W
WORTEX
Merhaba 2009 actyon sport AT 4x4 kullanıyorum aracı ilk adığım tarihte fazla sürat yüzünden rampada bir yığılma yaşandı servis ışığı yandı. Sevisi aradığımda anahtarı çıkarıp tekrar takmamı bu işlemi yapınca servis ışığını söneceğini ancak ilk fırsatta servise gitmemi tavsiye ettiler. Aynen dediklerini yaptım tabii ki. Servis ücret almadan garanti kapsamında sorunu giderdi ancak bu kez vites geçişleri vuruntulu bir hal aldı. Vuruntudan kastım şudur ki ilk günlerde nerede ise vites geçişini hissedemezken sonradan araç ısındıktan sonra düşük viteslerde sanki bir çarpma sesi ile sarsıntı olmaktaydı. Durum için tekrar servise başvurdum şanzıman yağı değişti yazılım atıldı vs fakat araç bir türlü ilk haline gelmedi. Çok ta rahatsız etmediği için o şekilde kullanmaya devam ettim. Daha sonra durumu farklı bir servise götürünce tork konventörü teşhisi kondu. Bu şekilde binmenin zararı olmayacağı söylendi. Ben de o şekilde kullanmaya devam ettim ancak geçen gün sıcak havada yokuş yukarı klima açık bir şekilde çıkarken araç aniden güç kaybetti ve titreye titreye sanki bujinin teki iptalmiş gibi zar zor rampa çıkmaya devam etti. Aracı ilk aldığım günkü arızanın aynısını yaşamıştım hatta yol yardım merkezinden Turgay bey de anahtarı çıkarıp tak ilk servise git dedi
Neyse sonuçta servise gidip incelendiğinde tork konvertörü değişecek dediler. Bu durumda servis araç garanti kapsamında iken yapması gereken değişimi yapmamış olmuyor mu? Aracım daha 78000 km de.Bu konu hakkında tecrübesi olanlar farklı şekilde çözüm üretenler tavsiyede bulunursa sevinirim. Hayırlı ramazanlar dilerim.