Actyon Sports P0700 Kodlu Şanzıman Arızası

Arkadaşlar OBD II cihazım sayesinde görebildiğim aracıma ait şanzıman arızaları mevcut.

Bunlardan en üstte olan P0700 kodlu arıza aracın şanzıman arızası uyarı ışığını yakmasına sebep oluyor,

Bu arızayı iki defa oluştu, ikisi de Uludağ a doğru çıkarken ve ben aracı ikisinde de zorlamadan geri indim.

Bugün ise servise götürdüm durumu anlattım bana söylenen Tork Çeviricisinde ( torque convertor ) arıza olduğu ve çok zaman kaybetmeden değişmesi gerektiği bunun da yaklaşık 1800 - 1900 lira gibi bir masrafı olacağı eğer bunu zamanında değiştirmez isem valflerde arıza oluşturabileceği bu durumda ise 5500 TL lik masraf çıkartacağı yönünde bilgi verdiler.

Konuyu açma sebebim insanların benzer birşey yaşarsa faydalanmalarıdır.

Şu anda aracı zorladığımda arıza ışığı yakması ve zorlama yokken hiçbirşeyi yok iken gidip konvektörü değiştirtmeyeceğim bir de en gıcık olduğum insanın gözünü daha büyük arıza çıkar bak haa diyerek korkutma çabası.

Bir gelişme olursa yine bu konu başlığı altında paylaşırım.

Ekli dosyayı görüntüle 1723

cavdare

Moderator
Cevap: P0700 Kodlu Şanzıman Arızası

obd cihazının yazılımında arac marka model yüklü değilse verdiği arıza farklı olabilir, yani bulduğu hata koduna karşılık gelen arıza başka bir araç için olabilir, ulaşabilirseniz servis manuelden hata koduna karşılık gelen arızayı teyit edin...geçmiş olsun,,,az masrafla onarılması dileğiyle..

F

falken34

ilginç bir yaklaşım olmuş hocam..normalde tork konvertörlü şanzımanlarda tork konvertörü arıza yapmaz.yaparsa zaten araç yürümez..
muhtemelen başka bişi var arabada..bence iyi bir şanzıman ustasına gösterin artabayı..

hata w163 mersedelerde kullanılıyor bu şanzıman...özel bir mercedes servisi bulursanız onlar da ilgilenecektir.

Aslında tork konvektörü yağ basıncı oluşturarak hareketi ileten turbo benzeri yapıda olan bir parça olarak biliyorum. Kanatçıkların formundaki bozulma konvektör verimini düşürür yada basınç odasında sızdırmazlığın bozulması olabilir ama bana da çok mantıklı gelmese de servisin direkt söylediği şey bu ve arıza kaydındaki tüm arızalar şanzımanı işaret ediyor.

Merhaba aracınızın p0700 arıza cod u vermesının sebebı söför koltugunun altında bulunan sanzuman beyni ile motor beyninin haberlesmesi olmamakta bınun tek cözümü ssangyong orj cihazla tanıtım yapılıp tekrar test edılmesi ve yeniden xıkabılecek arızayı görüp müdahele etmekle mümkündür

rextonmert

Moderator

Aracın altında söfor koltuğunun alt tarafına doğru orada 2 adet soket var zamanla bu soketler yağmur,kar,çamur vs nedenlerden dolayı oksitleniyor ve iletkenliğini kaybediyor size tavsiyem bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz bu soketleri kontak spray vb gibi sprayle temizleyip güzelce kuruladıktan sonra tekrar deneyiniz çünkü ssangyonglarda mercedes şanzımanı kullanılıyor kolay kolay arıza vermez.Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Ssangyonglarda 2008 ve 2009 larda otomatik şanzımanların sıkıntılı olduğu daha sonrakilerde ise güncellendiğini okudum daha önce. Hatta şanzımanların tip kodlarınında farklı olduğunu yazmıştı bir arkadaş. Bunun hakkında ne diyorsunuz? Zira ilanlarda da karşılaştım 100-130bin arası komple şanzıman değiştirenlerle falan 2008-2009larda... Bu konuda korktuğum için 2008-2009ları direk eliyorum... Acaba yanılıyor muyum?

Alper

Moderator

P1234 Vakum modülatörünün minik süngerini temizleyin geçer hocam.

