergi Diliminin Düşük Olması Hakkında

Actyon Sports Mtv Ne Ödiyeceğiz

arkadaşlar bizim arabalarımız hangi sınıfta ?

mtv yi panelvan diye ödüyoruz

ama ruhsatta kamyonet

hiç birşey anlamadım ? :((((

panelvan diye mi ödüyorsunuz sizde ?

ali

Moderator
Cevap: mtv ne diye ödiyecez ?

Evet Korando Sport MTV açısından panelvan oluyor. Bildiğim kadarıyla
2. sıra yolcu taşıma koltuğu olan kamyonetler panelvan vergisine tabi.
Önde tek sıra koltuklu olanlar kamyonet vergisi ödemekte.

O

orçun81

Actyon Sports 2009 4x4 6at
Geçen sene verdiğim dilekçeyi bu sene de tekrar yeniledim. Zam gelmiş ilk bandrol 592 tl olmuş.

SsTeam

Yönetici

Ben dün akşam ödedim. Korandosports için 649 Tl. 6 aylık. Geçen sene 620 civarıydı sanırım.

S

sealsdu9

Merhaba arkadaşlar ismim hasan ve öğretmenim.
aralık ayında 2010 model actyon sports 4x2 6 A/t sahibi oldum ve çok memnunum şimdilik.

Bahsi geçen konu hakkında aklıma takılan bir soru var.
MTV ilk taksiti olan 649 TL yi ödedim fakat 2011 model 4x4 6 a/t, Q paketli, deri koltuk ve 18 nch jantlı modele sahip arkadaşım da aynı vergiyi ödedi.

Çok araştırdım, 4x4 ' ün vergisinin çok olduğunu söyledi herkes fakat durum böyle olunca 4x2 aldığıma pişman oldum.
Acaba 4x2 ile 4x4 ün vergilerini aynı sınıfa mı soktular yoksa bir yanlışlık mı var?
Bir de neden panelvanız. neden kamyonet değiliz.
Konuya hakim bir arkadaşımız umarım yanıtlar.

ali

Moderator

Merhaba Hasan bey,
4x2 ' ler Panelvan sınıfından ödüyor: 1298 TL yıllık
4x4 ' ler aynı motor hacmindeki otomobile ne vergi çıkıyorsa onu öder: 2385 TL yıllık

S

sealsdu9

Merhaba Hasan bey,
4x2 ' ler Panelvan sınıfından ödüyor: 1298 TL yıllık
4x4 ' ler aynı motor hacmindeki otomobile ne vergi çıkıyorsa onu öder: 2385 TL yıllık

maalesef öyle olmadı

MTV ilk taksiti olan 649 TL yi ödedim fakat 2011 model 4x4 6 a/t, Q paketli, deri koltuk ve 18 nch jantlı modele sahip arkadaşım da aynı vergiyi ödedi.

4x4 leri de mi panelvan sınıfına aldılar acaba??

ali

Moderator

maalesef öyle olmadı

4x4 leri de mi panelvan sınıfına aldılar acaba??

4x4 lerin vergilendirilmesinde bir değişiklik olduğunu sanmıyorum.
Büyük ihtimal arkadaşınızın aracının vergi dairesinde kaydı 4x2
olarak yapılmıştır. Böyle yanlışlıklar olabiliyor. Ben olsam kendimi
vergi dairesine ihbar eder, verginin doğru miktarda alınmasını sağlardım.
Zaten durum sonradan anlaşılırsa vergi farkını alırlar, hatta faiziyle birlikte.

