Actyon Sports Park Sensörü

Arkadaşlar aracı yeni aldık arka tamponda sensörler var ama çalışmıyor kutusu nerdedir sorunu nedir bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Park Sensörü Hakkında

Aracınız hayırlı olsun, alarmın çalışması için tampondaki sensörlerin üzerleri temiz olmalı, araç geri viteste olmalı ve
sensörün algılayacağı engel tampondan 2 mt den fazla uzakta olmamalı.
bu mesafe içinde alarm kesik kesik ses veriyor.
vites kolunu geriye taktığınız anda bir ses vermesi gerekir. Bu araçta 1.vites ile geri vites çok yakın. bazen geri vitese taktığınızı sanıyorsunuz ancak araç 1.vitese geçmiş oluyor.

SsTeam

Yönetici

Sadece geri vitese taktığınızda çalışır, elektriğini geri lambasından alıyor. Araç geri viteste iken geri lambası yanıyor mu onada dikkat etmek lazım. Tesisatta da sıkıntı olabilir.

Sonradan takılan park sensörlerinin çoğu çin malı olduğundan cihaz arızalı da çıkabiliyor. Benim aracı da ilk aldığımda sensör yağmurlu günlerde ya sabit çalışıyordu ya da hiç ses çıkmıyordu ta ki kuruyana kadar (1-2 gün). Servise 3 kez gittikten sonra zorla da olsa değiştirtebildim. Cihazın yeri arka koltuk arkasında araca yapıştırılmış olabilir. Koltuğu yatırıp bakmak gerekir (yere de koymuş olabilirler). En iyisi servisten değiştirmelerini isteyin. Kolay gelsin.

Geri vitese taktığımda ses gelmiyor üzerleri de temiz ama geri vites lambalarımdan teki yanmıyor ondan kaynaklanıyor olabilir mi ?

SsTeam

Yönetici

Geri lambası tek zaten; sanırım sağ tarafta olması lazım. Kontağı açıp geri vitese taktıktan sonra aracın arkasındaki sensörleri bir bir elinizle kapatıp da bakabilirsiniz belki bozuk olan içlerinde bir yada iki tanesi de olabilir. Bazı cihazlardan ses çok az çıkıyor o yüzden sessiz bir ortamda dinlemenizi tavsiye ederim. Bu arada ellerinizi 1 cm den yakın tuttuğunuzda çok az bir elektriklenme hissedeceksiniz. Hafif bir titreşim varsa sensörler çalışıyor demektir. Kutu arızalı olabilir. Kutuyu bulursanız onada bir bakın sırasıyla sensör kabloları doğru mu takılı.

Benim aracımda sensör kutusu sol arka stop lambasının arkasında. Stop lamba sökülünce görülüyor. Hoparlörü de sol arka emniyet kemeri direk bağlantı noktası nda.