P0700 TCU (TRANSMISSION CONTROL UNIT) Şanzımanın soketlerini kontrol ettirin serviste.

http://neon.lofis.net/SsangYong/Service_Manuals/D145/D145_WML_902.pdf

TCU şöför koltuğu ayak koyulan kısımda görünüyor.
Kendiniz bir kontrol edin önce. Kopmuş kablo falan var mı diye.

Son düzenleme:

ali

Moderator
Bugun p1234 arizasi ve p0700 arizasi cikti araçta. Bu buyuk ihtimalle tork konvertorunden midir?
Serdar hocam bu arıza kodlarını hangi cihazla okuttunuz. Yetkili servislerde bulunan cihazla okuttuysanız sorun yok ancak diğerleri
hata kodlarını tam doğru vermeyebiliyor. Özeliikle şanzımanla ilgili olan arıza kodlarına sadece yekili servis bilgisayarı erişebilir.

Bozradagast

Moderator
Bosch car service deki obd cihazina baglattim. Orada görünmüştü. Ancak hatalari silip yeniden kodluyorum dedi. Bir daha hic vermeyebilir dedi. Bir daha ariza verirse gel o zaman parcalara bakalim dedi. 28 kasim da konya zeki kaya otomotiv e götüreceğim ins.

ali

Moderator
Bosch car service deki obd cihazina baglattim. Orada görünmüştü. Ancak hatalari silip yeniden kodluyorum dedi. Bir daha hic vermeyebilir dedi. Bir daha ariza verirse gel o zaman parcalara bakalim dedi. 28 kasim da konya zeki kaya otomotiv e götüreceğim ins.

Yetkili servisteki cihazla okutun. Diğer cihazların tamamı şanzıman arıza kodlarını P0700 olarak verir. Bunun anlamı şanzımanda bir arıza kodu mevcut demektir. Hangi arıza konu olduğu ancak yetkili servisteki SCAN-100 olarak bilinen cihazlarla anlaşılır.

Bozradagast

Moderator
Yetkili servisteki cihazla okutun. Diğer cihazların tamamı şanzıman arıza kodlarını P0700 olarak verir. Bunun anlamı şanzımanda bir arıza kodu mevcut demektir. Hangi arıza konu olduğu ancak yetkili servisteki SCAN-100 olarak bilinen cihazlarla anlaşılır.

Peki bu arıza kodları silindiği için, scan 100 denen alete bağlandığında artık görünmez mi? Velev ki 20 gün içinde tekrar hata kodu vermedi diyelim, bu durumda şanzımanla alakalı bütün sorunların tespiti için benim anlatımlarım mı kabul edilecek? Şöyle yapınca titriyor böyle yapınca şöyle oluyor falan :laz-2::laz-2:

ali

Moderator
Peki bu arıza kodları silindiği için, scan 100 denen alete bağlandığında artık görünmez mi? Velev ki 20 gün içinde tekrar hata kodu vermedi diyelim, bu durumda şanzımanla alakalı bütün sorunların tespiti için benim anlatımlarım mı kabul edilecek? Şöyle yapınca titriyor böyle yapınca şöyle oluyor falan :laz-2::laz-2:

Silindiği için görünürmü , orasını bilmiyorum, sanırım görünmez. Yeniden çıkarsa sildirmeden yetkili serviste okutun hocam. Tamiratı orda yaptırmanız gerekmez ama oradaki cihaza okutun.

Bozradagast

Moderator
Bu forumu sonradan okuyacaklar icin bilgilendirme;

Eger aracınızda p0700 arizasi varsa muhtemelen en iyi ihtimalle tork konvertörü ariza vermiştir. En kotu ihtimalle şanzımanı elinize aldınız demektir. Biraz sansiniza kalmış.Bugün şanzımanı komple degistirdim ordan biliyorum.

2008 2009 2010 2011 farketmiyor, genel olarak kronik sanziman sorunlari var bu araçlarda, almadan önce şanzımanı komple indirtip baktirin. Gerci hangi arac sahibi buna izin verir o da meçhul.

Bilgisayardan bağlanıp hatasız görünmesine rağmen 5000km sonra 10.000tl lik sanziman derdiyle uğraşabilirsiniz. Dikkatli olun alırken.

nedimkolat

Moderator
Dediğiniz gibi hiçbir araç sahibi şanzımanın indirilmesine izin vermez. Çünkü şanzıman indirdikten sonra söküldü mü en iyi senaryo 6000 kağıt. Siz indirtir misiniz?????