Selam arkadaşlar.
Bildiğiniz gibi 4x4 modellerde vergi indiriminden faydalanabilmemiz için, aracın biraz eski model olması gerekiyor ki kasko değeri düşük olsun. Dolayısıyla 2011-2012 4x4 almak istesek jip vergisini kabullenmemiz gerekli.
Benim aklıma takılan, 2011 4x2 6 ileri otomatik alsak, piyasadaki çarpıkçılardan da aynı arabanın 4x4 şanzımanını ve gerekli aparatlarını alıp aracmıza taktırsak 4x4e çevirebilir miyiz? Bu işlemi serviste yaptırmak aracın kendisi kadar maliyetli oluyor diye yazıyordu forumların birinde. Sanırım hurdaya çıkmış bir araçtan gerekli şanzuman v.s. 2-3 bin gibi bir paraya alınabilir. Orjinali gibi olur mu acaba?
4-5 bin gibi bir masraf tutacaksa eğer, yıllık 1.500TL gibi bir vergi farkı düşündüğümüzde, 3yılda 4.500TL yapar ki zaten 2 sene sonra 2011 model de vergi indirimine girer.
Bu durumda hiç uğraşmadan, 2011-2012 temiz bir 4x4 daha mantıklı geldi.
Kendi soruma kendim cevap vermiş oldum ama, 4x4e çevirme maliyeti tahmini bir rakamdı. Eğer daha ucuza mesela 2-2,5 gibi bir maliyeti varsa kesinlikle yapılmalı.
Siz ne dersiniz?

F

falken34

Cevap: 4x2 to 4x4

hocam hiç uğraşma..orjinali gibi yapamazsın..hiçbir usta uğraşmaz,uğraşan iyi para ister...yapasanda zaten hakı bkunu geçer...
al bi actyon 4x4 2 yıl sonra zaten yaştan olayı indirime girer..rahat rahat binersin...
vergi sıkıntı diyorsan eski model japon 4x4lere bak...onların yaştan dolayı vergileri ucuz..

SsTeam

Yönetici

falken34 üstadımızın verdiği cevap doğru başınız ağrır yaptırdığınıza bin pişman olursunuz

cavdare

Moderator

action sport için diyiyorsan yanlış hesap yapıyorsun..4*2 kamyonet vergisi olduğu için yıllık yaklaşık 1200 tl 4*4 te vergi indiriminden faydalandığın için 1800cc motor vergisi ödüyorsun oda 1200 tl civarı...hesap yapacaksan şunları hesapla yeni kasa 156 bg bu motorun gücünü 4*4 6 ileri vitesle nasıl birleştiririm...(bunu yapsan bile ruhsata işletmede sorun yaşarsın...senden ötv farkı isterler...) dolayısıyla en güzeli ; benim gibi, belki korando sportun 4*4 ünden arazi taşıtı ötv si yerine kamyonet ötv si alırlar diye bir umutla beklemek.

O

orçun81

Aynen Ertuğrul Hocam bende 4x4 korando sports bekliyorum. Inşallah ÖTV işine bir çözüm bulup getirebilirler. Ilk musteri olabilirim hatta

En güzeli dediğiniz gibi yüksek model bir 4x4 alıp, iki yıl vergisine katlanmak... Korando sports iyi ama, bildiğiniz gibi bazı donanımları çıkarmışlar actyon sportsa kıyasla. Dijital klima yok mesela... Bir de zevk meselesi ama, bence actyon sports daha yakışıklı ön cepheden..

B

BARJEN

hocam her iş hallolsa bile muayenede %99 yakayı ele verir . başınız çok ağrır:)

O

orgasmatron

4x2 aracı 4x4 e çevirmek için
1)aracın komple elektrik tesisatını değiştireceksiniz
2)aracın 2 adet 4 çeker ve otomatik vitesle alakalı beyni var onları bulacaksınız
3)aracın ön dingili değiştireceksiniz
4)hava komplesörü takacaksınız (araclar 4 çekere vakumla geçiyor)
5)ön lastiklerin jant ve disleri hariç herşeyini değiştireceksiniz 4x4 habları için

kısacası ben düşündüm o iş olur ama Türkiye'deki ustalarla olmaz hele bu mezarcı çıkmacılarla hiç olmaz

Yeni versiyonlarda 4x4 gelmezmiş; öyle dedi servisten bir çalışan. Vergilerle fiyat birden 70-80 bin'li rakamlara fırlıyormuş. Biz öyle duyduk.